Vücuda alınan protein kaç ay sonra atılır?

FaLSe

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, protein tozu kullanımı (yaklaşık 4 ay) sonrası ellerimde egzamalar başladı, 3 ay oldu protein tozunu bırakalı fakat egzama ilk gün ki gibi devam ediyor. Vücut 3 ayda protein tozunu atamamış olabilir mi? Fikri olan var mı?

Protein tozu ile egzama arasında bir bağlantı yok. Protein tozu yani whey peynir altı suyu tozudur. Peynir altı suyunun yüksek ısıda buharlaştırarak kalan tortulardır. Protein sindirim süresi ise protein türlerine bağlıdır hayvansal proteinler bir kaç saatde sindirilir. 2 3 gibi. Whey protein ise hızlı sindirilir. Yarım saat ile 1 saat arasında. Eğer protein yüzünden egzama oluyor ise yumurta peynir süt et tavuk balık tüketince de olur. Veya yediğin gofret kraker bisküvi falan içeriğini oku peynir altı suyu tozu yazar yani onlarda da protein tozu var. Dolayısıyla egzama sebebi o değildir. Cildiyeye gitmen lazım ha alerjin vardır süt ürününe karşı onu bilemem ama ozaman da süt peynir vs. Tüketince de olur.

Protein tozu ile egzama arasında bir bağlantı yok. Protein tozu yani whey peynir altı suyu tozudur. Peynir altı suyunun yüksek ısıda buharlaştırarak kalan tortulardır. Protein sindirim süresi ise protein türlerine bağlıdır hayvansal proteinler bir kaç saatde sindirilir. 2 3 gibi. Whey protein ise hızlı sindirilir. Yarım saat ile 1 saat arasında. Eğer protein yüzünden egzama oluyor ise yumurta peynir süt et tavuk balık tüketince de olur. Veya yediğin gofret kraker bisküvi falan içeriğini oku peynir altı suyu tozu yazar yani onlarda da protein tozu var. Dolayısıyla egzama sebebi o değildir. Cildiyeye gitmen lazım ha alerjin vardır süt ürününe karşı onu bilemem ama ozaman da süt peynir vs. Tüketince de olur.
Gitmen gereken yer cildiye. Egzama bir deri hastalığı yediğin içtiğin ile pek alakası olan bir şey değil. Teyzemde de var kadın köyde yaşıyor herşeyi doğal köy yumurtası yiyor doğal yoğurt yapıp yiyor işte kendi tarlasındaki sebzeyi meyveyi yiyor ama egzama var.

Hocam proteine alerjiniz mi var.

Protein tozu ile egzama arasında bir bağlantı yok. Protein tozu yani whey peynir altı suyu tozudur. Peynir altı suyunun yüksek ısıda buharlaştırarak kalan tortulardır. Protein sindirim süresi ise protein türlerine bağlıdır hayvansal proteinler birkaç saatte sindirilir. 2 3 gibi. Whey protein ise hızlı sindirilir. Yarım saat ile 1 saat arasında. Eğer protein yüzünden egzama oluyor ise yumurta peynir süt et tavuk balık tüketince de olur. Veya yediğin gofret kraker bisküvi falan içeriğini oku peynir altı suyu tozu yazar yani onlarda da protein tozu var. Dolayısıyla egzama sebebi o değildir. Cildiyeye gitmen lazım ha alerjin vardır süt ürününe karşı onu bilemem ama o zaman da süt peynir vs. Tüketince de olur.

Gitmen gereken yer cildiye. Egzama bir deri hastalığı yediğin içtiğin ile pek alakası olan bir şey değil. Teyzemde de var kadın köyde yaşıyor her şeyi doğal köy yumurtası yiyor doğal yoğurt yapıp yiyor işte kendi tarlasındaki sebzeyi meyveyi yiyor ama egzama var.

Merhaba,
Ekim ayında doku örneği alıp patolojiye yollanacak, kullanmadığım kortizonlu krem denemediğim yöntem kalmadı, sabundan kıyafetlerime kadar değiştirdim çözüm olmadı. Fakat proteini kullandıktan 1 ay sonra egzamanın başladığını fark ettim bende bununla bağdaştırdım, proteine alerjim var mı yok mu bilmiyorum fakat kendimi bildim bileli yumurta peynir süt yer içerim sıkıntı olmadı.

Merhaba,
Ekim ayında doku örneği alıp patolojiye yollanacak, kullanmadığım kortizonlu krem denemediğim yöntem kalmadı, sabundan kıyafetlerime kadar değiştirdim çözüm olmadı. Fakat proteini kullandıktan 1 ay sonra egzamanın başladığını fark ettim bende bununla bağdaştırdım, proteine alerjim var mı yok mu bilmiyorum fakat kendimi bildim bileli yumurta peynir süt yer içerim sıkıntı olmadı.
Proteine alerjin olsa idi o şekilde yumurta peynir et süt bunları tüketince de olurdu. Protein tozuda aslında bir süt ürünü. Nedeni başka bir şeydir. Stress dahi sebep olabilir. Stress yaşıyorsan sebebi bu olabilir. Protein tozu aldığına göre spora gidiyorsundur. Spor salonunda ter nem küf vs. De buna sebep olabilir. Veya spora gittiğin için yorulab vücut eğer iyi dinlenmiyorsan veya beslenmen iyi değilse bağışıklık düşebilir. Buda bir sebep. Yani protein tozu ile bir bağlantısı olma ihtimali %1 falan.

Proteine alerjin olsa idi o şekilde yumurta peynir et süt bunları tüketince de olurdu. Protein tozuda aslında bir süt ürünü. Nedeni başka bir şeydir. Stress dahi sebep olabilir. Stress yaşıyorsan sebebi bu olabilir. Protein tozu aldığına göre spora gidiyorsundur. Spor salonunda ter nem küf vs. De buna sebep olabilir. Veya spora gittiğin için yorulab vücut eğer iyi dinlenmiyorsan veya beslenmen iyi değilse bağışıklık düşebilir. Bu da bir sebep. Yani protein tozu ile bir bağlantısı olma ihtimali %1 falan.

Hocam zaten bırakalı 2 2.5 ay falan oldu, bende şimdiye çoktan vücuttan atıldığını düşünüyordum fakat birkaç kişi belki çok fazla geldiği için atamamıştır vücuttan gibi şeyler söyledi, bir de tam protein tozu kullandığım dönemde böyle bir sorunla karşılaşınca ondan olabilir dedim.

Tabii protein tozuna başlama süremle spora başlama sürem aynı, belki de dediğiniz gibi sporda ki yorgunluk iyi dinlenememe streste sebep olabilir.

Hocam zaten bırakalı 2 2.5 ay falan oldu, bende şimdiye çoktan vücuttan atıldığını düşünüyordum fakat birkaç kişi belki çok fazla geldiği için atamamıştır vücuttan gibi şeyler söyledi, bir de tam protein tozu kullandığım dönemde böyle bir sorunla karşılaşınca ondan olabilir dedim.

Tabii protein tozuna başlama süremle spora başlama sürem aynı, belki de dediğiniz gibi sporda ki yorgunluk iyi dinlenememe streste sebep olabilir.
Onu diyen halt etmiş. Senin yediğin yemekler maksimum 2 3 saat içinde sindirilip kana giriyor. Kalan posa da dışkı olarak akşam veya gün işinde çıkıyor. 3 ayda sindirilemeyeb bir şey olması için hani kaba bir tabir olacak ama kaldırım taşı falan yutman lazım. Öyle bir şey yok külleyen yalan söylemiş arkadaşların. Dediğim gibidir. Stress ve spor salonundaki nem küf ve senin terin işte makineleri sehpaları kullanırken başkalarının teri falan birleştimi normal cilt rahatsızlıkları bende bir dönem mantar olmuştu mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı