Fiziksel altın yatırmak için banka önerisi

clkhkn33

Kilopat
Örneğin yaklaşık 100gram altını evde tutmak yerine bankada güvenli şekilde muhafaza etmek istediğimde hangi bankayı tercih etmeliyim?
Bazı bankalar hesap işletim ücreti vs. kesmese de, altını fiziki olarak geri istediğimizde %4 gibi bir komisyon alabiliyor (örneğin: Kuveyt Türk altin cari hesap).
Altını fiziki olarak almayayim da bankada nakte cevireyim desek bu sefer de bankanın uyguladığı kur üzerinden dusuk fiyattan bozdurmak zorundayız ve yine zarardayız. Bunu en sağlam şekilde ve en az zararla nasıl halledebilirim? Kasa kiralamak istemiyorum 5000TL gibi bir yıllık ücreti var. Çok şey istiyor gibiyim ama mutlaka ucuz bir şekilde bankada depolama ve geri bozdurma yolu olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin yaklaşık 100gram altını evde tutmak yerine bankada güvenli şekilde muhafaza etmek istediğimde hangi bankayı tercih etmeliyim?
Bazı bankalar hesap işletim ücreti vs. kesmese de, altını fiziki olarak geri istediğimizde %4 gibi bir komisyon alabiliyor (örneğin: Kuveyt Türk altin cari hesap).
Altını fiziki olarak almayayim da bankada nakte cevireyim desek bu sefer de bankanın uyguladığı kur üzerinden dusuk fiyattan bozdurmak zorundayız ve yine zarardayız. Bunu en sağlam şekilde ve en az zararla nasıl halledebilirim? Kasa kiralamak istemiyorum 5000TL gibi bir yıllık ücreti var. Çok şey istiyor gibiyim ama mutlaka ucuz bir şekilde bankada depolama ve geri bozdurma yolu olmalı.
Bankada muhafaza etmek istiyorsan ya kasa kiralayacaksın ya da altın hesabı açıp ona yatıracaksın. Kasa kiralarsan verdiğin şekilde geri alırsın. Altın hesabı açarsan verdiğin şekilde alamayabilirsin, rayiç bedelini türk lirası olarak verebilirler. (tek bir yasal düzenlemeye bakar...) Ben buna güvenmezdim.

Bankada muhafaza etmek istiyorsan ya kasa kiralayacaksın ya da altın hesabı açıp ona yatıracaksın. Kasa kiralarsan verdiğin şekilde geri alırsın. Altın hesabı açarsan verdiğin şekilde alamayabilirsin, rayiç bedelini türk lirası olarak verebilirler. (tek bir yasal düzenlemeye bakar...) Ben buna güvenmezdim.
100gram altın için %3, %4 gibi bir geri alımda komisyon odemektense 5000 tl verip kasa kiralamak daha uygun aslında dediğiniz gibi. En uygun kasa ücreti hangi bankada bilginiz var mı?

Vakıf katilim ücretsiz
Hocam ucretsiz derken, fiziki olarak geri istediğimizde bir komisyon almiyorlar mı veya başka türlü bir ücret kesilmiyor mu allem edip gullem edip :) biraz açar mısınız rica etsem?

Anlaşmalı kuyumcularla olmuyor mu?
Bu nedenle paramı bankada döviz olarak tutuyorum.

En uygun kasa ücreti hangi bankada bilginiz var mı?
Hocam bu konuda bilgim yok. Benim de 200 gr civarı altınım var. Araba almak için biriktiriyordum. Kısa zamanda alacağım için bankaya gitmedim, eğer uzun vadeli tutmayacaksanız, nezih, güvenilir bir sokakta yaşıyorsanız evin çeşitli ve güvenilir köşelerine dağıtabilirsiniz. Diğer türlü bankada kasaya koyun ne olur ne olmaz.

Hocam bu konuda bilgim yok. Benim de 200 gr civarı altınım var. Araba almak için biriktiriyordum. Kısa zamanda alacağım için bankaya gitmedim, eğer uzun vadeli tutmayacaksanız, nezih, güvenilir bir sokakta yaşıyorsanız evin çeşitli ve güvenilir köşelerine dağıtabilirsiniz. Diğer türlü bankada kasaya koyun ne olur ne olmaz.
Ben de araba için hocam. Bankaya koyma planım su an için değil, seneye Ağustostan itibaren adres değiştireceğim. Gün içinde çalışacağım okulda olacağım. Tatillerde vs üzerimde taşımak da istemiyorum. Bir sene tutarim bankada. Bir sene tutmak için uygun bir yöntem yoksa kasa kiralarim. Yoksa 100 gram için bankalar kendi kuru üzerinden 100 lira ucuza bozdurtsa 10000 lira zararda oluyorum. Vadeli katılım hesapları da ayrı bir seçenek aslında onlar hakkinda bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.

100gram altın için %3, %4 gibi bir geri alımda komisyon odemektense 5000 TL verip kasa kiralamak daha uygun aslında dediğiniz gibi. En uygun kasa ücreti hangi bankada bilginiz var mı?

Hocam ücretsiz derken, fiziki olarak geri istediğimizde bir komisyon almiyorlar mı veya başka türlü bir ücret kesilmiyor mu allem edip gullem edip :) biraz açar mısınız rica etsem?

Hesabına para yatırıp alıyorsun (normal kuyumcu gibi mesai saatleri fiyatları etkiler) hesap işletme ücreti yok satış alış komisyonu yok hesap açma ücreti yok <18 yaş altıyım> sadece altın değil gümüş platin dolar euro 20 küsur ulusal para birimi alabilirsin(dolar euro altın gümüş dışında alımlarda %0.1 komisyon kesiyor)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı