Fitness programı önerisi

ne_60

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar spor salonuna yazıldım 16-17 yaşındayım. Dış görünüş için spor yapacağım. Sürem az olduğu için bacak çalışmayacağım. Bu yüzden daha çok omuz göğüs kol bilek vs. üst vücut çalışacağım. Bana önerebileceğiniz zamanında denediğiniz bir program var mı?

Arkadaşlar spor salonuna yazıldım 16-17 yaşındayım. Dış görünüş için spor yapacağım. Sürem az olduğu için bacak çalışmayacağım. Bu yüzden daha çok omuz göğüs kol bilek vs. üst vücut çalışacağım. Bana önerebileceğiniz zamanında denediğiniz bir program var mı?
Sürem az derken 3 ay spor yapıp bırakacağım mı yoksa meşgulum, pekte zamanım yok spor yapmaya manasında mı diyorsunuz? Eğer ki düşünceniz "3 ay spor yapar kaslanırım" ise bence boşuna gitmeyin. Zamanınız yoksa bacak atmamanız için hiçbir sebep yok çünkü ortalama olarak yine diğer bölgeler kadar sürecek bacak antrenmanı. Haftanın her günü antrenman yapmayacaksınız, her gün her bölgeyi çalışmayacaksınız. Ve bence salonunuzda hoca varsa ve "sen yeni başladın ilk ay fullbody yap" diyorsa dinlemeyin. Zaten yeni başlamış birinin bir anda tüm bölgelerini çalıştırmak ve kas hasarına maruz bırakmasını sağlamak saçmalık. Bu yüzden hastanelik oldum :D Tabii siz olacaksınız, sizin kas hasarınız benimki gibi aşırı artacak diye bir şey yok. Benim fikrim. İnternette bir sürü program var, onlara bakabilirsiniz. Yapay zekâya bile sorabilirsiniz. Ardından hareketlerin nasıl yapıldığına Youtube'dan bakabilir veya salon hocanızdan sorabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı