Flash Belleği Formatladıktan Sonra Yavaşladı

Oğuzhan916

Hectopat
Daha fazla  
SanDisk 32 GB Ultra Fit USB 3.1 Flash belleğimi Rufus ile Windows kurulumu yapacak şekle getirdim. Kurulumdan sonra, Flash belleği Windows aracılığıyla FAT 32 olarak biçimlendirdim. Fakat, flash'ı aracım okumadı. Technopat'de aynı sorunla karşılaşan olmuş ve çözümü HP USB Disk Format ile FAT32 olarak biçimlendirerek çözmüş. Bende aynı yolları izleyerek biçimlendirmeye çalıştım. " Device media is write-protected " şeklinde arızayla karşılaştım. Çözüm olarak ; ( "diskpart" enter "list disk" enter "select disk 1" enter (just don't choose wrong partition, notice the size partition) "clean" enter "convert mbr" enter ) cmd'ye sırasıyla bunları yazarak çözdüm. Amma velakin, cihazın hızı çok düştü. Önceden lineer şekilde 30-35 mb/s attığım dosyayı, şuan dalgalı olarak ( 0'a düşüp durduğu da oluyor ) 3-5 mb/s civarlarında atıyorum. Çözüme yönelik yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan Rufus ile Non-Bootable seçeneğini seçerek, MBR ve NTFS şeklinde formatlayın. Sorununuz çözülecektir. 4GB üzeri bellekleri FAT32 şeklinde formatlamaktan vazgeçiniz. FAT32 dosya sistemi 4 GB üzeri dosyaları desteklememektedir. Bu sebeple büyük depolama aygıtlarının FAT32 şeklinde formatlanması absürd olmaktadır.

Tekrardan Rufus ile Non-Bootable seçeneğini seçerek, MBR ve NTFS şeklinde formatlayın. Sorununuz çözülecektir. 4GB üzeri bellekleri FAT32 şeklinde formatlamaktan vazgeçiniz. FAT32 dosya sistemi 4 GB üzeri dosyaları desteklememektedir. Bu sebeple büyük depolama aygıtlarının FAT32 şeklinde formatlanması absürd olmaktadır.
Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Deneyeceğim. Bu arada, FAT32 olarak biçimlendirme sebebim; flash belleği aracımda müzik dinlemek için kullanıyorum. FAT32 biçiminde; okuma sorunlarının önüne geçmek adına formatlıyordum. NTFS olarak okuduğu takdirde, tabii ki bu şekilde kullanmaya devam ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı