Fitness yaparak kaç ayda şekillenilir?

• Konuyu başlatan Temsa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 727
Ne kadar ayda vücut yaparım sorusunun cevabı belirsiz hocam. Herkesin genetiği, kas kazanım hızı vb. farklı olduğu için kimisi 1-2 yılda iyi bir forma ulaşırken kimi de ortalama sayılacak bir görüntüye ulaşabiliyor. Tabii genetiğin önemi olduğu kadar beslenme ve süreklilikte önemlidir. 3 ay yapıp bırakmak sana pek bir şey sağlamaz, zaten ilk ay hareketleri öğrenmekle geçiyor beslenmeyi de öğreneceksin derken 2 ay bunlara gidiyor. İmkanın var ise spora başla ve ciddi bir durum olmadıkça bırakma devam et.

En sıska, metabolizması hızlı olan vücut tipi. 6. Ayda tabi ki görürsün, bu da seni motive olarak etkiler ama ondan öncesinde göremeyebilirsin, sıkılıp bırakacaksan uğraşma.
Hocam sıkılıp bırakmam, işin ucu güzel bir yere çıkıyorsa o işi asla bırakmam.

İlk 6 ay duruşun değişir sıkılaşırsın ilk 1 yıl geliştiğini fark edersin 2. yıl gerçekten gelişirsin.

Ama büyük bir kısmı beslenmeye bağlı sen güzel beslenirsen 2 yılda yapacağın vücudu 1 yıldada yaparsın %80-90ı beslenme geri kalanı spor.
Hocam mesela nasıl bir beslenme gerek günlük? Böyle iyi bir tempolu spordan sonra.

İlk 6 ay duruşun değişir sıkılaşırsın ilk 1 yıl geliştiğini fark edersin 2. yıl gerçekten gelişirsin.

Ama büyük bir kısmı beslenmeye bağlı sen güzel beslenirsen 2 yılda yapacağın vücudu 1 yıldada yaparsın %80-90ı beslenme geri kalanı spor.
Hocam mesela nasıl bir beslenme gerek günlük? Böyle iyi bir tempolu spordan sonra.
Vallahi hocam 55 kilolarda başladım 4 ayda 67-68 kilo oldum hala kilo alıyorum hedef yaza kadar 75 kilo agirliklarim sağlam arttı kol 26-27'den 35 cm oldu omuzlar buyudu gogusler buyudu herkes kocaman olmuşsun demeye başladı yani yaza kadar çok daha iyi olur muhtemelen ne kadar iyi antrenman yaptığın onemli genetik ve beslenmede birleşirse iyi sonuçlar alırsın bence.
Hocam günlük kaç saat spor yapıyorsunuz, neler diyorsunuz, takviye edici tozlar vesaire kullanıyor musunuz? Nasıl bir rutininiz var?

Benim 1 sene içerisinde yaptığım en büyük hataları size söylemek isterim.

1. Sadece proteine takmak ve karbonhidratı orta seviyede tutarak büyümeyi engellemek. (Kilolu olduğunuzu düşünmüyorsanız karbonhidrat çok önemli. Bol pilav. Karbonhidratı arttırınca çok şey değişti.)
2. Haftada 4 gün giderek her bölgeyi haftada 1 kez çalışıyo olmak. (Haftada 5 güne çıkartıp, her bölgeyi haftada 2 kez çalışmanın çok büyük faydasını gördüm. Güray Aydın hipertrofi programı baya iyi, youtube'da var. Kendisi doktor.)
3. Protein tozu ve kreatin dışında ürünler kullanmak. (Kalan hiçbir ürünün bilimsel olarak dikkate alınabilecek, para yatırılmasını gerektirecek tarafı yok.)
4. Bacakları ihmal etmek. (Testosteron salınımını arttırmak ve dengeli bir görüntü için bacak çalışmak şart.)

Benim 1 sene içerisinde yaptığım en büyük hataları size söylemek isterim.

1. Sadece proteine takmak ve karbonhidratı orta seviyede tutarak büyümeyi engellemek. (Kilolu olduğunuzu düşünmüyorsanız karbonhidrat çok önemli. Bol pilav. Karbonhidratı arttırınca çok şey değişti.)
2. Haftada 4 gün giderek her bölgeyi haftada 1 kez çalışıyo olmak. (Haftada 5 güne çıkartıp, her bölgeyi haftada 2 kez çalışmanın çok büyük faydasını gördüm. Güray Aydın hipertrofi programı baya iyi, youtube'da var. Kendisi doktor.)
3. Protein tozu ve kreatin dışında ürünler kullanmak. (Kalan hiçbir ürünün bilimsel olarak dikkate alınabilecek, para yatırılmasını gerektirecek tarafı yok.)
4. Bacakları ihmal etmek. (Testosteron salınımını arttırmak ve dengeli bir görüntü için bacak çalışmak şart.)
Her bölgeyi haftada 2 çalıştırmak doğru fakat Güray aydın hipertrofi pek iyi bir program değil. Güncel verilerle düzeltilecek birçok şeyi var. Konu açmıştım bunun üzerine.

Her bölgeyi haftada 2 çalıştırmak doğru fakat Güray aydın hipertrofi pek iyi bir program değil. Güncel verilerle düzeltilecek birçok şeyi var. Konu açmıştım bunun üzerine.
Kendisinin de sonrasında bazı güncelleştirmeleri bulunuyor. Yine de piyasadaki birçok programdan verimli olduğunu düşünmekteyim.

Hocam günlük kaç saat spor yapıyorsunuz, neler diyorsunuz, takviye edici tozlar vesaire kullanıyor musunuz? Nasıl bir rutininiz var?

1 saat en fazla 1.30 saat dinlenme suresi az şekilde spor fazlasıyla yeter takviye edici toz olarak creatin kullanıyorum sadece gunluk protein ihtiyacımi karsiladigim için protein tozu almıyorum +1000 kalori shake iciyorum gunde 2 defa ve yanında 2-3 öğün yemek yiyorum ama şu an kilo alimi yavasladi shake sayısını 3'e çıkarıp ogunleride arttirip yaza 5-6 kilo daha almayı hedefliyorum

Son düzenleme:
1 saat en fazla 1.30 saat dinlenme suresi az şekilde spor fazlasıyla yeter takviye edici toz olarak creatin kullanıyorum sadece gunluk protein ihtiyacımi karsiladigim için protein tozu almıyorum +1000 kalori shake iciyorum gunde 2 defa ve yanında 2-3 öğün yemek yiyorum ama şu an kilo alimi yavasladi shake sayısını 3'e çıkarıp ogunleride arttirip yaza 5-6 kilo daha almayı hedefliyorum
Bu kadar gereksiz kalori alman sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle Shake’in karbonhidrat ağırlıklıysa karaciğer yağlanması yapar. Günde +2k kalori, vücudunda yağ ve ödem olarak depolanır. Önemli olan yağlanmadan kas kütleni arttırarak büyümek. Shake işini azaltmanı tavsiye ederim

Bu kadar gereksiz kalori alman sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle Shake'in karbonhidrat ağırlıklıysa karaciğer yağlanması yapar. Günde +2K kalori, vücudunda yağ ve ödem olarak depolanır. Önemli olan yağlanmadan kas kütleni arttırarak büyümek. Shake işini azaltmanı tavsiye ederim.

Genel vucut yapimdan dolayı çok yağ alan biri degilim hocam zaten başladığımda kilomda az yağ oranimda az olduğu için sorun yok shake protein karbonhidrat dengeli ilerliyor.

Hocam sıkılıp bırakmam, işin ucu güzel bir yere çıkıyorsa o işi asla bırakmam.

Bir kas grubunu haftada en az iki gün çalışacaksın bu konuda en verimli program push pull legs, aldığın protein kilon çarpı 2den az olmayacak, günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp kütle koymak istiyosan üstüne 500 ekleyip temiz besleneceksin, yaptığın antrenmanları adam gibi sağlam yapacaksın. Bundan başka bir olay yok. Gerisini çok düşünme. Üstüne protein ihtiyacını kapatmıyorsan toz kullanabilirsin, kreatin kesinlikle kullan başka bir şeye pek ihtiyacın yok. Süre olarak çok takılma bi kas grubunu set bazında haftada en az 12 en fazla 24 aralığında çalışmaya bak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı