Fiziğimi nasıl futbolda geliştiririm?

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Kıbrıs'ta yaşıyorum neden antrenman var diye endişelenmemeniz için yazdım. Bugün antrenmanda top tekniğim hızım çok iyi fakat fizik mücadelelerinde bir omuz yiyorum yere kapaklanıyorum çok sert karşı koymaya çalışıyorum olmuyor. Kondisyonum iyi dediğim gibi. Evde olan malzemelerim dumbell, IP atlama ipi, sabit bisikletler ( pedal ). Evde sadece bunlar var sahaya zaten gidip çalışıyorum ama fiziğim nasıl gelişir? Sinirden göz yaşı döküyorum. Futbolu bile bırakmak istiyorum şu an.

Üst kısmı güçlendirmek için spor salonuna gidebilirsin. Ayrıca denge hareketlerini de çalışırsan omuz omuza mücadelelerde veya hava topuna çıkarken sıkıntı çekmezsin. Yaşın kaç bilmiyorum ama çocuk yaşta koordinasyon hareketi çalışman çok faydalı olur.

Üst kısmı güçlendirmek için spor salonuna gidebilirsin. Ayrıca denge hareketlerini de çalışırsan omuz omuza mücadelelerde veya hava topuna çıkarken sıkıntı çekmezsin. Yaşın kaç bilmiyorum ama çocuk yaşta koordinasyon hareketi çalışman çok faydalı olur.
14 yaşındayım spor salonuna virüs yüzünden gitmekten korkuyorum.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Kıbrıs'ta yaşıyorum neden antrenman var diye endişelenmemeniz için yazdım. Bugün antrenmanda top tekniğim hızım çok iyi fakat fizik mücadelelerinde bir omuz yiyorum yere kapaklanıyorum çok sert karşı koymaya çalışıyorum olmuyor. Kondisyonum iyi dediğim gibi. Evde olan malzemelerim dumbell, ıp atlama ipi, sabit bisikletler ( pedal ). Evde sadece bunlar var sahaya zaten gidip çalışıyorum ama fiziğim nasıl gelişir? Sinirden göz yaşı döküyorum. Futbolu bile bırakmak istiyorum şu an.

Futbol sadece bacak kasın için yararlı olur 4-5 yıl boyunca futbol klüplerinde oynadım gelişen tek şey bacak kasım'dı.

Eski bir boksörüm hayatımın belirli zamanlarında boks yaptım bıraktım, sana şunu diyebilirim dayanıklılığını ve fizik gücünü mücadele sporlarıyla geliştirebilirsin daha fazla kilo kaldırmak ile değil daha fazla tekrar yaparak. Ek olarak yapabiliyorsan dayanıklılık ve güç antrenmanı yapman ağırlıkda çalış ama fitness değil ağırlık bu şekilde vücudunun daha sağlam olacağını tecrübelerimden yola çıkarak düşünüyorum, eğer kilon fazla değilse biraz hacim kazanmaya bak ama hızını çevikliğini kesecek kadar değil gücüne etki edecek kadar kilo almalısın. Tecrübelerimden önerebileceklerim bu kadar.

Eski bir boksörüm hayatımın belirli zamanlarında boks yaptım bıraktım, sana şunu diyebilirim dayanıklılığını ve fizik gücünü mücadele sporlarıyla geliştirebilirsin daha fazla kilo kaldırmak ile değil daha fazla tekrar yaparak. Ek olarak yapabiliyorsan dayanıklılık ve güç antrenmanı yapman ağırlıkda çalış ama fitness değil ağırlık bu şekilde vücudunun daha sağlam olacağını tecrübelerimden yola çıkarak düşünüyorum, eğer kilon fazla değilse biraz hacim kazanmaya bak ama hızını çevikliğini kesecek kadar değil gücüne etki edecek kadar kilo almalısın. Tecrübelerimden önerebileceklerim bu kadar.

Kilo alıyorum 1 haftada aynı şekil devam ediyorum ama antrenmandan sonra ertesi gün 3 kilo düşüyorum tekrar. Kilo hiçbir zaman alamadım.

Boyun ve kilon kaç zaten vücut dengeni bozacak kadar kilo alma yavaştan almaya bak zamanla oturtursun zaten yaşında daha genç o vücut zamanla oturacak, benim düşüncem şu ideal kilonun 3-4 KG üzerine çıkarsan vücudun daha oturaklı olacaktır. Ve dediğim gibi dayanıklılık ve güç çalış, orta ağırlıklarla tekrar bazlı ağırlık çalışmaları yap ama planlı yap bunları birşeyi elde etmek istiyorsan ek antrenmanları yapmalısın.

dayanıklılık ve güç antrenmanı yapman
Özet olarak açıklamış aynı tavsiyeyi verebilirim. Vücut ağırlığınla yapılan antrenmanlar barfiks gibi baya güç ve direnç kazandırır. İnternette bunlarla ilgili bir sürü video bulabilirsin. Plates ve Yoga'da faydalı olacaktır. Ev tipi, vücut ağırlıklarıyla yapılan çalışma programı olarak P90 serisi önerebilirim. Sporcu olduğun için P90x le başlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı