Firefox Artık XP Ve Vista Desteklemeyecek

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Mozilla Vakfı yönetimi eski Windows sistemlere desteği bitireceklerini açıkladı. Microsoft’un tüm çabalarına rağmen, eski Windows sürümlerini kullanmaya devam eden bir kullanıcı kitlesi mevcut. Özellikle Windows XP çeşitli sebeplerden dolayı halen yaygın olarak kullanılıyor. Ancak yazılım üreticileri için geçmişte kalan ve Microsoft’un da artık destek vermediği Windows sürümlerine hizmet etmek pek mantıklı değil. Microsoft Windows XP […]

Firefox Artık XP Ve Vista Desteklemeyecek Technopat

Daha fazlası...

Zaten benim gibi birkaç YAMYAM dışında XP kullanan yok :D
Birkaç kişi için boşuna server'lerini açık tutmasınlar bari.
Zaten bir süre önce firefox'un yeni sürümlerinde java desteği kalkmıştı. O yüzden operayı tercih etmiştim. Şimdilik linux işletim sistemlerinde sorun görünmüyor.
Daha fazla gıbızlanırlarsa bir dünya tarayıcı var :D

Eskimiş ve artık desteği sonlandırılmış işletim sistemlerini bırakmamız gerekiyor. Bu kararı çok mantıklı buldum. Windows XP çıktığı dönemde çok iyi bir işletim sistemi olsa da, artık ölmesi gerekiyor.

İşletim sistemleri ve donanımlar eskimez. Çorap değildir ki atıp yenisini alalım :D
İşletim sistemi atılacaksa, beraberinde donanımlar da yenilenmelidir. Üstelik belli amaçlar için konfigüre edilmiş bir PC'nin firma desteği hangi işletim sistemine uygunsa o işletim sistemi kullanılmalıdır.
Firefox'un eski işletim sistemlerinden desteğini çekmesi çok ta önemli değildir. Bu olay mozilla grubunun kendi mantalitelerine aykırıdır zaten :D
Kar amacı gütmeyen ve sırf kullanıcılara hitaben yayınlanmış bir tarayıcı birşeyleri kısıtlıyorsa kendileri ile çelişiyor demektir :D
Fire.png

Türkçe'si.
Merhaba. Biz, internetin gururla kar amacı gütmeyen şampiyonları olan Mozilla'yı, herkes için sağlıklı, açık ve herkes tarafından erişilebilir tutmaya yardımcı ediyoruz.

Son birkaç gündür CINEBENCH benchmark testlerine takıldım.
Başta XP işletim sistemi olmak üzere, Win7 ve Linux tabanında bile benchmark testleri yapıyorum.
Şu ana kadar XP de elde edilmiş sonuçlar daha iyi.
Sistem aynı sistem. Sadece farklı disklere işletim sistemleri kurularak test alınmaktadır.
İşletim sistemleri ve PC'nin sürücü desteği doğrultusunda, sürücü güncellemeleri bile sonucu doğrudan etkilemektedir.
Daha iyi netice alırım belki diyerekten ekran kartımın sürücüsünü son sürüme güncelleyince, ekran kartım benchmark testlerinden geçemedi :D
CINE3-XP.jpeg

Bu da UBUNTU ST Linux testi.
CINE LINUX.jpeg

Windows işletim sistemleri için yapılmış bir uygulamanın çalıştırılabilmesi, emulatörlerce mümkün olabildiği için haliyle test sonuçları düşük görünmektedir. Özellikle Open-GL testinde uyumluluk yüksek dahi olsa sonuç farklı olabilmektedir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı