Flutter mı Kotlin mi?

Dexpery

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 aydır mobil programcılıkla uğraşıyorum. Yani bu işlerde yeniyim ve sizin tecrübelerinize ihtiyacım var. Klasikleşmiş Kotlin mi Flutter mı edebiyatı yapmak istemiyorum ancak LinkedIn web sitesinde kafamı karıştıran bir mevzu var. Bilgisayar üzerinde web siteye "Flutter" diyerek arattığımda (bölge olarak Türkiye seçiyorum) 60 iş ilanı görüyorum ve çok sayıda junior dev aranıyor gibi duruyor. "Kotlin" yazdığımda ise 70 iş ilanı görüyorum. Telefondaki LinkedIn uygulamasında aynı aratmaları yapınca da Kotlin'e 1300 iş ilanı, Flutter'a 13 iş ilanı görüyorum. Telefondaki uygulamaya "Kotlin" yazdığımda çıkan iş ilanlarına baktığımda bazılarının Kotlin ile alakasını bırak Android ile alakası bile bulunmamakta.

Soruma gelecek olursak: Benim hayalim şirkette mobil geliştirici olarak çalışmak. Bu nedenle piyasanın ihtiyacına göre bir dil/framework seçmeliyim. Bilgisayardaki verilere mi yoksa telefondaki verilere göre mi hareket etmeliyim? 6 aydır sürekli kendimi Flutter ile geliştiriyorum ve güzel çalışan bir uygulama yaptım. Ancak forumdakilerin ve sosyal medyadakilerin değerlendirmeleriyle piyasada daha çok ses getiren Kotlin'e geçtim. Ancak LinkedIn platformunun çelişkisi kafamı karıştırdı. Bilgisi olan varsa bilgilendirmesini rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denk görünüyorlar. Bana kalırsa dart-flutter ile devam edilmeli. Kişiden kişiye değişmekte olsa da proje geliştirme aşamaları daha hızlı ilerleme gösteriyor genele bakılırsa.

Flutter her platformda uygulama oluşturma yeteneğine sahip olduğu (çapraz platform) için Flutter Kotlin'e göre çok daha iyi bir konumda. Hem arayüzün hem de arka plan kodunun aynı yerden yönetilmesi de Flutter avantajlarından biri. Ama Flutter diğer seçeneklere göre daha az popüler olduğu için iş bulmak daha zor. (yani daha çok kendi ekibinle yapacağın projelerde tercih edersin cart curt) React öğrenme şansın varsa React öğrenmelisin. Çünkü şirketler uygulamalarını daha çok React üzerinden yapıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı