Fitness fullbody programı nasıl olmalı?

Hocam tekrardan merhaba. Protein olayını vesaire hallettim, günde 80-90 gram protein alıyorum. Fakat antrenman programı beni bayağı sıkıntıya sokuyor.

Bir gün fullbody yaparken salonun sahibi "fullbody'den bir cacık olmaz, artık bölgeseldesin" dedi. İlk gün bir yalandan ilgilendi gibi oldu, (dumbell Pullover'ı 7x12 dediğinde bir tık kaygılansam da...) Ertesi gün ilgilenmedi ben de bu böyle olmaz deyip program arayışına çıktım, Güray Aydın'ın 4 günlük programına vesaire baktım ama bir türlü işte buldum dediğim bir program olmadı nedense.

Az önce random bir 3 günlük PPL programına baktım, hareketler gayet basit ve daha önce yaptığım hareketler.

Eki Görüntüle 2316210

Ne düşünüyorsunuz hocam?

Bulduğun program gayet yeterli beğendim. Ağırlıkları cebinde 1-2 tekrar kalacak şekilde seç. Salı ve perşembe Core ve cardio yapmayı unutma. İdmanlardan sonra da cardio devam. Salı ve Perşembe 1.5 saat koşu bandı öneririm. Ve karın da çalışabilirsiniz.

Bulduğun program gayet yeterli beğendim. Ağırlıkları cebinde 1-2 tekrar kalacak şekilde seç. Salı ve perşembe Core ve cardio yapmayı unutma. İdmanlardan sonra da cardio devam. Salı ve Perşembe 1.5 saat koşu bandı öneririm. Ve karın da çalışabilirsiniz.
Push rest pull rest leg rest cardio yapmayı düşünüyorum hocam eğer ppl'de üst üste gitmek gerekmiyorsa.

Gerekmiyor ancak 3 gün olduğu için de haftalara bölebilirsin. PPL çok esnek bir program işin, gücün, sosyal çevren varsa. Bu programın bir üst seviyesi de 5 günlük bir PPL olabilir bir 6 ay sonrasında.

Gerekmiyor ancak 3 gün olduğu için de haftalara bölebilirsin. PPL çok esnek bir program işin, gücün, sosyal çevren varsa. Bu programın bir üst seviyesi de 5 günlük bir PPL olabilir bir 6 ay sonrasında.
Merhaba,

Dün salonda antrenmanın ardından 10 dakika civarı yürüyüş yaptım hafif tempoyla. Salon hocası bunu gördü ve samimi bir sohbet döndü aramızda ve bittikten sonra aşağı indim. Salondan çıkacakken tekrardan karşılaştık ve bana neden yürüdüğümü sordu. ''Sen 70 yaşında adam değilsin ki yürüyesin?'' Karnıma hafifçe dokunup mekik çek, ağırlık çalış yeter dedi. Kalori açığı bırakıyorum evet ama istediğim yağsız görünümü elde etmek için kardiyo da yapmam gerekmiyor mu?

Birkaç yıl önce de aynı salona gidiyordum, (bu arada bu hoca dediğim salonun sahibi.. Yasak mı bilmiyorum ama emin olsaydım kafada bir profil oluşturun diye açık bir mecrada paylaştığı fotoğrafı koyardım) Yine koşu bandındaydım, üst kata geldi ve samimi (!) bir şekilde koşu bandı yapma, plank yap karın kasların çıksın ortaya dedi. Yani insan bunu defalarca yaşayınca ''acaba elektrik faturası yüzünden mi koşu bandının kullanılmamasını istiyor?'' gibi bir soru oluşuyor kafada.

Ayrıca çok yağlı değilim, fit gözüküyorum. Boy 170 kilo 64-65 belki de hoca haklıdır.. Ne düşünüyorsunuz?

Merhaba,

Dün salonda antrenmanın ardından 10 dakika civarı yürüyüş yaptım hafif tempoyla. Salon hocası bunu gördü ve samimi bir sohbet döndü aramızda ve bittikten sonra aşağı indim. Salondan çıkacakken tekrardan karşılaştık ve bana neden yürüdüğümü sordu. "Sen 70 yaşında adam değilsin ki yürüyesin?" Karnıma hafifçe dokunup mekik çek, ağırlık çalış yeter dedi. Kalori açığı bırakıyorum evet ama istediğim yağsız görünümü elde etmek için kardiyo da yapmam gerekmiyor mu?

Birkaç yıl önce de aynı salona gidiyordum, (bu arada bu hoca dediğim salonun sahibi. Yasak mı bilmiyorum ama emin olsaydım kafada bir profil oluşturun diye açık bir mecrada paylaştığı fotoğrafı koyardım) Yine koşu bandındaydım, üst kata geldi ve samimi (!) bir şekilde koşu bandı yapma, plank yap karın kasların çıksın ortaya dedi. Yani insan bunu defalarca yaşayınca "acaba elektrik faturası yüzünden mi koşu bandının kullanılmamasını istiyor?" gibi bir soru oluşuyor kafada.

Ayrıca çok yağlı değilim, fit gözüküyorum. Boy 170 kilo 64-65 belki de hoca haklıdır. Ne düşünüyorsunuz?

Yağ oranını bilmediğim için kesin bir şey diyemiyorum. Ancak gayet yerinde hatta kalori açığı bırakmana gerek yok. En başta amacın yağ yakmak olduğu için kalori açığı bırakmamız lazımdı bunun için kardiyo yapıyorsun zaten. Biraz da senin ne istediğine bağlı 65 kiloda sabit kalmak istiyorsan kalori açığı bırakma, kardiyo yapma. Skinny Fat dediğimiz vücut yapısındaysan kardiyo yapman önemli. kardiyo sadece kalori açığı yaratmaz vücutta var olan yağı da yakar. Benim önerim: Kalori açığı yaratmaman olacak beslenme konusunda. kardiyo da yağlı olduğunu düşünüyorsan devam etmelisin. Sonrasında clean bulk dönemine girip 70 kilolara çıkabilirsin. Salondaki hocalar da belli kalıplar içerisinde konuşuyor. Hedeflerinden bahsedersen daha çok yardımcı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı