FM 21 transfer stratejisi

Behar neziri kesinlikle öneririm alın kontra atak futbolu için biçilmiş kaftan. Saint etinne ile oynuyorum 8.5 milyona aldım 4 sezondur 100 gol attı adam ama değeri artmıyor ve nedense hiç teklif yapmıyorlar.
Hocam sene 2028 olmuş, oyununuza gelen regenlerin özellikleri sizin oyuncunuzun özelliklerinden kat ve kat daha iyidir muhtemelen. Oyuncunuz sizin sisteminize tam uyuyor olabilir lakin diğer takımlarda iş yapmayabilir. Şampiyonlar Liginde iyi oynamamış da olabilir, attığınız ekran görüntülerinde göremedim ŞL performansını.

Hocam sene 2028 olmuş, oyununuza gelen regenlerin özellikleri sizin oyuncunuzun özelliklerinden kat ve kat daha iyidir muhtemelen. Oyuncunuz sizin sisteminize tam uyuyor olabilir lakin diğer takımlarda iş yapmayabilir. Şampiyonlar Liginde iyi oynamamış da olabilir, attığınız ekran görüntülerinde göremedim ŞL performansını.
Ya ben regenlerden nefret ederim ne kadar iyi olursa olsunlar sevmiyorum oyunun gerçekçiliğini bozduğu için. Ya sorunum şu takım gol atıyor ama bol gol yiyor kontra atak sistemi kurmaya çalışıyorum ama lig ortasından sonra çöküş yaşıyor. 4-4-2 4-1-3-2 deniyorum ama takım çöküşe geçip duruyor bana taktik nasıl yapılır gösterir misiniz hangi diziliş kontra için daha uygun yaptığım taktikler lig başında işe yarıyor sonradan herkes yenmeye başlıyor. Oyuncum 3 4 kez altın ayakkabı da kazandı 22 yaşında aldım bu yaşa kadar getirdim arada bir teklif yaptılar ama çok düşük 15 milyona satılacak bir oyuncu değil. FM'de her iyi profil iyi sonuç getirmiyor. Bazı düşük profilli oyuncular daha çok iş yapabiliyor.
Yaşıda almış biraz artık piyasa etmez o büyük takıma gidip orada iyi oynaması lazım oda zor artık 18-19 yaşında büyük takıma gider Max 15-20M büyük takımda tutarsa 100M maalesef oyunda böyle.
Şlde veya Avrupa liginde olmadığı için mi teklif gelmiyor. Çünkü Avrupa'ya gidemiyorum bir türlü takım çok iyi başlayıp hemen çöküşe geçiyor kontra taktiği uyguluyorum işte kafamdan oluşturduğum bir taktikle ama bir türlü olmuyor ilk beşe giremiyorum.
Performans hiç mi etkilemiyor transfer etmeleri için adam 3X Fransa gol kralı 1X la liga gol kralı daha ne yapsın :)
Milli takımda da gol atıyor ama bu adam.

Son düzenleme:
Şlde veya Avrupa liginde olmadığı için mi teklif gelmiyor. Çünkü Avrupa'ya gidemiyorum bir türlü takım çok iyi başlayıp hemen çöküşe geçiyor kontra taktiği uyguluyorum işte kafamdan oluşturduğum bir taktikle ama bir türlü olmuyor ilk beşe giremiyorum.
Muhtemelen bundan dolayı teklif gelmiyor.
bana taktik nasıl yapılır gösterir misiniz
Takım raporu kısmında "kıyaslama" gibi bir yer olması gerek. Orada belirli mevkideki oyuncularınızın ortalama özelliklerine göre genel bir taktik oluşturun. Mesela, markaj ortalamanız çok düşükse markaj yap taktiğini seçmeyin.

Ortalama özellik yüksekse ve as oynattıgınız oyuncu bu taktiğe uygunsa sıkıntı yok fakat as oyuncunuz sakatlandıgında, yerine koydugunuz oyuncunun özellikleri buna yetmiyorsa oyuncuya özel taktik verin ve öyle oynatın veya direkt as oyuncunuz dönene kadar taktiği değiştirin fakat 2-3 ay sakatlanmadıgı sürece bunu yapmanızı önermiyorum.
FM'de her iyi profil iyi sonuç getirmiyor. Bazı düşük profilli oyuncular daha çok iş yapabiliyor.
Mesela, oyunda sizle oynasaydım o oyuncuyu ancak sistemime çok uygunsa alırım. Değilse, 22 yaş altı genç, potansiyelli, yetenekli oyunculara yönelirdim. Yapay zeka da böyle düşünüyor.
Şlde veya Avrupa liginde olmadığı için mi teklif gelmiyor
Şu kısma bir ekleme yapmak isterim, Fenerbahçe ile oynarken genel profili kötü fakat henüz 16-17 yaşında olan bir oyuncumu as oynatıyordum ŞL maçlarında, sakatlıklardan dolayı. İlginçtir, çok iyi oynadı ve kesmek istemedim. ŞL'yi kazandık ve gol kralı oldu bu oyuncu. Gol kralı olup, milli takıma seçilip, ligte de iyi performans sergilemesine rağmen değeri çok artmadı.

Ben o oyuncu ile sözleşme yeniledim, maaşını yükselttim, takımdaki önemini artırdım ve serbest kalma maddesini 60 Milyon Euro olarak ayarladım. 2 sezon sonra aynı performansı sergilediğinde 60M verip aldılar :)

Neden takımda kalmadığını da söyleyeyim, tutamadım takımda. Gitmek istedi. Böyle oldugunda takımda tutarsanız performansı düşüyor genelde. Ben de yerine başkasını koydum, daha iyi oynadı yavrum :)

Son düzenleme:
Muhtemelen bundan dolayı teklif gelmiyor.

Takım raporu kısmında "kıyaslama" gibi bir yer olması gerek. Orada belirli mevkideki oyuncularınızın ortalama özelliklerine göre genel bir taktik oluşturun. Mesela, markaj ortalamanız çok düşükse markaj yap taktiğini seçmeyin.

Ortalama özellik yüksekse ve as oynattıgınız oyuncu bu taktiğe uygunsa sıkıntı yok fakat as oyuncunuz sakatlandıgında, yerine koydugunuz oyuncunun özellikleri buna yetmiyorsa oyuncuya özel taktik verin ve öyle oynatın veya direkt as oyuncunuz dönene kadar taktiği değiştirin fakat 2-3 ay sakatlanmadıgı sürece bunu yapmanızı önermiyorum.

Mesela, oyunda sizle oynasaydım o oyuncuyu ancak sistemime çok uygunsa alırım. Değilse, 22 yaş altı genç, potansiyelli, yetenekli oyunculara yönelirdim. Yapay zeka da böyle düşünüyor.

Şu kısma bir ekleme yapmak isterim, Fenerbahçe ile oynarken genel profili kötü fakat henüz 16-17 yaşında olan bir oyuncumu as oynatıyordum ŞL maçlarında, sakatlıklardan dolayı. İlginçtir, çok iyi oynadı ve kesmek istemedim. ŞL'yi kazandık ve gol kralı oldu bu oyuncu. Gol kralı olup, milli takıma seçilip, ligte de iyi performans sergilemesine rağmen değeri çok artmadı.

Ben o oyuncu ile sözleşme yeniledim, maaşını yükselttim, takımdaki önemini artırdım ve serbest kalma maddesini 60 Milyon Euro olarak ayarladım. 2 sezon sonra aynı performansı sergilediğinde 60M verip aldılar :)

Neden takımda kalmadığını da söyleyeyim, tutamadım takımda. Gitmek istedi. Böyle oldugunda takımda tutarsanız performansı düşüyor genelde. Ben de yerine başkasını koydum, daha iyi oynadı yavrum :)
Ben taktiği şöyle göstereyim de ona göre eksiklerini gediklerini söyleyin şu pres konusunu pek anlayamadım ben kontra atak futbolu seviyorum yavaş oyun sevmiyorum oyuncularım da gayet hızlı ve teknikler. Defansım da hızlı böyle top geçer adam geçmez gibi bir defans istiyorum ama olmuyor ya çok boşluk veriyoruz bunu nasıl hallederim bir de en anlamadığım şey bizimkiler rakipten top alınca bazen rakip bize çok yakın ise topu taca atıyorlar bir de oyun neden bazı pozisyonları kafasına göre geçiyor?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 83
  • 2.jpg
    2.jpg
    215,7 KB · Görüntüleme: 80
  • 3.jpg
    3.jpg
    195,7 KB · Görüntüleme: 83
  • 36.jpg
    36.jpg
    105,7 KB · Görüntüleme: 83
  • 35.jpg
    35.jpg
    113,5 KB · Görüntüleme: 79
@Jakiro13 Hocam sadece örnek olarak defansı vermiştim :D Defans kısmında sadece defans oyuncularınızı, orta sahada sadece orta sahaları, hücumda sadece hücum oyuncularınızı seçip analiz edeceksiniz. Sizin için örnek bir video buldum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Jakiro13 Hocam sadece örnek olarak defansı vermiştim :D Defans kısmında sadece defans oyuncularınızı, orta sahada sadece orta sahaları, hücumda sadece hücum oyuncularınızı seçip analiz edeceksiniz. Sizin için örnek bir video buldum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki taktik doğru mu sence eksik veya yanlışlar neler. Defansa presi azalt diyorum en sondaki 4 olan kısma da full pres veriyorum ön liberoma oos oyuncusunu marke et diyorum

@Jakiro13 Önde baskı yapabilirsiniz. Tempoyu da bir tık düşürün bence. Oyuncularınız çok yorulur tempo çok yüksekte iken. Dayanıklılık ortalamanız biraz düşük zaten.
Taktikte sol bekinizi "kanat bek" seçmenize karşın kanat bekinizin ileri çıkmamasını istemişsiniz. Onu düzeltebilirsiniz.
Defans oyuncularınızın cesaret özelliği yüksek ise "topa dal" seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.

@Jakiro13 Önde baskı yapabilirsiniz. Tempoyu da bir tık düşürün bence. Oyuncularınız çok yorulur tempo çok yüksekte iken. Dayanıklılık ortalamanız biraz düşük zaten.
Taktikte sol bekinizi "kanat bek" seçmenize karşın kanat bekinizin ileri çıkmamasını istemişsiniz. Onu düzeltebilirsiniz.
Defans oyuncularınızın cesaret özelliği yüksek ise "topa dal" seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.
Önde baskı yaparsak defans hattı çok ileride olmaz mı bu seferde. Ben hızlı oyun istiyorum defansta açık vermeden oynamak uzun top falan

Technopat Haberler

Geri
Yukarı