Five Night At Freddy's Security Breach hakkında düşüncelerim

219c9651c58532f46a4434125448d67038d85ce8.jpg


FNAF Security Breach FNAF serisinin devam oyunu olan 9.oyunudur. Oyun 16 Aralık 2021'de çıkış yapmıştır.
Oyun serinin alışılmışın dışına çıktığı ve yeni bir şeyler denemeye çalıştığı ortada. Peki bunu başarabildi mi ?



-Oynanış, Kontroller
Sıkıcı olmayan akıcı bir oynanışa sahip. Ana karakterin kontrolleri nedense beni rahatlatıyor koşması zıplaması acayip eğlenceli.

Glamrock Freedy'i içine girip kontrol edebiliyoruz eğlenceli gibi ama şarjı çok kısıtlı 2-3 dakika kullanımda bitiyor. Şarj noktalarına gitmeniz gerekiyor biraz sinir bozucu. Bunun dışında oyundaki bütün kameralara, haritaya, mesajlara ve görevlere bakabildiğimiz Freedy Fazwatch saatimiz var. Kullanması acayip iyi ve aşırı iş görüyor, kullanması karmaşık değil. Aşağıda resimlerini bıraktım.
1641236566039.png
1641236753257.png


-Bölüm (görev) tasarımı
Her görevde yeni bir olay, animatroniklerle kötü bir şekilde de olsa tanışmamız ve o hızlı koşturan animatroniklere yakalanma hissini çok iyi etkilemişler. Tabii ki bu yakalanma hissi oyunun ilk saatleri için geçerli oyuna alıştıktan sonra çok bir olayı kalmıyor.

Bazı bulmacaların gereksiz zor olduğunu düşünüyorum.
Hatta zor bile az kalır şu aşağıdaki bulmacayı internet olmadan yapabileceğinizi sanmam ama yapan vardır illa.
1641283774471.png


-Hikaye
Hikaye konusuna çok değinmek istemiyorum ama kısa özet geçersem. FNAF Security Breach'in eski oyunlarla çok az bağlantısı olduğunu seri için yeni bir sayfa açtığını söylebilirim. Hikayeyi değerlendirmek gerekirse hoş merak uyandırıcı ama çok az da olsa tahmin edilebilir yani beni tatmin etti ve son olarak hikayede gerçekten çok mantık hatası var yani çok göze çarpıyor hiç hoşuma gitmeyen bir durum.
Ve spoiler olarak koyucağım oyunda 6 son bulunmakta hepsi de tatmin edici ve eğlenceli bütün sonları merak edip yapıyorsunuz sevdim farklı sonların olmasını.


-Teknik
Maalesef ki oyun teknik açıdan Cyberpunk'la aynı derecede gibi bir şey. Oyunu test eden kişiler gerçekten test etti mi merak ediyorum.
Optimizasyon rezalet.
Oyunda sayılamayacak kadar bug var. Bazıları oyunu ilerlemenize izin vermiyor. Öyle kalıyorsunuz.
Gramrock Freddy'i çağırdığımız zaman bazen Map'in dışına çıkması ve bir daha gelmemesi.

SSD'niz yok ise yüklemenizi tavsiye etmem bir yere girdiğinizde oyundaki bütün eşyalar binalar 1 dakika sonra yükleniyor.
Kesinklikle oyun bozuk hiç teknik olarak uğraşmamışlar. Umarım gelecek updatelerde düzelir.


-Fiyat
61 TL'yi tamamiyle hakkettiğini düşünüyorum. Oyunun tamamiyle bitirmeye çalışırsanız yaklaşık 15-20 saati olduğunu düşünüyorum. Tavsiye ederim ve başarabildi mi sorusuna evet başardı gerçekten güzel oyun :).

Son görüşlerimi söylersek oyun eğlenceli vakit geçirttiriyor karakterler vs. her şey eğlenceli. Fakat teknik açıdan dediğim gibi çok sorunlu sisteminiz düşük ise oyunu almadan iki kez düşünün.
İlk defa bi yazı yazalım dedik haha yiyoz ya bir daha makale açmıcam :(.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı