Flex ATX anakart yerine Micro ATX anakart takılır mı ?

Anladığım kadarıyla iki tane +12W kanalı var bu PSU da.

Tabloda +12W kanallarının toplam gücü 336W olur tarzı bir şey diyor.

Eski, sertifikasız ve pek güvenilir değil. İdare etse de değiştirmek iyi olabilir.

Yolculuk bitti ve bilgisayarın başına geçebilme fırsatım oldu.

@JORDAN sizi biraz stalkladım ve elinizdeki sistemin parçalarının şunlar olduğunu öğrendim:
  • Kasa: GZ-X2 | Chassis - GIGABYTE
  • Güç Kaynağı: GE-C420A-C2 (420W Sertifikasız PSU)
  • Ekran Kartı: GT 640
  • Anakart: GIGABYTE GA - G31M-ES2L
  • RAM: Kingston 4 GB DDR2 RAM
  • CPU: Core 2 Quad Q8400
  • HDD: 500 GB HDD
Aslında bu bilgisayara GT 1030 takılabilir. İşlemciniz ekran kartı için yeterliymiş. PSU'da öyle. Ancak RAM günümüz oyunları için yetersiz. RAM'i artırmak isteseniz de anakart buna izin vermez çünkü anakart maksimum 4 GB RAM destekliyor.

1200 TL bütçe ile de 0 parçalarla iyi bir sistem toplanamıyor ne yazık ki. Toplansa bile elinizdeki PSU ile bu parçaları kullanmanızı çok tavsiye etmiyoruz.

Bana göre önünüzde yapabileceğiniz 2 tane seçenek var:
  1. Sistemi komple satıp ve bütçenizi artırıp (en aşağı 2000-2500 TL civarı) 0'dan yeni bir sistem toplamak.
  2. 2. ele yönelmek.
@Don't Move S-Senpaii özlettiniz kendinizi :) Sizi yeniden aramızda görmek çok güzel.

Sistemi uygun bir fiyata satıp bütçenize eklerseniz güçlü bir ikinci el sistem dizilebilir bence de.

@Napstablook Sağ olun hocam ama kalıcı olarak gelmedim henüz. Bakınıyorum :kedi:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı