Fitness programı kararsızlığı

abc_123

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, spora yazılalı birkaç ay oldu ama asla bir programı düzenli takip etmedim. İnternette çok araştırıyorum, herkes farklı bir şey söylüyor.

Naturel biri için en ideal program nasıl olmalı?

Bi 6 ay civarı full body yapıp,hareketleri oturtup, daha sonradan güray hipertrofiye başlamak uygun olabilir. Veya direkt olarak klasik bir ppl programına da geçebilirsiniz.

6 ay full body çok değil mi?
Antreman sistemleri doğru yapıldığı sürece genelde birbirine etki bir üstünlük kurmazlar. Yani full body sadece ısınmak için yapılır. Gibi bir inanış yanlıştır. Güray hipertrofi programına geçebilmek için hareketleri gerçekten iyi öğrenebilmek, kasları iyi hissedebilmek lazım ki programdan verim alabilelim. Önemli olan hafta içerisinde kasın kaç set tükenişe götürüldüğüdür. Bunun idealide 10 20 olarak belirlenmiştir.

Antreman sistemleri doğru yapıldığı sürece genelde birbirine etki bir üstünlük kurmazlar. Yani full body sadece ısınmak için yapılır. Gibi bir inanış yanlıştır. Güray hipertrofi programına geçebilmek için hareketleri gerçekten iyi öğrenebilmek, kasları iyi hissedebilmek lazım ki programdan verim alabilelim. Önemli olan hafta içerisinde kasın kaç set tükenişe götürüldüğüdür. Bunun idealide 10 20 olarak belirlenmiştir.
O zaman 5x5 gibi antremanlar yapıp güç kazanıp hareketlerde stabilizasyon kazanması iyi olur ama sen fullbody yazmışsın. Bu arkadaş aletlerle de çalışabilir. Fullbody kavramını biraz açman lazımdı bence adama

O zaman 5x5 gibi antremanlar yapıp güç kazanıp hareketlerde stabilizasyon kazanması iyi olur ama sen fullbody yazmışsın. Bu arkadaş aletlerle de çalışabilir. Fullbody kavramını biraz açman lazımdı bence adama
Hocam tamamen program yazmadığım için üstünkörü anlattım zaten. Ben olsam başladığım gibi klasik ppl ile başlardım mesela. 5X5 antreman iyi olur evet. Tercihine bağlı. İnternette çok fazla bilgi gösteren kaynak var zaten. Ağırsağlam, ebubekir çiftçi, güray aydın, berkay türkkan vs. 5x5 bir antreman yapmadığım için detaylarını bilmiyourm ancak güray hipertrofiden önce yapılabilecek bir sistem olduğu için araştırabilir arkadaş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı