Firefox Developer Edition 75.0b11 (64 bit) Kullanıyorum. Gaming Geceleri - incehesap.com Bu siteye girdiğimde RAM kullanımı tavan yapıyor ve bilgisayarı kitliyor. Önceden böyle bir sorun yoktu sadece bende mi oluyor? Deneyip yazarsanız sevinirim.
Sefa bey performans olarak Chrome mu yoksa Edge mi ağır basıyor?Belirttiğin tarayıcıyı yükleyip, herhangi bir ayar yapmadım. Siteye giriş yaptım ve sorunsuz açıldı. Sekme ortalama %10 ve %20 arası CPU tüketiyor. Kim hazırladıysa, sayfaya ne bulduysa eklemiş. Ama sorun Mozilla'nın, diğer tarayıcılara göre daha yüksek CPU kullanmasından kaynaklanıyor.
Büyük ihtimalle kullandığınız uzantılar, diğer girdiğin siteler vb. ile CPU tüketimi yükselip sistemini kitliyor.
Eki Görüntüle 527196
Eki Görüntüle 527201
Ayrıca Firefox neden kullanmadığım tekrar aklıma geldi. Chromium tarayıcılara göre yüksek CPU, bellek tüketimine ek olarak sayfa akıcılığı da çok kötü.
Mozilla ekibinden ayrılan bir kişilerin yaptığı, Brave tarayıcısını tavsiye edebilirim.
Alt yapı olarak Chromium olsa da, görsel olarak Mozilla'ya benziyor. Ayrıca içinde Mozilla gibi gizlilik koruma ayarları bulunuyor.Rehber: Brave İnternet Tarayıcısı
Brave açık kaynak kodlu, Chromium üzerine inşa edilmiş web tarayıcı yazılımı. Brave Software firmasınca geliştirilmekte olan Brave, gizlilik odaklı bir tarayıcı olmayı hedeflerken; bu yolda çevrimiçi reklamları ve kullanıcıları takip edebilen çeşitli betikleri harici bir eklentiye ihtiyaç...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.