Sayısal Fizik sorusunun çözümünün anlatımı

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, ben bu soruyu nasıl çözdüğümü anlamadım. Sınıfta hoca çözdü.
H olayını anladım ama örneğin D1'in altına neye göre 3 yazdık hocam? nasıl sıraladık? Sıvıların yoğunluğunu ezbere mi bilmek lazım, öyle olsa bile neden ve nasıl D1'in altına 3 yazıyoruz? O ilişkiyi anlayamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

20250315_211556.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen eşitlemek için yapılmış. 2,3 ve 4’ün EKOK’u 12 olduğu için değer vermiş. Sıvı basınçları eşit olduğu için bir değere eşitlemen gerek bunları. Sen istersen 24’e göre ver fark etmez. İstediğin sayıda eşitle. Sivi yoğunluğunu tabii ki ezbere bilmeyeceksin. P=hdg formülünden yazıyoruz her şeyi. g zaten yer çekimi ivmesi ve ortamlar aynı, yani g’yi hesaba katmıyoruz. P=hd olarak düşünüyorsun ve P hepsi için eşitmiş. E mantiken h fazla ise d düşük olmalı. P’yi rahat sayılar çıksın diye 12 almış hocanız.

Sıvı basıncı formülü = h.d.g / Yükseklik x Özkütle x Yerçekimi
Yerçekimleri aynı olduğu için yazılmamış.
1. kaptaki suyun yüksekliği 4h, özkütlesi en küçük olmalı ki diğer kaplarla aynı basınca sahip olabilsin.
2, 3 ve 4'ün en küçük ortak katı 12 olduğu için hepsinin sıvı basıncı 12'ye eşitlenmiş.

Arkadaşlar, ben bu soruyu nasıl çözdüğümü anlamadım. Sınıfta hoca çözdü.
H olayını anladım ama örneğin D1'in altına neye göre 3 yazdık hocam? nasıl sıraladık? Sıvıların yoğunluğunu ezbere mi bilmek lazım, öyle olsa bile neden ve nasıl D1'in altına 3 yazıyoruz? O ilişkiyi anlayamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 2446404
Kral sıvı basıncı h.d.g ile bulunur h yükseklik d özkütle g ise yerçekimi ivmesidir. g yi kullanmıyoruz h ve d ye baktığımızda h en büyük olan özkütlesi en küçük olacak ki kalanlarıyla eşit olabilsin. o yüzden sıvı yağ en küçük su 2. gliserin 3.

Tamamen eşitlemek için yapılmış. 2,3 ve 4'ün EKOK'u 12 olduğu için değer vermiş. Sıvı basınçları eşit olduğu için bir değere eşitlemen gerek bunları. Sen istersen 24'e göre ver fark etmez. İstediğin sayıda eşitle. Sivi yoğunluğunu tabii ki ezbere bilmeyeceksin. P = hdg formülünden yazıyoruz her şeyi. G zaten yer çekimi ivmesi ve ortamlar aynı, yani G'yi hesaba katmıyoruz. P = HD olarak düşünüyorsun ve p hepsi için eşitmiş. E mantiken h fazla ise D düşük olmalı. P'yi rahat sayılar çıksın diye 12 almış hocanız.

3, 6, 4 rakamları rast gele verilmiş o zaman. Yanlış mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı