Çözüldü Flowchart klavyeden girilen 3 sayıyı toplayıp ekrana yazdıran program akışı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Dostlar merhaba, flowchart üzerinden klavyeden girilen 3 sayıyı toplayıp ekrana yazdıran program akışı yapabilir misiniz? Fakat sayı girilmesi gereken yerler şöyle olmamalı;
Sayı girin, sayi1.
Sayı girin, sayi2.
Sayı girin, sayi3.
Böyle olmamalı, sadece bir tane sayı girilmesini isteyeceğiz ve onu 3 kere tekrarlatacağız.
Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

Yarına ödev. Yardım edicek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam 3 kere yazıcağız, öyle yapsam 2 kere yazmaz mı.
1671483232902.png

sayaç 0'dan başladığı için ilk sayıyı alacak ve 1 olacak ardından ikinci sayıyı alacak ve 2 olacak sonra üçüncü sayıyı alacak ve 3 olacak artık üçten küçük olmadığından yeni sayı alamayacak ve sonuca gidecek
Eki Görüntüle 1607812

sayaç üçten küçük olduğu sürece tekrar edecek, yukarı çıkan okun yanına evet yazdırmaya giden okun hayına hayır da yazarsın.
Nerede hata yaptım hocam.
1671485143557.png

Eki Görüntüle 1607812

sayaç üçten küçük olduğu sürece tekrar edecek, yukarı çıkan okun yanına evet yazdırmaya giden okun hayına hayır da yazarsın.
Ha yapıyım hocam.

Eki Görüntüle 1607812

Hocam öyle yaptım bu sefer döngü halinde kaldı. :D
1671485289976.png

Yapıyım hocam.

Hocam 3'ü aynı anda toplanmıyor, 2'sini topladım 3.'sünü ney ile toplayacağım.
Eki Görüntüle 1607836
Öncelikle toplam ve sonuç diye ayrı iki değişkene gerek yok. Sadece toplam yeterli olacaktır. 'toplam = toplam + sayi'
bunu sonuc = dediğin kısımla değiştir hemen altına bir tane daha kutu aç oraya da 'sayaç = sayaç + 1' yaz. En üstte 'toplam = 0' yazan yerin altına da yeni bir kutu açıp 'sayaç = 0' yaz.
Sorun çıkartırsa türkçe karakterleri değiştirebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı