Hızlı Firefox tabanlı tarayıcı önerisi

Firefox tabanlı tarayıcılara virüs girme olasılığı daha düşük ve Chrome için doğru düzgün YouTube video dowloader eklentisi yok.

Zaten isteğim Firefox'tan başka bir tarayıcı değil Firefox'un hızlandırılmış bir versiyonu.
idm kullanın downloader için

Sırf Firefox daha az kullanılıyor diye Chromium tabanlı tarayıcılardan vazgeçmenin saçma olduğunu düşünüyorum. Chromium tabanlı iyi bir tarayıcıyı indirir, gerekli eklentileri kurar kullanırsınız. Siz bilirsiniz tabii.

Ama şöyle bir şey daha var Firefox kulanıcılarını yaklaşık yüzde 10'u Linux kullanıcısı geriye kaldı yüzde yirmilik kısım bence yüzde yirmilik bir kısım için değmez.
Açıkların çoğu işletim sistemi agnostiktir.

Zorluluk derken? Zaten zor bir şey yok otomatik virüslü eklentiyi ekle ya da kullanıcı dosyasını kopyala şifrele misini çöz bitti.
Otomatik eklenti yükleme diye bir şey yok. Girdiğin sayfaların şifre dosyalarına herhangi bir erişimi de yok.

Ha güvenliği indirilen dosyaların güvenliği konususunda diyorsanız haklısınız Chromium tabanlı tarayıcıların dosya güvenliği daha iyi fakat ben Kaspersky kullanıyorum o yüzden gerekli değil.
İkisi de Google Safe Browsing kullanıyor, kastettiğim o değildi zaten.

Otomatik eklenti yükleme diye bir şey yok. Girdiğin sayfaların şifre dosyalarına herhangi bir erişimi de yok.

Ben zaten bir sitede bulaşması konusunu kasdetmedim sisteme bir virüs girer ise Firefox bu virüsden çoğunlukla etkilenmiyor ama Chrome da hemen eklentiler eklenmeye başlıyor reklam virüsleri bulaşıyor. Site güvenliğinde tamam Google daha güvenli olabilir ama ben bilmediğim hiçbir siteye girmiyorum ve sırf güvenlik için 4 tane eklenti ekli.
Sırf Firefox daha az kullanılıyor diye Chromium tabanlı tarayıcılardan vazgeçmenin saçma olduğunu düşünüyorum. Chromium tabanlı iyi bir tarayıcıyı indirir, gerekli eklentileri kurar kullanırsınız. Siz bilirsiniz tabii.

Hayır yanlış anlamışsınız firefoz daha fazla kullanıyor bu yüzden ben tarayıcı değiştirmek istiyorum ama anlaşılan doğru düzgün bir alternatifi yok o zaman en iyisi RAM almak zaten uzun zamandır gerekiyordu.

Ben zaten bir sitede bulaşması konusunu kasdetmedim sisteme bir virüs girer ise Firefox bu virüsden çoğunlukla etkilenmiyor ama Chrome da hemen eklentiler eklenmeye başlıyor reklam virüsleri bulaşıyor. Site güvenliğinde tamam Google daha güvenli olabilir ama ben bilmediğim hiçbir siteye girmiyorum ve sırf güvenlik için 4 tane eklenti ekli.
Sisteme zararlı girmiş zaten o vakitten sonra hangi tarayıcıya ne eklentisi eklendiğinin hiçbir önemi yok. Firefox bunlardan etkilenmiyor da değil, sadece kullanım yaygınlığından dolayı ona pek yazılmıyor. Sisteme giren zararlı her iki tarayıcıyı da kolaylıkla etkileyebilir.

Hayır yanlış anlamışsınız firefox daha fazla kullanıyor bu yüzden ben tarayıcı değiştirmek istiyorum ama anlaşılan doğru düzgün bir alternatifi yok o zaman en iyisi RAM almak zaten uzun zamandır gerekiyordu.
Hocam Firefox Chromium tabanlılardan nasıl daha fazla kullanılıyor anlayamadım. Yine Firefox tabanlı istiyorsanız LibreWolf, Chromium tabanlı istiyorsanız ise Brave bence en iyisi. Ungoogled Chromium da güzel.

Hocam Firefox Chromium tabanlılardan nasıl daha fazla kullanılıyor anlayamadım. Yine Firefox tabanlı istiyorsanız librewolf, Chromium tabanlı istiyorsanız ise Brave bence en iyisi. Ungoogled Chromium da güzel.

Şimdi Chrome yükleyip aynı siteleri açıp baktım hemen hemen aynı kaynak tüketimine sahipmiş isetiğim özeliklerde firefoxada doğru düzgün alternatif olmadığına göre Firefox'tan devam edeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00