Fittnes programı için düzenleme önerisi

Emre Aktaş04

Hectopat
Daha fazla  
Bir türlü yapamadım, yardım gerekiyor. Her bölge için haftalık 16 setlik program yaptım hepsinde tükenişe gidiyorum bu programa düzenleme gerekiyor. Sizler ne düşünüyorsunuz, ne yapılabilir?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.jpg
    2.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 43
  • 3.jpg
    3.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu programı kimden aldıysanız bayağı dümenden yapılmış. Ne zamandır spor yapıyorsunuz, kaç gün gidebiliyorsunuz?

Hocam bu programı kimden aldıysanız bayağı dümenden yapılmış. Ne zamandır spor yapıyorsunuz, kaç gün gidebiliyorsunuz?

Hocam onu dümenden ben yapmıştım henüz programı uygulamamıştım haftada 6 gün gidiyorum ve ondan önceki programım her bölge için 2 hareket 4x8-12 yapıyordum şu an başka bir program yapmam için yardım gerekiyor 4.sette 6 tekrarı zor çıkarıyordum.

Bir türlü yapamadım, yardım gerekiyor. Her bölge için haftalık 16 setlik program yaptım hepsinde tükenişe gidiyorum bu programa düzenleme gerekiyor. Sizler ne düşünüyorsunuz, ne yapılabilir?
Sırf 8'e tamamlansın diye birbirinin aynısı hareketler koyulmuş. 8 set de fazla zaten 6 setin üstüne çıkma.

Cable Middle Fly çıkarılıp chest press yerine de bir incline press hareketi.

Pushdown ile tek kol pushdown aynı şey biri çıkarılabilir. Tricepste ihtiyaç olan 2 hareket var. Bir tane üst kolun sabit olduğu bir de hareket ettiği. Sabit olduğu long head odaklı. Pushdown gibi en basitinden. Hareketli olduğu medial ve lateral odaklı. JM press gibi.

Aynı şey omuzda da var. Shoulder press ile arnold press ön omuz hareketi arnold press zaten saçma olmakla beraber.

Sırtta da 2 tane aynı pulldown ve tüm hareketler kanat hareketi üst sırt yok.

Sırf 8'e tamamlansın diye birbirinin aynısı hareketler koyulmuş. 8 set de fazla zaten 6 setin üstüne çıkma.

Cable Middle Fly çıkarılıp chest press yerine de bir incline press hareketi.

Pushdown ile tek kol pushdown aynı şey biri çıkarılabilir. Tricepste ihtiyaç olan 2 hareket var. Bir tane üst kolun sabit olduğu bir de hareket ettiği. Sabit olduğu long head odaklı. Pushdown gibi en basitinden. Hareketli olduğu medial ve lateral odaklı. JM press gibi.

Aynı şey omuzda da var. Shoulder press ile arnold press ön omuz hareketi arnold press zaten saçma olmakla beraber.

Sırtta da 2 tane aynı pulldown ve tüm hareketler kanat hareketi üst sırt yok.
Bu arada failure yerine de cepte 1-2 tekrar bırakmak daha iyi.

Hocam onu dümenden ben yapmıştım henüz programı uygulamamıştım haftada 6 gün gidiyorum ve ondan önceki programım her bölge için 2 hareket 4x8-12 yapıyordum şu an başka bir program yapmam için yardım gerekiyor 4.sette 6 tekrarı zor çıkarıyordum.

Eğer bu 3 programı dönerek 6 gün gidiyorsanız ne kaslar dinlenir ne de antrenmanda güç enerji yeter overtrain olmaktan başka bir işe yaramaz. 6 gün gidecekseniz push pull leg tarzı bir şey yapabilirsiniz. Şu anki attığınız programda belli yerleri fazla çalıştırıp bazı yerleri direkt çalışmıyorsunuz örneğin chest press var 2 tane biri bench biri machine, 2 tane de fly var. Onun yerine presslerden 1'ini incline press ile değiştirin flyı da 1'e düşürün. Sonrasında 2 bacak 2 biceps gereksiz bir bölgesel paylaşım var. 6 gün gidebiliyorsanız bacak için ayrı gün yapabilirsiniz.

Peki böyle bir split programı buldum bu program hakkında ne düşünüyorsunuz yapılabilir mi 60 bin civarında indirme mevcuttu?

Dosya Ekleri

• 11.jpg
    11.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 21
  • 12.jpg
    12.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 16
  • 13.jpg
    13.jpg
    49,3 KB · Görüntüleme: 17
  • 14.jpg
    14.jpg