Fizik mühendisliği ile yazılımı birleştirmek nasıl olur?

ArdaofRivia

Hectopat
Merhaba, 12.sınıfım hedefim fizik mühendisliği lakin sadece fizik değil biraz da yapay zeka, yazılım, bilgisayar tarzı şeylerle de uğraşmak istiyorum. Flash dizisindeki Cisco Ramon gibi Cisco Ramon. Bunları nasıl birleştirebilirim öneriniz var mı? Fizik mühendisliği seçmemin sebebi hem fizik sevmem hem mühendislik olması. Hem okul ve puanının iyi olması. Bunları birleştirirken de hem fizik hem yazılım alanında hangi dallardan gitmem gerektiğini de belirtin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 12.sınıfım hedefim fizik mühendisliği lakin sadece fizik değil biraz da yapay zeka, yazılım, bilgisayar tarzı şeylerle de uğraşmak istiyorum. Flash dizisindeki Cisco Ramon gibi Cisco Ramon. Bunları nasıl birleştirebilirim öneriniz var mı? Fizik mühendisliği seçmemin sebebi hem fizik sevmem hem mühendislik olması. Hem okul ve puanının iyi olması. Bunları birleştirirken de hem fizik hem yazılım alanında hangi dallardan gitmem gerektiğini de belirtin.
ÇAP yapmanız lazım o da zordur ortalamalarınızın çok yüksek olması lazım bu da iki dalı aynı anda yürüteceğiniz için çok zor ama imkansız değildir.

ÇAP yapmanız lazım o da zordur ortalamalarınızın çok yüksek olması lazım bu da iki dalı aynı anda yürüteceğiniz için çok zor ama imkansız değildir.
Hocam ÇAP zorunlu mu ? Ben daha çok Fizik i üniversiteden öğrenip , yazılımı kendim öğrenip , yazılım üzerinden sertifikalar alıcaktım , planım buydu.

Merhaba, 12.sınıfım hedefim fizik mühendisliği lakin sadece fizik değil biraz da yapay zeka, yazılım, bilgisayar tarzı şeylerle de uğraşmak istiyorum. Flash dizisindeki Cisco ramon gibi Cisco Ramon. Bunları nasıl birleştirebilirim öneriniz var mı? Fizik mühendisliği seçmemin sebebi hem fizik sevmem hem mühendislik olması. Hem okul ve puanının iyi olması. Bunları birleştirirken de hem fizik hem yazılım alanında hangi dallardan gitmem gerektiğini de belirtin.

Birleştirme konusunda oyun geliştiriciliği yapabilirsin. Fazla fizik gerektiren oyunlar yapabilirsin. Zorlanmazsın diye düşünüyorum. Veya fizik mühendisliğini ayrı yapıp bir de parlak bir fikir bulursan eğer, o fikri yazılıma dönüştürüp iki kariyeri ayrı ayrı yürütebilirsin. Ama iki kariyer zor gelebilir. Sen bu yola baş koyduysan yapabilirsin diye düşünüyorum.

Kardeşim merhaba. Ben de inşaat muhendisligi okuyorum ve hobi olarak yazılımla uğraşıyorum. Yakın bir zamanda inşaatta öğrendiklerimi yazılım ile bir araya getirerek program yapma kararı aldım. Sen de bunun gibi şeyler deneyebilirsin.

İlginç bir projeye benziyor hocam. Başarılar diliyorum.

Gömülü sistemler alanında elektrik-elektronik çok var, ancak o şekilde. Yoksa yapay zeka için fizik değil matematik gerekiyor, onun dışında veri biliminde de matematik gerekiyor. Başka da fizikle ilgili pek bir şey yok ama çok fizik istiyorsan elektrik mühendisliği okursan yazılımcı olarak da calisirsin yazilim ogrenirsen ama işe girerken pek işe yaramaz fizik diplomasi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İTÜ Fizik Mühendisliği öğrencisiyim. Eger İTÜ düşünüyorsan bölümde rahatlıkla yazılım yapabilirsin. Bir sürü yazılım dersimiz mevcut. Veri bilimi ister istemez tüm derslerimizde kullanıyoruz. Makine öğrenimi, yapay zeka derslerimiz de mevcut. Bölümdeki çoğunluk yazılım ile uğraşıyor ve savunma sanayi gerek özel sektörde start up'tan kurumsala herkes bir yerde öğrenci olmasına ragmen çalışıyor. Kendim dahi gömülü yazılımdan bölümle çok alakasız denmesine rağmen siber güvenlik alanına keskin bir dönüş yaptım ve asıl önemli olan burada, ne okursan oku öncelik olarak kendini kendini geliştirmen. Kendini geliştirirsen bölüm farketmeden ilgilendiğin alanda çalışabilirsin. Başarılar dilerim

İTÜ Fizik Mühendisliği öğrencisiyim. Eger İTÜ düşünüyorsan bölümde rahatlıkla yazılım yapabilirsin. Bir sürü yazılım dersimiz mevcut. Veri bilimi ister istemez tüm derslerimizde kullanıyoruz. Makine öğrenimi, yapay zeka derslerimiz de mevcut. Bölümdeki çoğunluk yazılım ile uğraşıyor ve savunma sanayi gerek özel sektörde start up'tan kurumsala herkes bir yerde öğrenci olmasına ragmen çalışıyor. Kendim dahi gömülü yazılımdan bölümle çok alakasız denmesine rağmen siber güvenlik alanına keskin bir dönüş yaptım ve asıl önemli olan burada, ne okursan oku öncelik olarak kendini kendini geliştirmen. Kendini geliştirirsen bölüm farketmeden ilgilendiğin alanda çalışabilirsin. Başarılar dilerim
Hocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim , benim hedefim Hacettepe bu dedikleriniz İTÜ ile mi alakalı yoksa genel olarak bölüm ile mi? Hacettepe bölümünün güzel olduğunu söylüyorlar lakin ders programından çok bir şey anlamadım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı