Fitness programı nasıl hazırlanır?

Daha fazla  
2.programdayım şu an, ilk program bitti yaklaşık bir ay oldu. Yaşım 16 ve galiba yine full body gidiyorum. Amacım kol kası ve omuz ama spordaki abiler bu programı veriyor, görüşlerinizi merak ediyorum. Ne zaman full bodyden çıkarım?
Program (haftada 4 kez gidiyorum)
-Bw push up (2 Set/10 tekrar)
-Chest press makine (2 Set/10 tekrar)
-Decline bench press (3 Set/10 tekrar)
-Standing cb. Biceps curl (3 Set/10 tekrar)
-Shoulder press makine (3 Set/10 tekrar)
-Upright row (2 set)
-Triceps pushdown (3 set)
-Seated row makine (3 set)
-Close grip pulldown (3 set)
-Leg press makine (3 set)
-Weighed glute bridge (3 set)
-dB front lunge (3 set)

Bir de ilk kez decline bench press falan denedim, hiç ağırlıkla yapamıyorum, zorlanıyorum. Niye acaba? Ne zamana gelişirim? Kilo: 58.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.programdayım şu an, ilk program bitti yaklaşık bir ay oldu. Yaşım 16 ve galiba yine full body gidiyorum. Amacım kol kası ve omuz ama spordaki abiler bu programı veriyor, görüşlerinizi merak ediyorum. Ne zaman full bodyden çıkarım?
Program (haftada 4 kez gidiyorum)
-Bw push up (2 Set/10 tekrar)
-Chest press makine (2 Set/10 tekrar)
-Decline bench press (3 Set/10 tekrar)
-Standing cb. Biceps curl (3 Set/10 tekrar)
-Shoulder press makine (3 Set/10 tekrar)
-Upright row (2 set)
-Triceps pushdown (3 set)
-Seated row makine (3 set)
-Close grip pulldown (3 set)
-Leg press makine (3 set)
-Weighed glute bridge (3 set)
-dB front lunge (3 set)

Bir de ilk kez decline bench press falan denedim, hiç ağırlıkla yapamıyorum, zorlanıyorum. Niye acaba? Ne zamana gelişirim? Kilo: 58.
Decline bench press gerçekten çöp bir hareket. Hem normal bench press'e kas kazanımı açısından bir üstünlüğü yok hem de sakatlanmaya açık bir hareket. Hatta ağır girersen ölüm riski bile olabilir. Hani bu hareketi dambılla yapsan bir nebze. Gidip barla yapıyorsun o bar kaysa veya kaldıramasan direkt boynuna veya kafana düşecek.

Onun yerine normal dumbbell press veya incline dumbell press öneririm hem tükenişe gitmek daha güvenlidir hem de ROM daha fazladır, kası iyi esnetirsin eğer iyi formda yaparsan. Bana kalırsa art arda bu şekilde full body yapmak mantıklı değil ancak şuan yazacak vaktim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı