Fizik dersini anlamamak

Selam dostlar, yazılılarım yarın başlıyor ve ben de 3-4 gündür yarın olacak yazılıya odaklı çalışıyorum. Fakat bir sorunum var, fiziği anlamıyorum. Birçok kanaldan konuları dinliyorum, bitiriyorum, test kitabına geçip soru çözmek istersem kalem dahi oynatamıyorum, videolardaki soruları çözüyorum, orada sorun yok ama kitapta çözemiyorum. Yarın yazılı var ve aşırı yoruldum. Bu yüzden iftara kadar ara verdim akşam tekrar yapmaya çalışacağım. Bu dersin olayı ne ya da ben mi bu dersi anlamayacak kadar geri zekalıyım? Taktik verebilecek varsa sevinirim. Ha unutmadan 11. sınıfım, belki soran olur diye yazıyorum.

Dersler ile zekâ seviyesi arasında hiçbir bağlantı yok, yapamıyorsunuz diye de kendinizi kötülemeye gerek yok. Yapamadığınız soruları sorabileceğiniz çeşitli platformlar mevcut (Bkz; eÖdev), buraya danışarak yardım alabilirsiniz.

Selam dostlar, yazılılarım yarın başlıyor ve ben de 3-4 gündür yarın olacak yazılıya odaklı çalışıyorum. Fakat bir sorunum var, fiziği anlamıyorum. Birçok kanaldan konuları dinliyorum, bitiriyorum, test kitabına geçip soru çözmek istersem kalem dahi oynatamıyorum, videolardaki soruları çözüyorum, orada sorun yok ama kitapta çözemiyorum. Yarın yazılı var ve aşırı yoruldum. Bu yüzden iftara kadar ara verdim akşam tekrar yapmaya çalışacağım. Bu dersin olayı ne ya da ben mi bu dersi anlamayacak kadar geri zekalıyım? Taktik verebilecek varsa sevinirim. Ha unutmadan 11. sınıfım, belki soran olur diye yazıyorum.

Olabilir insanın kafası sayısal anlamıyor olabilir normal bana da 8x7 de düşünürüm anca öyle söylerim kafa almayınca almıyor.

Fizik temelde yer çekiminin ve kuvvetlerin işlendiği bir derstir.
Mantık yürütmen lazım.

Ben de 11.sınıfım kanal olarak umut öncül bakabilirsiniz.

Öncelikle matematiğiniz ne durumda? Eğer zayıfsa evvela onu geliştirin. Sonra konuyu iyi kavramaya; tanımları öğrenmeye, teoriyi oturtmaya çalışın. Her şeye rağmen soru çözemiyorsanız, öğretmen ya da sorularınızı çözdükten sonra size iyi anlatabilecek birinden destek alın. Zaten ilerlemenizi sağlayan genellikle çözemediğiniz soruların çözümü sırasında başkasının soruya yaklaşımını, metodolojisini öğrenmek ve sorunun mantığını (işlemleri ezberden ziyade) anlamaktır. Kısaca önce işlemleri anlamak için matematik, o işlemlerin ne sebeple türediğini ve ne işe yarayacağını anlamak için teori ve tanımlar ve en son soru çözümüyle tabiri caizse uygulamaya geçiş.
Not: Matematiğe ek olarak geometriyi de ihmal etmeyin. Zira şekiller başta olmak üzere kolaylık sağladığı gibi bazen zaruri de olabiliyor.

Öğretmen farkı fizik dersinde çok etkiliyor, formülleri dayayan hoca da var, çok güzel mantık kurup daha akılda kalıcı ve mantık yürüterek yapılan yöntemlerle soruyu çözmeyi öğreten hocalar da var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı