Fitness programı önerisi

mustafa batuuuu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (Omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).

Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).

Bacak idmanını attıktan sonra omuz atmaya dermanın kalıyorsa, demek ki bacak idmanını dümenden yapıyorsun.

Öncelikle bacak idmanı başka bir bölge ile çalışılmaz. Bunun için bacak gününü ayırman gerekiyor.

Tavsiye olarak;
1. gün göğüs - arka kol / 2. gün sırt - ön kol / 3. gün omuz - arka ve ön kol / 4. gün bacak atabilirsin.

Bacak idmanını attıktan sonra omuz atmaya dermanın kalıyorsa, demek ki bacak idmanını dümenden yapıyorsun.

Öncelikle bacak idmanı başka bir bölge ile çalışılmaz. Bunun için bacak gününü ayırman gerekiyor.

Tavsiye olarak;
1. gün göğüs - arka kol / 2. gün sırt - ön kol / 3. gün omuz - arka ve ön kol / 4. gün bacak atabilirsin.
Abi sağol program için tecrübeli birine benziyorsun sence itiş-çekiş-bacak-full body programı nasıl?

1. Gün İtiş odaklı Upper - 2. Gün Lower - 3. Gün Çekiş odaklı Upper - 4. gün Lower en mantıklısı olacaktır başlangıç
Hocam bu programda bi kas grubunu haftada tek gün çalışmış oluyorum iki gün çalışmak daha iyi değilmi?
1. Gün İtiş odaklı Upper - 2. Gün Lower - 3. Gün Çekiş odaklı Upper - 4. gün Lower en mantıklısı olacaktır başlangıç için

Hocam bu programda bi kas grubunu haftada tek gün çalışmış oluyorum iki gün çalışmak daha iyi değilmi?
Odaklı diyorum hocam. İki günde de hem itiş hem çekiş kasları çalışacak. Bir güne göğüsle öbür güne sırtla başlayacaksınız ikisini de tam kuvvetinizdeyken çalışmış olmak için o kadar.

Odaklı diyorum hocam. İki günde de hem itiş hem çekiş kasları çalışacak. Bir güne göğüsle öbür güne sırtla başlayacaksınız ikisini de tam kuvvetinizdeyken çalışmış olmak için o kadar.
Tamam hocam anladım sağol üst vücut alt vücut şeklinde ancak birgün İtiş odaklı bir gün çekiş odaklı doğrumudur?

Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).

Güray fitness ın programını kullandım inceleyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_8628.png
    IMG_8628.png
    84,2 KB · Görüntüleme: 37
Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (Omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).
Dediğin gibi olur evet.

Tavsiye olarak;
Konu sahibinin sorduğu şekilde her kas haftada 2 kere uyarılacak. Sizin verdiğiniz tavsiyeyle ise kollar dışı 1 kere. Bu da kas gelişimi için az. Bacaktan önce de çalışabilir omuzu bir sakınca yok.

Güray fitness ın programını kullandım inceleyebilirsiniz.
Iyi bir program değil pek. Güray Aydın Hypertrophy neden iyi değil?

Son düzenleme:
Herkesin kendince bir programı var. kendi programında da illa kas koyarsın değişik hareketler yapıp kendini sakatlamazsan. Eğer ilk defa fitness yapıyorsan sana önerilerim şu şekilde
Önce bir enduranceni geliştir bir kalbi akciğeri topla 4 hafta haftanın 5 günü yarım saat kardiyo yap kardiyonu yaparken nabzın (220-yaş) sayısının yüzde 50-75 arasında tut bu orta seviye bir kardiyo sayılır
Daha sonra push pull leg olur üst - alt vücut hangisi hoşuna gidiyorsa seç illa vücudun toplar. Kuvvet antrenmanları sonrası 15 dk 20 dk kardiyo eklersin tamamdır. Kuvvet antremanın 1 saati geçmesin saatlerce duranlardan olma. Temel hareketleri yap ilk başta makinelerden daha fazla faydalanabilirsiniz. Bench press yerine makine chest press gibi squat yerine leg press makinelerinden faydalanın 1 ay sonra serbestlere geçin

Ek olarak, günümüzde salonlarda peynir ekmek gibi testo satan pt ler 'abiler' var ilk başta gelişimin yavaş olduğunda moralin bozulup bu işlere girme yada yanlış program yapıyorum diye ayda bir program değiştirme. Sporda devamlılık esastır tak kulaklığını yap sporunu geç. İyi forumlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı