Flash bellekte sadece ISO dosyası mı kalacak?

sw1ndddddd

Decapat
Daha fazla  
64 GB bir flash bellek aldım. Eski bilgisayarıma format atacağım ama format süresince bellekte sadece ISO dosyası mı durmalı yoksa fotograf, video ya da farklı dosyalar da ISO dosyası ile bellekte durursa format sırasında sorun çıkabilir mi? (yüksek ihtimalle bir sorun teşkil etmeyecektir ama emin olmam lazım)

Son düzenleyen: Moderatör:
64 GB bir flash bellek aldım. Eski bilgisayarıma format atacağım ama format süresince bellekte sadece ISO dosyası mı durmalı yoksa fotograf, video ya da farklı dosyalar da ISO dosyası ile bellekte durursa format sırasında sorun çıkabilir mi? (yüksek ihtimalle bir sorun teşkil etmeyecektir ama emin olmam lazım)

Rufus kullandınız değil mi?

Format flash belleği için içine sadece Rufus ile yazdığınız işletim sistemi olmalı yoksa kurarken sorun yaratıyor resimleri videoları Google drivea yedeklemek en mantıklısı.

Size önerim Ventoy kullanmanız olacaktır.

USB'nize Ventoy kurulumu yaparak aynı anda hem ISO dosyalarınızı barındırabilir, hem de belgelerinizi saklayabilirsiniz. Ventoy kurulumu yapmadan önce usbnizi bilgisayarınıza yedekleyin. Ventoy'u kurduktan sonra USB üzerinde belgelerim tarzında bir klasör açarak içerisine yedeğinizi tekrardan yükleyebilirsiniz. ISO'lar isimli bir klasör açarakta ISO'yu olduğu gibi buraya atıp format işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Klasör isimleri tamamen öneriden ibaret isterseniz klasör oluşturmadan doğrudan hem ISO'ları hem belgeleri de atabilirsiniz.

Ventoy kullanın. Ventoy
Bu linkten sisteminize uygun Ventoy sürümünü indirin.
Ardından Ventoy'u açıp flash belleği takın, görünmezse yenileme tuşuna basın.
Options kısmında MBR modu seçili olacak, EĞER FORMAT ATACAĞINIZ SİSTEM YENİ NESİLSE GPT modu yapın.
Ardından USB'ye Ventoy yazılımını yazdırma işlemini başlatın. Bu aşamada flash bellek komple sıfırlanacak. İşlem tamamlandığında eski bilgisayara kurmak istediğiniz ISO dosyasını, dosya gezgini içinde Ventoy adlı flash belleğe kopyalayın. Burada artık kurulum USB'si elde ettiniz.
Geri kalan boş kısıma fotoğrafları koyabilirsiniz, sorun çıkmaz.

Format flash belleği için içine sadece Rufus ile yazdığınız işletim sistemi olmalı yoksa kurarken sorun yaratıyor resimleri videoları Google drivea yedeklemek en mantıklısı.
Rufusla hazırladıktan sonra ne istenirse flash belleğe atılabilir hiçbir sorun olmaz sadece öncesinde olmasın rufus hepsini siler.

şu anda yapıyorum da GPT ve MBR yazıyor hangisini seçmem lazım ve Rufus ne işe yarıyor tam olarak?
Eski bilgisayarında Bilgisayar Yönetimine gir, Disk Yönetimine gir, sistemin kurulu olduğu diske sağ tık yap, Özelliklere gir, Birimlere gir. Bölümleme stili'nin karşısında hangisi yazıyorsa onu seç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı