Fitnessa nasıl başlanmalı?

R1eques

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim. Üniversite öğrencisiyim. Farklı şehirde okuyorum ama memleketime yakınım. Üniversite okuduğum şehirde spora gidiyordum ufaktan vücudum oluyordu ama tatil için memlekete döndüğümde aksıyordu ve her şey başa dönüyordu. 15 Eylül gibi üniversitem açılıyor ve spora tekrardan başlamayı düşünüyorum.

İlk başladığım sıra full body çalışıyordum. Bir süre sonra ayrı ayrı bölgeleri bölüp devam edecekken bahsettiğim gibi memlekete dönüyorum. Sporum aksıyor diyetim aksıyordu. Biraz daha disiplinli olup bu sorunu çözeceğim.

Bu konuda bilgili olan arkadaşlardan bilgi için ricam var. 1,85 boyunda 85-90 kilom var. 19 yaşındayım kilom fazla az da olsun bir vücut yapmak istiyorum. Ne tür bir diyet yapmam lazım? Kahvaltıda ara öğünde akşam ne tür şeyler yapmam lazım ve spor için kullanmamı önereceğiniz toz gibi şeyler var mı? Detaylı bir şekilde yazabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

Kalorini ilk ay yarıya indir, ikinci ay tekrar yarıya düşür. Şeker ve yağlı yiyeceklerden uzak dur, bol su iç ve uykuya dikkat et. Supplement yerine önce beslenmeni düzelt.

Supplement istiyorsan whey protein başlangıç için yeterli, ileride creatine de ekleyebilirsin.

Yurtta kalıyorsan whey protein kullanman şart. Kaloriyi yarıya indirme mubabbetine de katılmıyorum, sporla birleşince yorgunluktan yataktan çıkamayacak duruma gelirsin. Eğer kilo vermek istiyorsan ihtiyacın olan kalorinin 200-300 aşağısında alabilirsin.

Bunları yaparken de diğer arkadaşın dediği gibi basit şekeri kesmende fayda var. Yağ konusunda da yumurta yaparken yağı daha az koymak gibi şeylere dikkat edersen bir sorun olmaz.

Vücudu nasıl çalışacağın da tamamen keyfine kalmış, %2-3lük verimliliğe dikkat etmek yerine sürekliliğe dikkat etmek gerekiyor. En çok nasıl rahat ediyorsan öyle yapabilirsin.

Ben sırt, biceps; göğüs, omuz, triceps şeklinde çalışıyorum. Calisthenics odaklı çalıştığım için böyle rahatıma geliyor.

Ve haftada en az 3 en fazla 5-6 gün olmalı. Her bölge haftada 2 kez çalışılmalı. Buna uyacak şekilde dinlenme günlerini planlamaya da dikkat etmelisin.

Yurtta kalıyorsan whey protein kullanman şart. Kaloriyi yarıya indirme mubabbetine de katılmıyorum, sporla birleşince yorgunluktan yataktan çıkamayacak duruma gelirsin. Eğer kilo vermek istiyorsan ihtiyacın olan kalorinin 200-300 aşağısında alabilirsin.

Bunları yaparken de diğer arkadaşın dediği gibi basit şekeri kesmende fayda var. Yağ konusunda da yumurta yaparken yağı daha az koymak gibi şeylere dikkat edersen bir sorun olmaz.

Vücudu nasıl çalışacağın da tamamen keyfine kalmış, %2-3'lük verimliliğe dikkat etmek yerine sürekliliğe dikkat etmek gerekiyor. En çok nasıl rahat ediyorsan öyle yapabilirsin.

Ben sırt, biceps; göğüs, omuz, triceps şeklinde çalışıyorum. Calisthenics odaklı çalıştığım için böyle rahatıma geliyor.

Ve haftada en az 3 en fazla 5-6 gün olmalı. Her bölge haftada 2 kez çalışılmalı. Buna uyacak şekilde dinlenme günlerini planlamaya da dikkat etmelisin.

Kanka günde kaç kalori almam gerekiyor hareket olarak ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.

Kanka günde kaç kalori almam gerekiyor hareket olarak ne yapmam gerekiyor tam bilmiyorum.
Kalori ihtiyacını sitelerden hesaplayabilirsin.

Yapacağın hareketleri de spor salonundaki hocaya sorman gerekiyor, istersen program yazacaktır sana muhtemelen.

Salondaki hoca dediğimi yapmıyorsa YouTube'da bölge bölge aratırsan her bölge için antrenman rutinleri paylaşan kanallar var.

Ek olarak ChatGPT çok iyi bir spor hocası, yeni başladığını söyleyip programını ona da hazırlatabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı