Flash BIOS ile BIOS güncellemesi yapma

Merhabalar, MSI B450 Max Tomahawk ATX 4133 MHz modeline sahibim.
Bu anakartı BIOS konusunda sıkıntı yaşarsam çökerse diye kurtarabilmek için sırf flash BIOS var diye aldım böyle güzel desteği olduğu için,
Nasıl güncelleyebilirim BIOS'u.
PSU kabloları hariç bütün donanımları çıkarmam şart mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu anakartı BIOS konusunda sıkıntı yaşarsam çökerse diye kurtarabilmek için sırf flash BIOS var diye aldım böyle güzel desteği olduğu için,

MSI Dragon Center ya da Live Update ile direk güncelleyebilirsiniz ya da bir USB'ye internetten BIOS'u indirip BIOS'dan flash BIOS'a girip kurabilirsiniz Live Update'i öneriyorum.

Hayır takmanıza gerek yoktur işlemci bile takmada güncelleyebilirsiniz.

Hayır takmanıza gerek yoktur işlemci bile takmada güncelleyebilirsiniz.
Şimdi bir video izledim hiç bir şey takılı değil, sadece PSU takılıyken güncelliyor adam.
herhalde öyle olması gerekiyor sandım o hiç bir şey takmadan güncelleyince.
Ben hiç çıkarmadan parçalar takılıyken BİOS olan Flash'ı takıp Flash bios düğmesine basınca anakartın arkasında ki düğmeden olacak yani?

Şimdi bir video izledim hiçbir şey takılı değil, sadece PSU takılıyken güncelliyor adam.
Herhalde öyle olması gerekiyor sandım o hiçbir şey takmadan güncelleyince.
Ben hiç çıkarmadan parçalar takılıyken BIOS olan Flash'ı takıp flash BIOS düğmesine basınca anakartın arkasında ki düğmeden olacak yani?

Evet hatta sadece anakarta güç gitse bile yeterlidir. İşlemci ve ekran kartı takılmasına bile gerek yoktur.

Şimdi bir video izledim hiçbir şey takılı değil, sadece PSU takılıyken güncelliyor adam.
Herhalde öyle olması gerekiyor sandım o hiçbir şey takmadan güncelleyince.
Ben hiç çıkarmadan parçalar takılıyken BIOS olan Flash'ı takıp flash BIOS düğmesine basınca anakartın arkasında ki düğmeden olacak yani?

Anakartın arkasındaki düğme derken? Hiçbir şeyi çıkarmanıza gerek yok direk BIOS olan USB'yi takıp flash BIOS'a girerek USB'yi seçip güncelleyebilirsiniz ancak ben yine size Live Update'i öneriyorum güncellerken hiç uğraşmaya gerek yok direk yapıyor kendi yine de siz bilirsiniz.

Anakartın arkasındaki düğme derken? Hiçbir şeyi çıkarmanıza gerek yok direk BIOS olan USB'yi takıp flash BIOS'a girerek USB'yi seçip güncelleyebilirsiniz ancak ben yine size Live Update'i öneriyorum güncellerken hiç uğraşmaya gerek yok direk yapıyor kendi yine de siz bilirsiniz.

BIOS flashback olayından bahsediyor sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bundan bahsetmiştim,

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı