Firefox mu, Chrome mu?

Firefox mu, Chrome mu?

• Oy verenlerin toplamı
    102
  • Anket kapandı .
Sırf Dark Reader denilen eklenti ile uğraşmamak için Karanlık tema içeren DuckDuckGo'ya geçtim. Google'a göre eksi bir tarafını henüz görmedim. Arama yaparken bölge seçilebilmesi bayağı iyi ve gizlilik açısındanda çok iyi bir arama motoru.

Tamam, YouTube kullanma, Google servisi kullanma, açık kaynak kodu olmayan hiçbir uygulama kullanma.
Konuyu saptırıyorsun, ben ondan bahsetmiyorum, hayatımıza etki etmeyecek şekilde azaltmaktan bahsediyorum, kendimizi kısıtlamaktan değil, zaten görünmez olman imkansız gibi bir şey.

İyide niye verilemizin toplanmasını azaltabiliyorsak bunu yapmayalım? Adamlar bize reklam sunmak için bizi izliyor ve bunu yapmayan tarayıcılar da var.
Yukarıda yazan yazıdan bu anlamı mı çıkarttınız?
Tamam, YouTube kullanma, Google servisi kullanma, açık kaynak kodu olmayan hiçbir uygulama kullanma.

Açık - kapalı fark etmez. Bence açıklar bile veri topluyor. Hatta çoğu Linux dağıtımını GNU desteklemiyor.

Konuyu saptırıyorsun, ben ondan bahsetmiyorum, hayatımıza etki etmeyecek şekilde azaltmaktan bahsediyorum, kendimizi kısıtlamaktan değil, zaten görünmez olman imkansız gibi bir şey.

Senin neyini çalacak peki bunu söyler misin? Verini çalarak reklam koyuyor, İsmini kart bilgini öğrense ne yapacak, kimin kartından bu zamana kadar para çekildi?

Aynen, trilyonluk Google sirketi kazancinin %90'ini reklamdan sagliyor ama neden birkac trilyon dolar daha kazanmak icin gizlilik sozlesmesinde yazdigi uzere verilerimizi islesin ki.

Açık - kapalı fark etmez. Bence açıklar bile veri topluyor. Hatta çoğu Linux dağıtımını GNU desteklemiyor.
Açık kaynaklı tarayıcıların veri toplaması saçmalık olur çünkü sen tarayıcının ne yaptığını ve kodlarını öğrenebilirsin ve eğer yeterli bilgiye sahipsen o kodların üzerine kendi tarayıcını yapabilirsin, mesela bir açık kaynak kodlu tarayıcı verini çalıyorsa sen veri çalmayan versiyonunu yapabilirsin.

Açık kaynaklı tarayıcıların veri toplaması saçmalık olur çünkü sen tarayıcının ne yaptığını ve kodlarını öğrenebilirsin ve eğer yeterli bilgiye sahipsen o kodların üzerine kendi tarayıcını yapabilirsin, mesela bir açık kaynak kodlu tarayıcı verini çalıyorsa sen veri çalmayan versiyonunu yapabilirsin.

Hocam orada kapalı kadar olmasa da bir nebze toplar manasında demiştim. Olabilir yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı