Fiyat performans araç önerisi

Arkadaşlar öncelikle merhaba, 1 milyon 275 bin TL bandında bir paramız var araç almayı düşünüyoruz. 4 kişilik bir aileyiz arabayı genellikle ben kullanacağım gibi gönlüm temiz bir leon almaktan yana ama Audi'de kafamın bir tarafına yatıyor çok kararsız kaldım. 1.3 milyona sağlam bir Audi bulunmaz gibi ama 200 300 bin km arası F10 F30'lar var hangileri daha mantıklı sizce? Benim gönlüm leondan yana ama sizlerin de görüşlerini almak isterim.

Hocam 1.6 Egea gerçekten güzel bir araç sıfır düşünüyorsan ama yok diyorsanda sakın o kmlerde BMW'lere sakın bulaşma.

Bakın ülkemizde tercih edilmese bile bu fiyat bandının en sorunsuz ve şık arabaları genelde Skoda tarafından geliyor. Bütçeniz Skoda Fabia Monte Carlo için yeterli, 1.5 TSI motor hem bilinen kronik sorunu yok, hem performanslı hem de arabanın kendisi Hatchback olmasına rağmen gayet geniş ve sportif.
Sedan alternatif Octavia olabilir veya Corolla alabilirsiniz. Yukarıda yazılan Ceed, BMW ve bence bu fiyat skalasında Audi tarafından uzak durun. Günümüzde artık sorunsuz araba en güzel arabadır. Leon hiç önermem, evet 1.6 TDI motor pek sorun çıkarmaz ama Leon artık ''torbacı'' arabası olarak lanse edildiği için hiç hoş gelmiyor benim gözüme. Ayrıca temiz ve kurcalanmamış Leon bulmak şu an için çok zor.
Dediğim gibi Fabia Monte Carlo bence en mantıklı Hatchback, Octavia ve Corolla'da en mantıklı Sedan otomobiller şuan bu bütçeye.

Bütçe: 1.275
Bakılacak arabaların fiyat aralığı pazarlık dahil: (1.200 - 1.350)
Otomatik Vites:
Tork Konvertörlü (ZF8 - 9 HP, Aisin EAT6 ya da EAT8, Geartronic
BMW 3 Serisi ZF8HP
Peugeot 2008 - 3008 - 508 Aisin EAT6 - EAT8
Volvo S60 Geartronic
Honda CRV - Honda Civic Dtec ZF9 HP
CVT
Toyota Chr / Corolla - Honda Civic - Honda CRV Vtec
(Bağımsız olarak 1.5 Dci ya da 1.3 Tce Megane Touch ya da Icon.)
Aile arabası dediğin için Hatchback modelleri de düşünme bence.
Kaputu değişmiş tüm araçlardan da kaçınmanı tavsiye ederim. Önden hasar kesinlikle sorunludur.
Kapı - çamurluk boya değişenleri önemli değil.
170.000 üzerinde ikinci el araç üzer. Bakma bile.
Mümkün mertebe servis bakımlı ararsan çok daha iyi olur. Kaydı küreği her şeyi servistedir. Yalan dolan hile gizli ayıp gibi dertlerin riski azalır. Kafan rahatlar.

Örnek araçlar:
Volvo S60
Honda Civic 1.6 Dtec Dizel
Bmw 3.18i
Toyota Corolla 1.8 Hybrid
Peugeot 508 Allure Paket
Honda Crv

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle merhaba, 1 milyon 275 bin TL bandında bir paramız var araç almayı düşünüyoruz. 4 kişilik bir aileyiz arabayı genellikle ben kullanacağım gibi gönlüm temiz bir leon almaktan yana ama Audi'de kafamın bir tarafına yatıyor çok kararsız kaldım. 1.3 milyona sağlam bir Audi bulunmaz gibi ama 200 300 bin km arası F10 F30'lar var hangileri daha mantıklı sizce? Benim gönlüm leondan yana ama sizlerin de görüşlerini almak isterim.
Corolla.

Mekanik olarak en sağlamı ancak konfor ve donanım olarak en kötüsü.
Konfor olarak en kotusu mu? Hic bindiniz mi bilmiyorum ama bu fiyatlara temiz bir araba istiyorsaniz konfor olarak en iyilerinden, diyorsaniz 150-200 bin km de araba istiyorum diye belki daha iyileri bulunur, donanim konusunda haklisiniz biraz bos.

300.000 km'ye yakin dediginiz araclara girerseniz sizden fazla usta biner arabaya hocam.

Son düzenleme:
Konfor olarak en kotusu mu? Hic bindiniz mi bilmiyorum ama bu fiyatlara temiz bir araba istiyorsaniz konfor olarak en iyilerinden, diyorsaniz 150-200 bin km de araba istiyorum diye belki daha iyileri bulunur, donanim konusunda haklisiniz biraz bos.
1000km civarında kullandım. Olması gereken donanımların yanı sıra hiç ekstra özelliği yok. Koltukları konforsuz ve aşırı terletiyor, (passion/flame xpack). Premium bir araç değil zaten o yüzden kullanıcısına prestij katması beklenmiyor. Ancak orta gelirli aile arabası. Çok yakmaz, dert açmaz. Ama öyle sürüş zevki falan da vermez. Bu bütçeye 2021 sonrası olduğundan modelli de aynı zamanda. Ben de bir süredir japon grubundayım. 1.5 Vtec Accord kullanıyorum şuan. Hem D segment, hem güzel dolulukta, hem sportif ve sürüş keyfi var hem de sorunsuz motor-şanzıman-mekanik. İlerleyen zamanlarda V60 Cross Country ya da C200 4 matic Estate'e geçiş yapacağım nasip olursa.

Konudan bağımsız, VW grubundan uzak durulması gerektiği için tavsiye etmedim etmem de. O DSG şanzıman değişmedikçe VW grubu yüz güldürmez. DQ250'ye geçmiyorlar DQ200 ucuz geliyor. Şirkete ucuz gelen müşterinin cebini yakıyor. SuperB güzel dolulukta olmasına rağmen açacağı sorunlar yüzünden asla tavsiye etmiyorum. Passat ise Türkiye'de şişirilmiş bir balondan başka bir şey değil zaten. Ha kenarda 2500 USD para tutulursa, bütçeye göre SuperB de alınabilir. Premium standartlarında güzel bir D segment.

1000km civarında kullandım. Olması gereken donanımların yanı sıra hiç ekstra özelliği yok. Koltukları konforsuz ve aşırı terletiyor, (passion/flame xpack). Premium bir araç değil zaten o yüzden kullanıcısına prestij katması beklenmiyor. Ancak orta gelirli aile arabası. Çok yakmaz, dert açmaz. Ama öyle sürüş zevki falan da vermez. Bu bütçeye 2021 sonrası olduğundan modelli de aynı zamanda. Ben de bir süredir Japon grubundayım. 1.5 VTEC Accord kullanıyorum şu an. Hem D segment, hem güzel dolulukta, hem sportif ve sürüş keyfi var hem de sorunsuz motor-şanzıman-mekanik. İlerleyen zamanlarda V60 Cross Country ya da C200 4 matic Estate'e geçiş yapacağım nasip olursa.

Konudan bağımsız, VW grubundan uzak durulması gerektiği için tavsiye etmedim etmem de. O DSG şanzıman değişmedikçe VW grubu yüz güldürmez. DQ250'ye geçmiyorlar DQ200 ucuz geliyor. Şirkete ucuz gelen müşterinin cebini yakıyor. SuperB güzel dolulukta olmasına rağmen açacağı sorunlar yüzünden asla tavsiye etmiyorum. Passat ise Türkiye'de şişirilmiş bir balondan başka bir şey değil zaten. Ha kenarda 2500 USD para tutulursa, bütçeye göre SuperB de alınabilir. Premium standartlarında güzel bir D segment.

Accord ile Corolla zaten kiyaslanamaz, bence ulkemizde kiymeti bilinmeyen arabalardan birisidir Accord, belki araciniz deri koltuksa ondan rahatsiz olmus olabilirsiniz ama benim de bir sure kullanma sansim olmustu, konforu ve yol tutusu bayağı hosuma gitmisti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı