Firefox tabanlı tarayıcı önerisi

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
38
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Zen ve Floorp gibi modern görünümlü ve Firefox tabanlı tarayıcı arıyorum. Telemetri bulunmaması ve modern görünüm en önemli isteklerim. Güncel olarak Zen kullanan varsa stabilitesi hakkında bilgi verirse sevinirim. Gönlüm Zen'den yana ama belki bilmediğim bir tarayıcı vardır düşüncesiyle konu açmak istedim.

Hocam neden Firefox tabanlı aradığınızı öğrenebilir miyim? Ne gibi avantajları var?
  • Performansı yüksek.
  • Google sevmiyorum.
  • Sevdiğim çoğu eklenti Chrome tabanında yok. Firefox kullanmam zorunlu.
  • Özelleştirme seçenekleri daha fazla.

• Performansı yüksek.
  • Google sevmiyorum.
  • Sevdiğim çoğu eklenti Chrome tabanında yok. Firefox kullanmam zorunlu.
  • Özelleştirme seçenekleri daha fazla.

Benim Firefox tabanlı en çok adını duyduğum ve kullanılan Zen var, tabii kullanıp deneyimlemedim bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır teşekkürler bu arada sebeplerini belirttiğin için.

Zen ve Floorp dışında Firefox tabanlı olanlar:

Benim Firefox tabanlı en çok adını duyduğum ve kullanılan Zen var, tabii kullanıp deneyimlemedim bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır teşekkürler bu arada sebeplerini belirttiğin için.
Zen'i çok seviyorum ama tek kişi geliştirdiği için stabil bulmayıp bir dönem silmiştim. Güncel durumda nasıl bilmiyorum.

Zen ve Floorp dışında Firefox tabanlı olanlar:

Waterfox hariç diğerlerini kullanmışlığım var. Waterfox'u denemek için indiriyorum şu an. Teşekkür ederim hocam.

Zen'i çok seviyorum ama tek kişi geliştirdiği için stabil bulmayıp bir dönem silmiştim. Güncel durumda nasıl bilmiyorum.

Waterfox hariç diğerlerini kullanmışlığım var. Waterfox'u denemek için indiriyorum şu an. Teşekkür ederim hocam.
Aslında Waterfox hep merak ettiğim bir tarayıcı oldu. Deneyimlerinizi merak ediyorum. Şu an LibreWolf kullanıyorum. LibreWolf'ta telemetri tamamen sıfır durumda. Bununla birlikte Firefox için Betterfox modu da mevcut. LibreWolf gibi bir diğer alternatif de Mullvad.

Zen'in en bariz sorunu Netflix gibi içerikleri oynatamıyor olması hâlâ DRM lisansı yok onun dışında herhangi bir çökme gibi bir şeyle karşılaşmadım tabii hâlâ ufak tefek bugları var ama hızlı güncelleniyor o yüzden bana güven veriyor. Ben de 2-3 hafta önce Chrome'dan geçtim eklenti olarak bazı eklentiler dışında çoğu eklenti var.

Zen'in en bariz sorunu Netflix gibi içerikleri oynatamıyor olması hâlâ DRM lisansı yok
O beni etkileyen bir şey değil hocam. O durum Windows ve macOS için geçerli. Linux dağıtımlarında Zen kurunca hiçbir sitede içerik oynatamama durumu yaşanmıyor.
Screenshot_20250315_081643_Chrome.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı