Olunur, ama matematiksiz olmaz.Belli başlı alanlarda kullanılması gerektiğini biliyorum, ve aklıma takılan şey tüm alanlar için geçerli mi bu konu? Veya neden fizik kullanırız onu da sorayım? Sizlerin görüşleri benim için önemli.
Oyun tasarımı için fizik lazım.Fiziksizde matematiksizde yazılımcı olursun hatta okuma yazma bil sadece düz mantıkla bile yazılımcı olursun ancak yöneleceğin alana göre olursun. Kimi bölümde hard algoritma olduğu için matematik olmadan olmaz bazı alanlardada algoritma yok düz İngilizce terimlerle ilerliyorsun bunlarda pek bir şeye ihtiyacın yok. Fizik konusunda nerelerde gerekiyor acaba? Benim hiç ihtiyacım olmadı.
Yapacağın şeye göre bu durum değişir. Genel olarak minimal fizik bilgisi yeterli. Ama yapacağın şeyde matematiksel fizik gerekliyse evet.Belli başlı alanlarda kullanılması gerektiğini biliyorum, ve aklıma takılan şey tüm alanlar için geçerli mi bu konu? Veya neden fizik kullanırız onu da sorayım? Sizlerin görüşleri benim için önemli.
teşekkürler.Yapacağın şeye göre bu durum değişir. Genel olarak minimal fizik bilgisi yeterli. Ama yapacağın şeyde matematiksel fizik gerekliyse evet.
Tam olarak lazım denemez. Fizik motorunu yazmıyorsa, elastic collision, non-elastic collusion, free fall, ray-casting vb kavramları kendi yazmıyorsa, bilmesine gerek yok. Temel fizik bilgisi, oyuna gerçekçi hava vermek için lazım olabilir belki ama "fizik lazım" denecek bir durum olduğunu düşünmüyorum bu kavramlar sıfırdan yapılmayacaksa.Oyun tasarımı için fizik lazım.
Hocam konudan bağımsız ne mezunusunuz? Veya öğrenci misiniz? Programalama kategoriside sizi çok görüyorum.Tam olarak lazım denemez. Fizik motorunu yazmıyorsa, elastic collision, non-elastic collusion, free fall, ray-casting vb kavramları kendi yazmıyorsa, bilmesine gerek yok. Temel fizik bilgisi, oyuna gerçekçi hava vermek için lazım olabilir belki ama "fizik lazım" denecek bir durum olduğunu düşünmüyorum bu kavramlar sıfırdan yapılmayacaksa.
Tüm alanlarda geçerli değil. Bir mobil veya web geliştiricisinin bilmesine gerek yok. Fakat oyun programlama veya haberleşme, iletişim, robotik, savunma sanayi gibi donanımla iç içe olan yerlerde elektrik veya mekanik konularını bileceksin.Aklıma takılan şey tüm alanlar için geçerli mi bu konu?
Üstte verdiğim alanlarda çalışıyorsan kullanman çok normal. Donanıma yakın bir alanda çalışıyorsan, elektrik ve elektronik konularını bileceksin. Oyun, savunma sanayi gibi gerçek dünya üzerinde gerçekleşen mekanikler ile uğraşıyorsan fizik kanunlarını, mekanik konularını vs bileceksin. Basit bir eğik atışı programlayabil bir zahmet.Neden fizik kullanırız?
Unity oyun motorunda kendimiz sıfırdan karakter yapacaksak gerekli sanırım doğru mu hocam?Tüm alanlarda geçerli değil. Bir mobil veya web geliştiricisinin bilmesine gerek yok. Fakat oyun programlama veya haberleşme, iletişim, robotik, savunma sanayi gibi donanımla iç içe olan yerlerde elektrik veya mekanik konularını bileceksin.
Üstte verdiğim alanlarda çalışıyorsan kullanman çok normal. Donanıma yakın bir alanda çalışıyorsan, elektrik ve elektronik konularını bileceksin. Oyun, savunma sanayi gibi gerçek dünya üzerinde gerçekleşen mekanikler ile uğraşıyorsan fizik kanunlarını, mekanik konularını vs bileceksin. Basit bir eğik atışı programlayabil bir zahmet.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.