Flash bellek üzerinden format nasıl atılır?

• Konuyu başlatan nqqk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 577
Öncelikle bir Windows'un iso dosyasını edinmelisiniz. Ardından Rufus veya benzeri bir program ile edindiğiniz iso'yu belleğinize yazmalısınız. Ardından USB'den boot ederek format işlemine başlayabilirsiniz. Emin olmamakla birlikte çok eski sistemler de USB ile format atılmıyor diye biliyorum. Youtube üzerinde konu ile alakalı bir çok video bulabilirsiniz.

Win 7 işletim sistemi kullanıyorum. Flash bellek üzerinden atmak istiyorum.
Windows 10 yada 11 için Windows'un kendi internet sitesi üzerinden indirip yükleme sihirbazı veya aracı gibi bir dosya daha mevcut sitede onu da indirin. O araç ile birlikte USB belleğinizi seçip belleğinizi bir format belleği haline getirebilirsiniz. Ardından bellek bilgisayarda takılıyken bilgisayarınızı yeniden başlatın, BIOS ayarlarına gelin (genelde DEL yada F10 oluyor, anakart modelinize göre aratarak tuşu bulabilirsiniz veya bilgisayar açılırken alt kısımda "Press ..... to BIOS Menu" gibi birşey yazar oradaki tuşa basın o esnada.) BIOS menusu açıldıktan sonra Boot Manager kısmı olur biraz karıştırın eğer konuya hakimdeğilseniz bulursunuz illaki. Orada Boot Device #1 kısmında sisteminizin kurulu olduğu disk görünür. Oradan USB'nizi seçin, ayarlarınızı kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Yeniden başladığında USB üzerinden açılacak ve format ekranına erişeceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı