Fizik'e karşı ön yargımı nasıl kırabilirim?

İbrahim222

Hectopat
Daha fazla  
Fizik dersini sevmiyorum çalışmak içimden gelmiyor her dersi düzenli tekrar ederken fizik kalıyor. Fizik dersini sevmek için ne yapabilirim?

Cevap veren ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Benimki tam olarak böyle, matematikle aram gayet gayet iyi ama fizikte bitiyorum.
Biraz fevri olucak bilgim yok çünkü ama hemen hemen aynı değiller mi zaten? Yani sayılar x mix falan. :D
Matematiği orta düzeyde seviyorum kendisine karşı bir nefretim yok.
Böyle bir durumda anlatıcının sizi sıktığını düşünüyorum. Veya üstüne çok düştüğünüz için baymış olabilir. Ara vermek kayıp değildir.

Matematikte iyi olup fizikte batırmanın tek bir açıklaması olabilir, hocanın anlatımıyla aranda bir şeyler rayına oturmuyordur.
Mesela ben de Biyoda bitiyorum, Mat 98 Fizik 100 ama Kimya - Biyoloji 70 civarı :(
Ne yaparsam yapayım girmiyor kafama Biyo.
Bence alakaları yok, dalgalar basınçlar saçma sapan uzun şeyler, matematik 10-15 kat daha rahat.
Yok hocam ya, sadece birkaç formül ve mantık kurmak kalıyor. Biyoloji mesela hepten sözel. Konuyu açan arkadaş Biyoda iyiyse ellerinden öpmek isterim.

Fizik'in genel olayı soru tipi ve formül ezberleyip yapmak değil mi? Sen de öyle yap en basitinden. Fizik'i anlamaya değil, yapmaya çalış.

Fizikte bazı konular çok sıkıcı gelebilir dalgalar optik vesaire, bunları uygulamaları olarak görmeyi deneyebilirsin. Zaten dersleri zevkli kılmanın çok güzel bir yoludur bu. Bilimi günlük hayatımızda görmek niyeyse insana zevk veriyor. Ayrıca ders ve müfredat niteliğinde değil de direk fizikçilerden bilim adamlarından bir şey dinleyebilirsin, genelde onlar daha ilgi çekici oluyor. Fiziğe bayılırım bu arada :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı