Hocam ben 4 aydır spor yapıyorum 2 ay full body yaptım buda 2. ayım bu programla. Yani başlangıç seviyesinden biraz çıktım diyebilirim yani ilk o deneyimsizlik yok.Daha bu kadar başlangıç seviyesindeyken bu kadar detaylı ağırlık değiştirmeli programlar yapmayın. Fullbody bir antrenman programı ve progressive overload prensibini tercih edin. Ağırsağlam 3x5 antrenman programını uygulayabilirsiniz. Siz yazmadığınız için bu kadar rahat söylüyorum, program rezalet.
Omuzda lateral raise yapıyorum memnunum omuz konusunda sorun yokta göğüste var. Bir arkadaşım çok iyi dedi buna birisi de bench press neyine senin dedi diğer 3 göğüse devam et dedi. Hocada bench press dışında demişti zaten hepsini.Daha yeni başlamışsın bence de çok detaya girme göğüs için 3 sırt için 4 omuz için 2 hareket yeterli. Ben senin yerinde olsam bench-smith machine incline press-fly omuzda cable lateral shoulder press yapardım.
Ağırlıklarınız ve program hakkındaki bilginiz aksini söylüyor hocam. Saygısızlık için söylemiyorum ama hala başlangıç seviyesisiniz. 4 ay salona gidip gelince çıkılmıyor ne yazık ki.Hocam ben 4 aydır spor yapıyorum 2 ay full body yaptım buda 2. ayım bu programla. Yani başlangıç seviyesinden biraz çıktım diyebilirim yani ilk o deneyimsizlik yok.
Hocam saygısızlık ile ne alakası var olabilir bunlar. Ağırlığım ve program bilgim hakkında ne sorun var ki? Eğer çözümesi kolaysa çözmek isterim.Ağırlıklarınız ve program hakkındaki bilginiz aksini söylüyor hocam. Saygısızlık için söylemiyorum ama hala başlangıç seviyesisiniz. 4 ay salona gidip gelince çıkılmıyor ne yazık ki.
Programınızın nasıl olması gerektiğine dair fikrimi yazdım hocam zaten, 3 gün gidecekseniz tüm vücut veya 4 gün gidecekseniz 1 üst 1 alt vücut şeklinde yapmalısınız belli bir süre. 4 ayın sonunda ağırlıklarınızın daha yüksek olması gerekir doğru programlama ile. Düzelmeyecek şeyler değil yani. Program bilginizden kastım kendi yaptığınız ekleme ve çıkarmaların optimal olmaması.Hocam saygısızlık ile ne alakası var olabilir bunlar. Ağırlığım ve program bilgim hakkında ne sorun var ki? Eğer çözümesi kolaysa çözmek isterim.
Merhaba 1 aydır bu şekilde çalışıyorum tabii dünden itibaren kayıt tutmaya başladım. Sarı-siyah makine incline chess press makinesi ve kilolar tek kolda, yani toplam 30 ve 35kg yaptım onda. Öne kaldırma dediğim omuz için kafa hizama getirip yavaşça aşağı indirmek ve 1x7+5kg X3 dediğimde 7.5kg ile 7 tekrar kalan 3 tekrarı 5kg ile yaptım demek, shoulder Press'in gözükmeyen tarafı 1X8.
Bu program aslında shoulder press ve bench press olmadan hoca verdi ama ben bunları eklemek istedim. Programım güzel mi?
Not: Sarı siyah (incline chess press) makinesi dışında diğer tüm kilolar toplam kilodur o incline makinesinde ise tek kolu yazmışım.
Not: Bu programı haftada 2 gün yapıyorum omuz-göğüs-triceps şeklinde. Diğer gün de bacak-sırt-biceps onu da bugün spora gittiğimde atacağım.
Eki Görüntüle 2471154
Geç yazıyorum kusura bakmayın. (yanlış hesaplamışım 4 ay değil 3 ay) ben 2 ay full body yaptım 1 ay şimdi bölge bölgeye geçtim. İlk 2 ayın sonunda kolum 1.5cm büyümüştü spor salonundaki hoca cahil değil bilgili bana bu programı verdi. Sizin dediğiniz progressive overload yapıyorum mesela karına çekme aletinde 40kg yapabiliyorum yani 30'da zorlanırken 40 yapmaya başladım dediğiniz gibi zorlayarak. Siz böyle deyince de hevesim kaçmadı değil çünkü ben gerçekten bu işi ciddi yapmayı düşünüyorum 3 ay oldu ama bunu ben yıllarca spor olarak yapmak istiyorum. Yeme düzenime dikkat ediyorum spora gittiğim 4 gün boyunca her gün 350G tavuk ve cüzi bir miktar yoğurt yiyorum 100-120G protein alıyorum. Spora gitmediğim günlerde 50G en az. Protein tozu kullanmadan bunları alıyorum benim evimde şu an 2kg protein tozu vardır ama güzel bir program bulabilsem kendime her gün protein tozuda içeceğim kreatin kullanacağım. Temel hareketleri gerçekten iyi yapıyorum yani ben zaten bilgili kişilerle yapıyorum spor salonum bu konuda iyi sevenlerim var o yüzden bana doğruları gösteriyorlar. Benim kollarım güçsüz kabul ediyorum daha 1 barfiksi çekemiyorum ve dambıllar ile 7.5 yapabiliyorum 3 set ama 10kg olmuyor. Bana güzelce olumsuz olumlu yönleri anlatırsanız çünkü şu an gerçekten moralim bozuldu. Benim bu göğüs programını beğenmişti bir arkadaşım bench Press'i 35kg yapmamı sevmişti ama bir arkadaşımda "35kg bench press olmaz bune la" dedi o tabiri caizse hayvan gibi bir şey. Bana ne yapmam lazım anlatır mısınız? Bütçe sorunum yok protein tozu alırım kreatin alırım arginin almayı düşündüm ama bu konuyu açıktan sonram enerjim gitmedi değil. @Adonis31 @Mustafa.Kaan @theforevervirgin