Fiziksel olarak sahip olunmayan Green Card 18 yıl sonra alınır mı?

frank castle6

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, benim babama yaklaşık 18 sene önce Green Card çıkmıştı o dönem durumlar iyi olduğundan dolayı kullanmamıştı. Kart fiziksel olarak elimizde değil. Tekrar alma şansımız var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
DV23 çekilişini kazanan birisi olarak cevaplayayım.

Greencard çekilişini kazanmak greencard'a sahip olmak anlamına gelmiyor. Kazandıktan sonra gerekli belgeleri toplayıp KCC sistemine kaydolduktan sonra sıra numaranızın gelmesini bekliyorsunuz. Sıranız bültende aktif olduktan sonra size konsolosluktan randevu veriliyor ve sağlık muayenesine girip göçmenlik vizesi almak için o randevuya gidip vizenizi alıyorsunuz. Daha sonra sağlık muayenesi tarihinden itibaren 6 ay içinde Amerika'ya bu vize ile giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan 1 ay sonra greencard ABD'de daha önceden belirttiğiniz adresinize postalanıyor ve fiziksel olarak kartı alıyorsunuz.


Sizin durumunuza gelecek olursak babanız çekilişi kazandıktan sonra tüm bu süreç 1 yıl sürüyor ve 1 yıl sonunda o yılın kazananlarının dosyaları kapanıyor. Daha sonra bu hakkı kullanmanız mümkün değil.
 

Geri
Yukarı