Fitnessa başlanmalı mı?

Başla dostum direkt, barfiks şınav falan diye zaman kaybetmene gerek yok, evet önemli hareketler ama yeni başlayan biri barfiks çekemez bile, şınavla da nereye kadar. Ayrıca 1-2 ay gidip sonuç beklememelisin, güzel bir sonuç görmek için en az 6 ay gerekli ve bu süre beslenmeyi uykuyu ve idmanı doğru yapıp yapmadığına göre değişir. Yani diyeceğim en uygun zamanda başla.

Barfiks şınava zaman kaybı diyorsanız spor konusunda çok ahkam kesmeyin bence. Özellikle de barfiks. Konu burada spor yapma düzenine alışmak. 15 yaşında birinden bahsediyoruz. Düzgün şekilde şınav çekecek kuvvet ve forma sahip olmayan biri spor salonuna girdiğinde ne yapacak?

Kesinlikle katılmıyorum , formlar ve tüm her şeyi internetten izleyerek görebilirsin kimseye para vermene gerek yok . Yarışma katılma amacın varsa ve steroid alacaksan olabilir onun dışında çok rezil hareket .
Para vermekten bahseden kim? Tamamiyle ücretsiz içeriklerinden bahsediyorum.

Barfiks şınava zaman kaybı diyorsanız spor konusunda çok ahkam kesmeyin bence. Özellikle de barfiks. Konu burada spor yapma düzenine alışmak. 15 yaşında birinden bahsediyoruz. Düzgün şekilde şınav çekecek kuvvet ve forma sahip olmayan biri spor salonuna girdiğinde ne yapacak?

Ülke ekonomisi 15 yaşında çocuk parası yoktur aile baskıcı olmasın salonlar aylık 2 kdan ucuz yok artık, salona gitmek de paralı dediğin gibi şınav barfiks sayesinde çok gelişmiştim ergenlikte.

Ülke ekonomisi 15 yaşında çocuk parası yoktur aile baskıcı olmasın salonlar aylık 2 kdan ucuz yok artık, salona gitmek de paralı dediğin gibi şınav barfiks sayesinde çok gelişmiştim ergenlikte.

Hocam direkt salon öneren ben değilim :D Karıştırıyorsunuz sanırım ben aynı fikirdeyim sizinle. Şınav tabii ki bir noktaya kadar ama 5 yıllık sporcu bile ağırlıklı barfiksle falan hala çatır çatır gelişim sağlıyor.

hocam kendinize sağlam makrolar yapın, protein ve karbonhidratlı beslenin, bcaa alabilirsiniz haricen proteinocean ın cream of rice yi tercih edebilirsiniz.

yemek fazla yiyip spora giderseniz güzel bir vücuda sahip olabilirsiniz ama bence fastfooddan yinede kaçının sağlıklı beslenin, fazla beslenin.
BCAA para israfı tamamen.

Daha spora başlamamış birinin cidden barfiksi düzgünce yapabileceğini düşünüyor musunuz? Lat pulldown gibi düzgün formla yaparsa ağırlık arttıra arttıra gelişeceği bir alternatifi varken daha barfiks yapacak seviyeye gelmeden barfiks yapmaya çalışması doğru olmaz çünkü spor geçmişini bilmem ama çekemeyecektir bile, barfiks kötü bir hareket demiyorum son derece güzel ve benim de en sevdiğim hareketlerden birisi ama yeni başlayan biri için uygun bir hareket değil henüz, düzgünce okuyun mesajımı. Yeni başlayan birinin ilk başlarda lat pulldown ardından kendi tercihine göre programına başlarda direnç lastikli barfiks eklemesi çok daha mantıklı olur. Ayrıca şınav dediğim gibi belli bir seviyeden sonra yeterli bir hareket değil.

2. cümlenize gelirsek, tabii ki makinelerde kendini geliştirecek ve programına şınav ekleyecek, dediğiniz süreçlerden bende geçtim ve dediğiniz gibi şınav gibi hareketlerle gelişmeye çalıştım bir süre ancak ev ortamında o dediğiniz düzeni sağlayacak iradeye ulaşmak kolay bir şey değil telefonla dikkati çok dağılabilir veya ev ortamından dolayı dikkati yine dağılabilir, spor salonunda bunları sağlamak çok daha kolay ve ev ortamında yapabileceğiniz hareket sayısı çok kısıtlı. Bu yüzden direkt salona başlayıp internetten eriştiği güzel bir programı uygulaması kendinin çok daha faydasına olacaktır.

Ayrıca arkadaşa çok önemli bir tavsiye daha vereyim, eğer ilgisi olan veya yapan bir arkadaşın varsa idmanları o arkadaşınla yap, hem eğlenceli geçecek hem de spordan kısa sürede soğumayacaksın.

Ekleme yapayım: Tabi ki salona gidecek parası varsa direkt salona gitmesi daha mantıklı olur, evde de barfiksle şınavla gelişirsin ancak her kası evde düzgünce çalışamazsın, salona gitmek bu yüzden daha faydalı

Son düzenleme:
Ev yemekleriyle değişimim bu şekilde özel diyetler vs. yapmadım. 16 yaşında şınav barfiksle parklarda antrenman yapmaya başladım. 17 yaşımda salona kayıt oldum 1 - 1.5 yıl düzenli şekilde fitness yaptım. 6 aylık depresyon sürecimde ara vermiştim. Aradan sonra 6 aydır düzenli şekilde salona gitmeye devam ediyorum. 20 yaşıma gireceğim ve değişimim bu şekilde. Bu süreçte 54 kilodan 74 kiloya çıktım. Sürece güven, zamanla vücudun şekillenecektir. (Kol 28-39cm)
Adsız tasarım.png

Daha spora başlamamış birinin cidden barfiksi düzgünce yapabileceğini düşünüyor musunuz? Lat pulldown gibi düzgün formla yaparsa ağırlık arttıra arttıra gelişeceği bir alternatifi varken daha barfiks yapacak seviyeye gelmeden barfiks yapmaya çalışması doğru olmaz çünkü spor geçmişini bilmem ama çekemeyecektir bile, barfiks kötü bir hareket demiyorum son derece güzel ve benim de en sevdiğim hareketlerden birisi ama yeni başlayan biri için uygun bir hareket değil henüz, düzgünce okuyun mesajımı. Yeni başlayan birinin ilk başlarda lat pulldown ardından kendi tercihine göre programına başlarda direnç lastikli barfiks eklemesi çok daha mantıklı olur. Ayrıca şınav dediğim gibi belli bir seviyeden sonra yeterli bir hareket değil.

2. cümlenize gelirsek, tabii ki makinelerde kendini geliştirecek ve programına şınav ekleyecek, dediğiniz süreçlerden bende geçtim ve dediğiniz gibi şınav gibi hareketlerle gelişmeye çalıştım bir süre ancak ev ortamında o dediğiniz düzeni sağlayacak iradeye ulaşmak kolay bir şey değil telefonla dikkati çok dağılabilir veya ev ortamından dolayı dikkati yine dağılabilir, spor salonunda bunları sağlamak çok daha kolay ve ev ortamında yapabileceğiniz hareket sayısı çok kısıtlı. Bu yüzden direkt salona başlayıp internetten eriştiği güzel bir programı uygulaması kendinin çok daha faydasına olacaktır.

Ayrıca arkadaşa çok önemli bir tavsiye daha vereyim, eğer ilgisi olan veya yapan bir arkadaşın varsa idmanları o arkadaşınla yap, hem eğlenceli geçecek hem de spordan kısa sürede soğumayacaksın.

Ekleme yapayım: Tabi ki salona gidecek parası varsa direkt salona gitmesi daha mantıklı olur, evde de barfiksle şınavla gelişirsin ancak her kası evde düzgünce çalışamazsın, salona gitmek bu yüzden daha faydalı

Progressive Overload dediğimiz şey hareketi tam yapabilmek ile başlamıyor. Barfiks hiç çekemeyenler için barfiks aşamaları var, bu şekilde başlıyor ilerleme. Tam düzgün bir barfiks çekebilerek başlamaya gerek yok. 58 kilo bir bireyin düzgün barfiks çekebilme ihtimali düzgün bir lat pulldown yapabilme ihtimalinden çok daha yüksek. Obez veya kilolu bir birey olsa bu konudaki görüşüm farklı olurdu. Mesajı düzgünce okudum, fikrime vakit kaybı dendiği için üslubum da ona göreydi.

Şınav barfiks gibi vücut ağırlığı hareketlerindeki durum zaten bunlarla inanılmaz bir fiziği elde etmek değil. Düzenli spor yapma bilinci oluşturmak. Açıkçası evde düzenli bunları yapamaaycak birinin gidip spor salonunda parasını yakmasına gerek yok orada da devam ettirmeyecektir zaten. Ayrıca en optimal gelişme olmasa da 1>0 o yüzden spor disiplini oluşturma aşamasındaki gelişimi bile tatmin edici olacak.

Salon düşmanı değilim, aksine elit calisthenics sporcusu değilsen zaten vücut anlamında inanılmaz noktalara gelmiyorsun. Demeye çalıştığım spor disiplinini oluşturma aşamasını maddi kayıpsız ve vücudunu hareket ettirmeye alıştırarak, vücut koordinasyonu oluşturarak geçirmesi. Kendim de spor salonuna gidiyorum uzun süredir ve vücut ağırlığıyla çalışmayı sevmiyorum ancak spora dair tek pişmanlığım ergenlik öncesi dönemde kendi bedenimi kumanda edecek ve atletikliğimi geliştirecek bir dönemden geçmemiş olmam. Çünkü aerobik kapasitesi gelişkin olan herkes hareket etmeye spor salonunda başlayan diğer insanlardan daha iyi gelişiyor.

Sonuç olarak evet spor salonu zaten daha fazla kas kazandırıyor bunda tartışılacak bir şey yok. Kas kazanmak için de disiplinli olmak gerekiyor ve bunu direkt kurtlar sofrasına atlayarak yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Forumda bir daha da bu kadar uzun yazı yazmam herhalde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı