Flash belleğin FAT32 formatında olması bir sorun yaratır mı?

seumax

Decapat
Daha fazla  
Flash belleğimi FAT32 olacak şekilde biçimlendirdim ve önemli dosyalarımı içinde tutmak istiyorum. FAT32 olmasından dolayı dosyalarımı kaybetme vs. herhangi bir sorun olur mu?

Flash belleğimi FAT32 olacak şekilde biçimlendirdim ve önemli dosyalarımı içinde tutmak istiyorum. FAT32 olmasından dolayı dosyalarımı kaybetme vs. herhangi bir sorun olur mu?

Büyük dosya atacağın zaman örneğin 2-3 GB yer yok diyebilir. Flash belleğin boş olsa bile. O yüzden NTFS formatında biçimlendirip atın.

NTFS yapın. FAT32 önermem.

FAT32 olması özellikle bir sorun yaratmaz fakat büyük boyutlu dosyaları tek hamlede atmaya izin vermiyor FAT32, o sebeple başka bir format kullanabilirsin bence.

Veri kaybı riski yoktur. FAT32, eski ve Windows dışı işletim sistemlerinden daha fazlası ile uyumludur. Eski cihazlar(PC, TV, çeşitli oynatıcılar) da aynı şekilde NTFS desteği yokken FAT32 desteği içermektedir. Ancak FAT32 ile dosya boyutu sınırı vardır. Bu şekilde biçimlendirilen disk bölümü 4GB'dan büyük bir dosyayı kabul etmez. Tek parça halinde bu miktardan fazla bir dosya yüklenmesi gerekirse mecburen exFAT veya NTFS şeklinde biçimlendirilmesi gerekir. Aynı şekilde uyumsuz işletim sistemleri ve eski akıllı telefonlara OTG ile bağlandığında NTFS uyumsuz olacağı için FAT32'ye dönmek gerekebilir. Bunun kararını siz verin.

Çoğu durumda NTFS daha avantajlı. Güncel cihazlar ve Windows dışı işletim sistemlerinin hemen hepsi depolama aygıtlarında NTFS türünü destekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı