Onur Ali Korkmaz
Hectopat
Arkadaşlar merhaba, Flutter'a yeni başladım ve berber randevu sistemi yapmaya çalışıyorum. Berber panelinde takıldım.
Şimdi amacım aşağıdaki gibi verileri çizdiğim karelerin içine yazmak ve bir gridview kullanarak her randevu geldiğinde real time olarak veritabanını dinleyeceği için randevuyu verisini güncelleyecek bir sistem yapmak. Özet, veri tabanına yeni veri girişi olursa yeni bir kare en altta çıkacak ve verileri gösterecek.
Ancak kodunu yazarken, sürekli şu hatayı alıyorum.
ilgili kod satırları:
denediğim yöntemler:
Sorunumu çözdüm.
Şimdi amacım aşağıdaki gibi verileri çizdiğim karelerin içine yazmak ve bir gridview kullanarak her randevu geldiğinde real time olarak veritabanını dinleyeceği için randevuyu verisini güncelleyecek bir sistem yapmak. Özet, veri tabanına yeni veri girişi olursa yeni bir kare en altta çıkacak ve verileri gösterecek.

Ancak kodunu yazarken, sürekli şu hatayı alıyorum.
ilgili kod satırları:
JavaScript:
final Stream<QuerySnapshot> dateRef =
FirebaseFirestore.instance.collection('date').snapshots();
StreamBuilder<QuerySnapshot>(
stream: dateRef,
builder: (context, AsyncSnapshot<QuerySnapshot> snapshot) {
if (snapshot.hasError) {
return Text('Bir şeyler ters gitti');
}
return ListView(
children:
snapshot.data!.docs.map((DocumentSnapshot document) {
Map<String, dynamic> data =
document.data()! as Map<String, dynamic>;
return ListTile(
title: Text(data['Ad']),
subtitle: Text(data['Soyad']),
);
}).toList(),
);
},
),
denediğim yöntemler:
- Kod Planet kanalındaki videoyu izleyerek önce verileri çağırmaya çalıştım yukarıdaki hataları aldım.
- dbestech kanalındaki videoyu izleyerek kodda değişiklik yaptım yine olmadı aynı hataları aynı yerde almaya devam ediyorum.
- Cloud Firestore | FlutterFire dokümanından realtime changes başlığındaki kodları denedim gene olmadı.
Sorunumu çözdüm.
- StreamBuilder pencere öğesi ağacına yerleştirildiğinde, dateRef akışı ilk kez çağrılır ve ilk yanıtı almadığı için hata olmaz, ancak buna kadar bir şeyin gösterilmesi gerekir, bu nedenle ListView çağrılır. Bu noktada anlık görüntü yok, bu nedenle snapshot.data boş.
ilk yanıt alınana kadar gösterilecek bir şey ayarlamanız yeterlidir, bunun için yaygın kullanım bir CircularProgressIndicator widget'ıdır. - Daha sonra ListView'ı Flexible widgetı ile sarmaladım. Ve verileri çekmeyi başardım.
Aşağıdaki kod güncellenmiş halidir.
JavaScript:StreamBuilder<QuerySnapshot>( stream: dateRef, builder: (context, AsyncSnapshot<QuerySnapshot> snapshot) { if (snapshot.hasError) { return Text('Bir şeyler ters gitti'); } if (snapshot.connectionState == ConnectionState.waiting) { <-- yeni eklendi return const Center(child: CircularProgressIndicator()); } return Flexible( <-- ListView Flexible widgeti ile sarmalandı child: ListView( children: snapshot.data!.docs.map((DocumentSnapshot document) { Map<String, dynamic> data = document.data()! as Map<String, dynamic>; return ListTile( title: Text(data['Ad']), subtitle: Text(data['Soyad']), ); }).toList(), ), ); }, ),
Son düzenleme: