Fitness için alınan growth hormonu vücuda zarar verir mi?

Hocam antrenöre sordum 3 ila 5 ay kullanılıyor dedi ayda 2 iğne iğne başı 2 bin TL dedi. Bende yazın çalışıp almayı düşünüyordum. Omuz ağrısında ise bir tek kemiğe ve eklemlere yük bindiren hareketlerde öyle oluyor. Belki kemikle alakalı olmasa bile boy uzaması için bile alınmaz mı?

Boyun kaç bilmiyorum ama sarkmalı hareketler yap örnek olarak barfiks yaparken 5 dakika boyunca kendine sarkıt veya basketbol oyna bol bol, benim önerim kullanmaman nedenini sorarsan,
Yaşın itibari ile zaten gelişim aşamasındasın, dışarıdan hormon alınca vücudun kendisi gh salgılamayacak
Bu yaşlarda genelde heves ediliyor fakat 5 yıl sonra "ne aptallık yapmışım" gibi bir cümle kurabilirsin
3 ve 5 ay kullanılan ghden verim alamazsın zaten çok fazla benim bildiğim kadarı ile onun kürü en az 8 aydan başlıyor, önceki mesajımda belirttiğim gibi gh ile 2 yılda vücudunda salgılanan hormonu sen 5 ay da kullanırsan vücudunda ona göre tepki verecek, ödem filan oluşumu daha da hızlanacak belki de, gen olarak kanser hücresi yok diyorsun ama bu işler belli olmaz her insanda 1 tane bile olsa bozuk hücre olur, kimsenin vücudu sapa sağlam değil, gh ile sen bu bozuk hücreleride savaş alanına yollayıp gelişmelerini sağlayacaksın, onun yerine daha sağlıklı yaşamaya çalış, sporun amacı sağlıklı yaşam 22-02 arasında karanlıkta uyumaya çalışırsan gh zaten bol bol salgılanacak vücudunda, bazı kararlar almadan önce geleceğide biraz plana katıp düşünmekte fayda var, hormona para vericeğine daha iyi şeylere parayı ayırabilirsin, ben kimseye tavsiye etmiyorum dışarıdan alınacak sentetik hormonları

Boyun kaç bilmiyorum ama sarkmalı hareketler yap örnek olarak barfiks yaparken 5 dakika boyunca kendine sarkıt veya basketbol oyna bol bol, benim önerim kullanmaman nedenini sorarsan,
Yaşın itibari ile zaten gelişim aşamasındasın, dışarıdan hormon alınca vücudun kendisi gh salgılamayacak.
Bu yaşlarda genelde heves ediliyor fakat 5 yıl sonra "ne aptallık yapmışım" gibi bir cümle kurabilirsin.
3 ve 5 ay kullanılan ghden verim alamazsın zaten çok fazla benim bildiğim kadarı ile onun kürü en az 8 aydan başlıyor, önceki mesajımda belirttiğim gibi gh ile 2 yılda vücudunda salgılanan hormonu sen 5 ay da kullanırsan vücudunda ona göre tepki verecek, ödem filan oluşumu daha da hızlanacak belki de, gen olarak kanser hücresi yok diyorsun ama bu işler belli olmaz her insanda 1 tane bile olsa bozuk hücre olur, kimsenin vücudu sapa sağlam değil, gh ile sen bu bozuk hücreleride savaş alanına yollayıp gelişmelerini sağlayacaksın, onun yerine daha sağlıklı yaşamaya çalış, sporun amacı sağlıklı yaşam 22-02 arasında karanlıkta uyumaya çalışırsan gh zaten bol bol salgılanacak vücudunda, bazı kararlar almadan önce geleceğide biraz plana katıp düşünmekte fayda var, hormona para vericeğine daha iyi şeylere parayı ayırabilirsin, ben kimseye tavsiye etmiyorum dışarıdan alınacak sentetik hormonları.

Hocam maalesef annede babada kısa olduğu için daha uzamıyor vücudum. Son 3-4 aydır ölçülüyorum hep 1.75 çıkıyor. Diyeceksiniz 1.75 neyine yetmiyor gayet normal boy, insan 1.90 olmak istiyor be. Strong manleri görüyorum adam dev gibi 300-400kg deadlift yapıyor bu genetikle onları yapamicağım için insan özenmiyor değil. O zaman sizin dediğiniz gibi biraz daha natürel gidiyorum ergenlik sonlarına doğru büyüme plakları kapanmadan alırım Gh'ı.

Tüm yardımlarınız için saolun.

Hocam maalesef annede babada kısa olduğu için daha uzamıyor vücudum. Son 3-4 aydır ölçülüyorum hep 1.75 çıkıyor. Diyeceksiniz 1.75 neyine yetmiyor gayet normal boy, insan 1.90 olmak istiyor be. Strong manleri görüyorum adam dev gibi 300-400kg deadlift yapıyor bu genetikle onları yapamicağım için insan özenmiyor değil. O zaman sizin dediğiniz gibi biraz daha natürel gidiyorum ergenlik sonlarına doğru büyüme plakları kapanmadan alırım Gh'ı.

Tüm yardımlarınız için sağ olun.

Annesi babası kısa olup uzun boylu olanlar çok var:)öyle düşünme erkeklerde gelişim 23 yaşına kadar devam edebiliyor, herkesin bir hayali var fakat bu hayalleri hileli yoldan yapmanın bir bedeli oluyor, bedel ise sağlığın olunca hayali filan boş verip sağlığa önem veriyor insan

Öncelikle bu sorunun cevabını Technopat üzerinde aramanız pek doğru değil. Ancak soruya gelelim.

GH başlı başına size "iktidarsızlık" gibi sorunlar yaratmaz. Vücudunuzun natürel GH salınımını kapatmaz. Çünkü GH, AAS (Anabolik Androjenik Steroid) değildir. Yaşınız küçük, zaten şu an vücudunuzda yüksek miktarda GH salınımı gerçekleşiyor. Boyum uzasın, kemiklerim kalınlaşsın diye GH kullanırsanız belki boyunuz birkaç santim uzarsınız ancak genetiğinizin çok ötesine geçemeyeceksiniz. Belki de burnunuz kalınlaşacak, çeneniz kaybolacak ve kafatasınız garipleşecek, hatta belki de kanser olacaksınız. GH bunların hepsini yapabiliyor.

15 yaşındasınız ve 85 kilo bench yapabiliyorsunuz, bu gayet yeterli, düzgün ağırlıkta ve düzgün formda çalışmanızı öneriyorum ben. Ayrıca, GH pahalıdır, 500-600 TL'ye aldığınız GH size hiçbir fayda sağlamaz çünkü ya içinde hiçbir şey yoktur ya da etkisini göremeyeceğiniz kadar az şey vardır. BPC-157 araştırabilirsiniz.

Bunun dışında yazdıklarınıza gelirsek;

Diyeceksiniz 1.75 neyine yetmiyor gayet normal boy, insan 1.90 olmak istiyor be.
GH, sizi genetiğiniz 180'e kadar elverişliyse 190 yapmaz. Ayrıca daha çok küçüksünüz. 15 yaşındayken ben 175 bile değildim, hatta liseye yeni başladığımda 157'ydim, şu an 193'üm. Annem 174, babam 178.

Strong manleri görüyorum adam dev gibi 300-400kg deadlift yapıyor bu genetikle onları yapamicağım için insan özenmiyor değil.
Strongman'lerin neredeyse hepsinde genetik anomaliler var, mesela Eddie Hall'un vücudunda miyostatin normal bir insanınkine göre çok az, bu yüzden o kadar güçlenebiliyor. Powerlifter olursunuz, ama strongman olma yolundaki umudunuzu çok yükseltmemenizi öneririm.

Kısaca, düzgün bir kaynağınız olduğunu sanmıyorum, salondaki abilerin verdiği GH'u ben olsam kullanmazdım. Düzgün uyuyun, beslenmenize dikkat edin ve düzgün ağırlıklarla girin yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı