Matematik nasıl sevilir?

Sevmek zorunda değilsin. Sadece hedefine ulaşmak için bir süreliğine kullanman gereken bir araç. Önemli olan ulaşmak istediğin hedef. Matematik de onun önünde duran engel. O gözle bakıp bu engeli aşmak için çalışmalısın. Tabi diyorsan benim kafam basmıyor o da normal bir durum herkesin beyninin sol lobu daha iyi çalışmıyor. Bu da eğitim sisteminin sorunu. Eşit ağırlıkçı bir kız matematik yapamadığı halde soru bankalarındaki tüm soru tiplerini ezberleyip girmişti sınava. Sözelci kafan daha çok çalışıyorsa bu şekilde çalışacaksın sen de.

Sevmek zorunda değilsin. Sadece hedefine ulaşmak için bir süreliğine kullanman gereken bir araç. Önemli olan ulaşmak istediğin hedef. Matematik de onun önünde duran engel. O gözle bakıp bu engeli aşmak için çalışmalısın. Tabi diyorsan benim kafam basmıyor o da normal bir durum herkesin beyninin sol lobu daha iyi çalışmıyor. Bu da eğitim sisteminin sorunu. Eşit ağırlıkçı bir kız matematik yapamadığı halde soru bankalarındaki tüm soru tiplerini ezberleyip girmişti sınava. Sözelci kafan daha çok çalışıyorsa bu şekilde çalışacaksın sen de.
Haklı olabilirsin.

Knk fizik eyvallahta bence en çok kimya ile fizik ;matematik o kadar değil gibi.😃
Matematik dersi genel bir kavram olduğu için teori'de zorlanıyorlar, belli bir bölüm seçtiğin zaman ileride, verilen matematik dersi artık sana kolay geliyor çünkü seçtiğin bölüm ile alakalı matematik dersi veriliyor. Matematik hesaplama yapmaya yarıyor önemli bir ders. Formülleri anlaman için üniversite okuman lazım veya kendini geliştirmen, özellikle fizik bölümünde matematik derslerinde anlatılan formülleri derinlemesine anlatıyorlar orada anlıyorsun olayı, şimdilik senin için teoride kalıyor maalesef.

Önce kolay sorularla başlayıp sonra zor sorulara doğru gidebilirsiniz. Çözebildiğinizi gördükçe seveceksiniz. Başka bir yöntemi bence yok. İradeye de bakıyor iş, bu sistemde de Matematik yapmama gibi bir şansınız da maalesef yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı