Flash diskte ilk kez format belleği hazırlama işlemi

kılıç_46

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamunaleykum. Ben ilk defa yapabilirsem sistem kurmak için USB yapacağım. Ama biraz araştırma yaptım lakin aklımda birkaç soru oluştu yardımcı olur musunuz? Mevcut olan 8 GB'lık flash belleğini, FAT32 olan durumunu -->NFTS yaptım Windows 10 yükleyebilmek için. Tabii bunun için Rufus adlı bir program kullandım.
Buraya kadar bir eksik yok ise 8 GB bellek yeterli mi?
Sistem belleği hazırlamak için kurulacak olan Windows 10'un BIOS modu BIOS'ya da UEFI gibi bir duruma dikkat etmeli miyim?
BIOS modu sistem(çalıştır) üzerinden baktığımda UEFI, fakat ASUS resmi sayfasından baktığımda
BIOS AMI UEFI olarak görünmekte.
Yani belleğe Rufus ile belleği hazırlar iken UEFI 'mı yoksa BIOS/UEFI 'mi seçmeliyim? Anakart modeli: Prime B550M-A/CSM

Son düzenleme:
Belleğe yazma işlemi şöyle hocam Windows'u kendi sitesin de diske yaz var o diske yazıyor zaten. Başka program kullanmadım. BIOS da flaşla başlat yapıyorsunuz. Kurulum başlıyor. Ben böyle yaptım başka detay var mı bilmiyorum.

Belleğe yazma işlemi şöyle hocam Windows'u kendi sitesin de diske yaz var o diske yazıyor zaten. Başka program kullanmadım. BIOS da flaşla başlat yapıyorsunuz. Kurulum başlıyor. Ben böyle yaptım başka detay var mı bilmiyorum.
Teşekkür ederim ama gel gör ki benim kasada dvd/cd özelliği mevcut değil o yüzden bunu yapmak zorundayım galiba.

Bunu tercih etmem demek sanırım BIOS/UEFI tercihi mi olacak?

Ekran görüntüsü 2024-03-02 205232.jpg

Bu şekilde olmalı.

Öncelikle selamunaleykum. Ben ilk defa yapabilirsem sistem kurmak için USB yapacağım. Ama biraz araştırma yaptım lakin aklımda birkaç soru oluştu yardımcı olur musunuz? Mevcut olan 8 GB'lık flash belleğini, FAT32 olan durumunu -->nfts yaptım Windows 10 yükleyebilmek için. Tabii bunun için Rufus adlı bir program kullandım.
Buraya kadar bir eksik yok ise 8 GB bellek yeterli mi?
Sistem belleği hazırlamak için kurulacak olan Windows 10'un BIOS modu BIOS'ya da UEFI gibi bir duruma dikkat etmeli miyim?
BIOS modu sistem(çalıştır) üzerinden baktığımda UEFI, fakat ASUS resmi sayfasından baktığımda.
BIOS AMI UEFI olarak görünmekte.
Yani belleğe Rufus ile belleği hazırlar iken UEFI 'mı yoksa BIOS/UEFI 'mi seçmeliyim? Anakart modeli: Prime B550M-A/CSM

Merhaba öncelikle.
İlk önce ISO dosyasını yani kullanacağınız ISO dosyasını indirin.
Ardından Rufus ile flashın içine ISO'yu yazdırın.
Yazdırdıktan sonra flashı güvenli çıkar seçeneği ile çıkarıp kurulumu yapacağınız bilgisayarın içine takın.
Bilgisayarı başlattıktan sonra BIOS kısmına giriş yapın.
Yaptıktan sonra bilgisayarınızı USB ile başlatın. Yani root kısmından 1.sıraya flash diski alın.
Ardından kurulumu yapın.

Teşekkür ederim.

Kendi usb 'mi hazırladım lakin tanınma işleminde çok sorun yaşattı. Ve bende biraz güvenemedim usb'ye ve yeni emanet bir usb buldum ver her ihtimal ile onu da hazırlamak istedim. Fakat Usb "yazma korumalı" uyarısını vermekte. Mevcut olan tüm çözümleri uyguladım. Hatta komut sistemini dahi. Bir durum var ki usb' in iki ayrı alanı bulunmakta "D" ve "F" gibi. Birleştirme için "Yönet" alanında ki "Disk Yönetim" alnında birimleri silip tekrar tek bir alan oluşturmayı da denedim fakat orada da alanın biri "Birim sil" seçeneği aktif ve silme işlemi yaptım diğerinde ise "Birim sil" seçeneği pasif olduğundan yapamadım. Yardımcı olur musunuz ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı