Fitness programı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Aly966
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 1.820
4 Gün için nasıl 2 kere çalışabilirim hocam ona yardım edebilir misiniz?
Eğer 5 gün gitme şansınız var ise itiş-çekiş-bacak, itiş-çekiş şeklinde uygulayabilirsiniz.Fakat öyle bir şansınız yok ise bir gün üst bir gün alt vücut olarakta çalışılabilir şahsen ben öyle yapıyorum.

Çalışamazsınız hocam. Kasların dinlenmesi de gerekiyor.
Gayette çalışılabilir fakat idmanı biraz değiştirmesi gerekiyor.

Eğer 5 gün gitme şansınız var ise itiş-çekiş-bacak, itiş-çekiş şeklinde uygulayabilirsiniz.Fakat öyle bir şansınız yok ise bir gün üst bir gün alt vücut olarakta çalışılabilir şahsen ben öyle yapıyorum.

Gereksiz bir yükleme olur. İtiş çekiş olarak ayırır 2 gün 2 gün çok yüklenir fakat kasları ne kadar yoruyorsanız o kadar da dinlenmesi gerekir.

5 Gün gitme şansım yok diyebilirim çünkü TYT bitiremedim 11. sınıfım oradan sorun oluşuyor. Alt vücut üst vücut yapabilirim ama hem göğüs triceps hem sırt biceps sıkıntı olmaz mı?

5 gün gitme şansım yok diyebilirim çünkü TYT bitiremedim 11. sınıfım oradan sorun oluşuyor. Alt vücut üst vücut yapabilirim ama hem göğüs triceps hem sırt biceps sıkıntı olmaz mı?

Hocam eğer enerjiniz de izin verirse gelişim açısından pek bir fark olmayacaktır. Sadece tek dikkat edeceğiniz dinlenmenize izin verin. Mesela bir gün üst bir gün alt yapın sonraki gün idman yapmayın.

Hocam eğer enerjiniz de izin verirse gelişim açısından pek bir fark olmayacaktır. Sadece tek dikkat edeceğiniz dinlenmenize izin verin. Mesela bir gün üst bir gün alt yapın sonraki gün idman yapmayın.
Enerjim hepsine izin verir mi bilmiyorum yağlı olduğum için belki tıkanabilirim bir de zaten tükenişe yakın setler gidiyorum kendimi zorluyorum başta attığım programı yapsam işe yaramaz mı? Ek olarak evde barfiks ve şınav çekiyorum formlarımı düzeltmeye çalışıyorum okulda hareketli geçiyor bence haftalık bir bölgeyi 1 kere çalışsam yeter boş bulduğum zamanlarda şınava barfikse veriyorum kendimi.

Enerjim hepsine izin verir mi bilmiyorum yağlı olduğum için belki tıkanabilirim bir de zaten tükenişe yakın setler gidiyorum kendimi zorluyorum başta attığım programı yapsam işe yaramaz mı? Ek olarak evde barfiks ve şınav çekiyorum formlarımı düzeltmeye çalışıyorum okulda hareketli geçiyor bence haftalık bir bölgeyi 1 kere çalışsam yeter boş bulduğum zamanlarda şınava barfikse veriyorum kendimi.
Boş olduğunuz yani idman yapmadığınız günlerde bir de evde barfiks ve şınav çekmeniz sizin gelişiminizi engeller maalesef.Onun yerine boş olduğunuz günlerde kardiyo amaçlı yürüyüş, koşu vs. yapabilirsiniz.Enerji konusuna gelecek olursak her set tükenişe gitmeyin bence hocam çok gereksiz olur.Siz hangi programı uygularsanız uygulayın, sizi bayağı yoracaktır.

Fakat illaki bu programı kullanacağım diyorsanız da göğüs triceps, sırt biceps şeklinde yapabilirsiniz.Hatta mümkünse göğüs triceps bir de yanına omuz idmani ekleyin.Çünkü göğüste yapabileceğiniz bazı hareketler ön omzunuzu da çalıştırabilir.

Boş olduğunuz yani idman yapmadığınız günlerde bir de evde barfiks ve şınav çekmeniz sizin gelişiminizi engeller maalesef. Onun yerine boş olduğunuz günlerde kardiyo amaçlı yürüyüş, koşu vs. yapabilirsiniz. Enerji konusuna gelecek olursak her set tükenişe gitmeyin bence hocam çok gereksiz olur. Siz hangi programı uygularsanız uygulayın, sizi bayağı yoracaktır.

Fakat illaki bu programı kullanacağım diyorsanız da göğüs triceps, sırt biceps şeklinde yapabilirsiniz. Hatta mümkünse göğüs triceps bir de yanına omuz idmani ekleyin. Çünkü göğüste yapabileceğiniz bazı hareketler ön omzunuzu da çalıştırabilir.

Hocam o zaman böyle yapıyorum.
Salı.
(Göğüs-omuz-triceps)
Perşembe.
(Bacak-trapez)
Cumartesi.
(Sırt-biceps)
Pazar.
(Karın-bilek)
Bunun dışında sırt günleri barifks çalışır göğüs günleri şınav çalışır. Zaten çoğunlukla tükenişe yakın gidiyorum hocam 2 3 tekrar bırakıyorum 3 set 6-8 tekrar atıyorum 3. setlerde vs. tükeniş yapıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. :)

Hocam o zaman böyle yapıyorum.
Salı.
(Göğüs-omuz-triceps)
Perşembe.
(Bacak-trapez)
Cumartesi.
(Sırt-biceps)
Pazar.
(Karın-bilek)
Bunun dışında sırt günleri barifks çalışır göğüs günleri şınav çalışır. Zaten çoğunlukla tükenişe yakın gidiyorum hocam 2 3 tekrar bırakıyorum 3 set 6-8 tekrar atıyorum 3. setlerde vs. tükeniş yapıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. :)

Trapez bölgesini eğer sadece üst trapez olarak çalışıyorsanız sorun yok hocam. Onun haricinde cumartesi ve pazar iki gün üst üste bilek bölgeniz aktif olarak çalışıyor, bunun bilincinde olarak çalışın.Bunlar haricinde programda bir sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı