Flap tedavisi çok mu sıkıntılı?

Vulture9

Decapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen yaz bundan 10 ay önce makatımda anüs bölgesi ve kuyruk sokumu arasında bir kıl dönmesi çıktı. Doktora gittim geldim krem ve antibiyotik kullandım ama nafile. En son kasım'da gitmiştim ve 1 ay sonra gelmemi söylemişti. Devamsızlık problemleri yüzünden 7 ay sonra bugün gidebildim. Şu anda bölgede hiçbir akıntı kalmadı; aşırı sertleşmiş ve yanında ufak 2-3 tane daha kıl dönmesi var, cilde kaynamış gibi gözüküyor. Flap tedavisi bana uygun ve nüksetme ihtimalini yok denecek seviyeye kadar düşürdüğü için flap tedavisi olmayı düşünüyorum. Ancak bazı makalelerde ameliyattan sonraki sürecin çok uzun olduğu, hastanedeki 1 hafta boyunca o bölgeye birden fazla dren yerleştirildiği ve yüzükoyun yatmamız gerektiği gibi şeyler yazılmış. Ayrıca o 1 haftanın ağrılı geçtiği de yazılıyor. Siz de bu süreçten geçtiyseniz deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yaptınız, nasıl geçti? Biraz bilgi verebilir misiniz acaba? Benim de flap ya da lazer olma ihtimalim var, biraz karşılaştırma yapıyorum.

Ne yaptınız, nasıl geçti? Biraz bilgi verebilir misiniz acaba? Benim de flap ya da lazer olma ihtimalim var, biraz karşılaştırma yapıyorum.
Henüz ameliyata girmedim hocam. Bugün yine kontrole gittim hem ameliyat listesi kabarıkmış hem de ailevi meseleler olduğu için süreci aksatmamak adına kendim ertelemek istedim. Şimdilik yine 3. kez antibiyotik kullanacağım iltihabı kurutmak için. Eğer kıl dönmeniz çok gelişmiş değilse ve birden fazla delik yoksa lazer tedavisi uygundur ve tedavi süreci de çok basittir. Ama nüksetme ihtimali diğer tedavilere nazaran daha fazladır. Fenol ile bölgeyi temizleyip açık bırakma yöntemi daha etkilidir ama tedavi süreci zordur, her gün pansuman yapılmalı ve pansumanlar da acı verici. En etkili yöntem ise limberg flep çünkü kıl dönmesini tamamen yok edip sorunu kökten çözüyorlar. Bölgeyi kıl dönmesinin yerine göre uygun şekilde kesiyorlar ve büyük bir yağ parçası çıkarıyorlar, kıl onun etrafına dolanmış. Ancak ameliyattan sonraki süreç yine zor. Ameliyatlı bölgeye iltihabı boşaltmak için birden fazla dren yerleştiriliyor. Oturmak ilk hafta boyunca hatta belki de dikişler alınana kadar katiyen yasak. Yüzüstü ve yan yatılması şartı var çünkü ameliyatlı bölge hassas bir bölge olduğu için en ufak yanlış harekette dikişlerin patlama ihtimali var, ayrıca bölgedeki dokuların da birbirine kaynaması gerekiyor. En azından minik adımlarla yürüyebiliyorsunuz ki bu da hiç yoktan iyidir. Bana kalırsa mümkünse lazer tedavisi olun. Nüksetse bile daha sonra flep tedavisiyle sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz ama en azından daha kolay bir yöntem ile kurtulmayı denemiş olursunuz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı