Fiziksel Teorileri ve Kavramları Anlamak

Schwindlerch

Kilopat
Arkadaşlar fizikte ve astrofizikte daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Mesela kuantum fiziği, izafiyet teorisi, kara delikler, sicim teorisi vb. hepsi hakkında az çok bilgi sahibiyim. Bu konularda uzmanlaşmak, meselenin derinine inmek istiyorum. Bunun için ne yapmam lazım. Önerebileceğiniz kitap, makale gibi kaynaklar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Karadelikler hakkinda Stephan Hawking kitabini okumani öneririm.

Ben pek Fizik ile haşır neşir değilim. Başka arkadaşlar dediğin diğer teoriler hakkinda yardimci olacaktir.

Makale olarak Evrim Ağacı sitesinin makaleleri iyi.

@painkiller @AsjasFıdas1000 @Silinen üye @Shimada Sensei @KaraKartalw bu arkadaşlar yardimci olur sana.

Son düzenleme:
Zamanın Kısa Tarihi - Stephen Hawking (Öğrenci olduğumdan kitapları hep kütüphaneden alırım ve maalesef bilim kitabı yer almıyor aralarında bu yüzden bu kısımda biraz zayıfım.)
Bu kanalı takip etmende fayda var. Birde Barış Özcan' ı takip edebilirsin.
Bu sitede ki makaleleri okumayla başlayabilirsin.
Anlatımları üniversite düzeyi de olsa takip ettiğim bir kanaldır.
TEDx' e çıkan harika insanlar var ve bu konulara sık sık değiniliyor.
Evrim Ağacı olmazsa olmazım.
Çoğu konuyu ilk öğrenirken temel bilgileri Wikipedia kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu konularda konuşmak ve tartışmak isterseniz beni rahatsız edebilirsiniz. 😁😁

Yani anlamana yardımcı olması için YouTube'dan Barış Özcan'ın kanalını inceleyebilirsin. Bence basit anlatıyor. Kitap olarak da Fizik konusu (ders olan değil) çok geniş bir dünya. Yani fizik yasaları ile başlayabilirsin mesela. Yani girişi nasıl yapacağın çok önemli İlk başta Kuantum veya izafiyet ile başlaman hata olur tabi:) Ya da aklına takılanları burada konu açıp etiketleyebilirsin bizleri ve @BERWAR 'ın etiketlediği arkadaşları. Bilgimizin yettiği yere kadar tartışırız ne güzel:)

Zamanın Kısa Tarihi - Stephen Hawking
Bunu kesinlikle öneririm.
Marcus Chown- Biraz Kuantum'dan Zarar Gelmez.
Aynı şekilde bunu da öneririm. İkisini de tavsiye ederim. Bana kalırsa Zamanın Kısa Tarihi ile başlayabilirsin.

Makale olarak farklı farklı yerlerden okuyorum. Tavsiye olarak size iki tane site önereyim. Her biri güzeldir. Bilim Fili ve Gerçek Bilim. İkisi de gerçekten iyiler. Düzenli olarak takip ederim.

Diğer yandan telefonlar için Bundle diye bir uygulama var. Oradan istediğin herhangi bir konudan haber yapan siteleri seçebilirsin. Bir sürü konusu var. Bilim haberleri yapanlardan Gerçek Bilim ve Bilim Fili diye birkaç tane yeri daha takip ediyorum. Her yeni haber geldiğinde bana bildirim yolluyor. İlgimi çeken varsa veya o sıralar işim yoksa yazılarını okuyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. En azından güncel haberlerden geri kalmazsınız hem birkaç bir şey öğrenirsiniz. Düzenli olarak ne var ne yok diye bakıyorum. Gayet yararlı.

Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkürler. Zamanın Kısa Tarihi bu konuda okuduğum ilk kitaptı. Şu an öğretmenimin tavsiyesi ile Michael Crichton'nun Zaman Tüneli'ni okumayı düşünüyorum. Öğretmenim basit bir anlatımı var kuantum fiziği hakkında demişti. Yazara da hayranlığını belirtmişti.
Brian Greene- Evrenin Zarafeti
Charles Seife- Alfa ve Omega
Marcus Chown- Biraz Kuantum'dan Zarar Gelmez.
Bu kitaplardan hangisinden başladığımın bir önemi olur mu? Veya benim söylediğim kitaba ne dersiniz bir bilginiz var mı?

Merhabalar, beni etiketlemişler, teşekkür ederim ama fizik veya kozmoloji-astronomi ile pek içli dışlı bir insan değilim. Bir vatandaş veya bir okuyucu olarak bunu hobi şeklinde yapıyorum. Giriş ve orta seviyede 10-15 kitap okumaktan, belgesel izlemekten ve makale takip etmekten ileriye gitmemişimdir. Dolaysıyla ben eğitimci de, fizikçi de olmadığım için bu işin meraklısı bir insanı uzmanlaştırmak haddime değildir. Öyle bir girişimim olsa bile yanlış yönlendirmiş olurum.

En mantıklısı İnternet'ten bu bölümü okuyan insanların katıldığı röportajlar okunulabilir veya fırsat bulunuyorsa sohbet de edilir. Zaten gençlere üniversite tercihi için yol göstermek üzerine kurulmuş birçok site var. Onlara göz atmak faydalı olacaktır. Ben ancak yeni başlayanlara rehber olmaktan, kitaplar önermekten ileriye gidemem. Ha tek diyeceğim şu ki; Einstein'ı görmezden gelmemek, bir noktadan sonra illa okumak gerekir. Onu tavsiye ederim. Bir de kavramlar ve daha çok bilgi için bu iş ile ilgili bir ansiklopedi alınabilir.

Onun harici bu mesajı okuyan, uzay bilimi-popüler bilim kitapları okumak isteyen veya az biraz bilgim olsun diyen arkadaşlar varsa, bana söylesinler, ben de zamanım ve ruh halim uygun olduğu bir vakit kitap bölümüne kapsamlı şekilde inceleme-önerme türü temel seviyede, anlaşılabilir eserlerden oluşan bir kitap önerisi konusu açayım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı