Muhtemelen bundan dolayı teklif gelmiyor.
Takım raporu kısmında "kıyaslama" gibi bir yer olması gerek. Orada belirli mevkideki oyuncularınızın ortalama özelliklerine göre genel bir taktik oluşturun. Mesela, markaj ortalamanız çok düşükse markaj yap taktiğini seçmeyin.
Ortalama özellik yüksekse ve as oynattıgınız oyuncu bu taktiğe uygunsa sıkıntı yok fakat as oyuncunuz sakatlandıgında, yerine koydugunuz oyuncunun özellikleri buna yetmiyorsa oyuncuya özel taktik verin ve öyle oynatın veya direkt as oyuncunuz dönene kadar taktiği değiştirin fakat 2-3 ay sakatlanmadıgı sürece bunu yapmanızı önermiyorum.
Mesela, oyunda sizle oynasaydım o oyuncuyu ancak sistemime çok uygunsa alırım. Değilse, 22 yaş altı genç, potansiyelli, yetenekli oyunculara yönelirdim. Yapay zeka da böyle düşünüyor.
Şu kısma bir ekleme yapmak isterim, Fenerbahçe ile oynarken genel profili kötü fakat henüz 16-17 yaşında olan bir oyuncumu as oynatıyordum ŞL maçlarında, sakatlıklardan dolayı. İlginçtir, çok iyi oynadı ve kesmek istemedim. ŞL'yi kazandık ve gol kralı oldu bu oyuncu. Gol kralı olup, milli takıma seçilip, ligte de iyi performans sergilemesine rağmen değeri çok artmadı.
Ben o oyuncu ile sözleşme yeniledim, maaşını yükselttim, takımdaki önemini artırdım ve serbest kalma maddesini 60 Milyon Euro olarak ayarladım. 2 sezon sonra aynı performansı sergilediğinde 60M verip aldılar
Neden takımda kalmadığını da söyleyeyim, tutamadım takımda. Gitmek istedi. Böyle oldugunda takımda tutarsanız performansı düşüyor genelde. Ben de yerine başkasını koydum, daha iyi oynadı yavrum