Merhabalar, beni etiketlemişler, teşekkür ederim ama fizik veya kozmoloji-astronomi ile pek içli dışlı bir insan değilim. Bir vatandaş veya bir okuyucu olarak bunu hobi şeklinde yapıyorum. Giriş ve orta seviyede 10-15 kitap okumaktan, belgesel izlemekten ve makale takip etmekten ileriye gitmemişimdir. Dolaysıyla ben eğitimci de, fizikçi de olmadığım için bu işin meraklısı bir insanı uzmanlaştırmak haddime değildir. Öyle bir girişimim olsa bile yanlış yönlendirmiş olurum.
En mantıklısı İnternet'ten bu bölümü okuyan insanların katıldığı röportajlar okunulabilir veya fırsat bulunuyorsa sohbet de edilir. Zaten gençlere üniversite tercihi için yol göstermek üzerine kurulmuş birçok site var. Onlara göz atmak faydalı olacaktır. Ben ancak yeni başlayanlara rehber olmaktan, kitaplar önermekten ileriye gidemem. Ha tek diyeceğim şu ki; Einstein'ı görmezden gelmemek, bir noktadan sonra illa okumak gerekir. Onu tavsiye ederim. Bir de kavramlar ve daha çok bilgi için bu iş ile ilgili bir ansiklopedi alınabilir.
Onun harici bu mesajı okuyan, uzay bilimi-popüler bilim kitapları okumak isteyen veya az biraz bilgim olsun diyen arkadaşlar varsa, bana söylesinler, ben de zamanım ve ruh halim uygun olduğu bir vakit kitap bölümüne kapsamlı şekilde inceleme-önerme türü temel seviyede, anlaşılabilir eserlerden oluşan bir kitap önerisi konusu açayım.