Fişi prize takınca patlama sesi geliyor

Kondansatör temas anında ani akım çektiği için Ark oluşuyor. Masaüstü ise; PSU'nun üzerindeki anahtarı kapatarak fişe takarsanız, tekrar yaşamazsınız. Laptop adaptörü ise yapabileceğiniz bir şey yok. Zaten herhangi bir zararı da olmaz. En fazla kontaklarda hafif izler ve kararma yapabilir.

Sorun olmamıştır bilgisayara değil mi?
 
Merhaba. Bu patlama sesi priz içinden geldiğinden oluşan bu olayınız direk prizle ilgili hocam, PC ile ilgili değildir, zaten PC halen çalışır durumdadır. Bu patlama ile ilgili olarak hiçbirimiz bu 3'lü uzatmalı prizin içine söküp bakmadıkça kesin bir hükme varması gerçekten zor olur. Bazen kısa devreye hiçbir neden bulunmadan otomatı, kaçak akımı rölesini düşüren açıklanamayan patlamalar şeklinde bu durum olabilir. Bu olay bazen de priz çocuk korumasındaki aksaklıkla da olabilir, hafifçe iş iletkenleri ıslanmışsa yine ayni patlamaları muhtemelen yapabilir. Yani kısa devre patlamaları konusunda nedenler epeyce çoktur, şu anda ilk aklıma gelen belli başlılarını sıralayıp yazabilmeye çalıştım.

Üçlü uzatmalının yenisini satın alırken viko markasını yine tercih etmenizde hiçbir sakınca olmaz, benim de sürekli kullandığım çok iyi bir markadır. Bu olay sonrası patlamalı priz içinize sinmeyeceğinden yenisini alıp eskisini de elektrikçilere tamir ettirerek fazla hasar bulunmuyorsa yine bazı işlerde kullanabilirsiniz, iç iletkenlerinde erime veya aşırı hasar bulunmuyorsa eğer. Geçmiş olsun ve kolay gelsin. kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı