Sorun çözüldü. k-lite codec pack yükledikten sonra no cızırtı. aslında distortion desek daha iyi cızırtı yerine
Bir arkadaşım çözdü.
Teşhis aşamalarında sorunun kartta olmadığını anladım.
Şöyle ki: sorunun gerçekten ses kartında mı olduğunu anlamak için ses kartını laptop'ıma kurdum ve sıfır sorun.
O zaman sorunun Windows 10 ile ilgili bir çakışma olduğunu düşünmeye başladım.
Çünkü; cubase 12 kullanıyorum ve müzik yaparken sorun olacağını düşündüm. fakat ilginçtir ki müzik dinlerken (spotify veya media player) veya bir şey izlerken yaşadığım sorun, cubase'de çalışırken yok. hatta 0 latency ile kristal gibi ses alıyorum.
Yani kartı hemen atmayın, başka bilgisayarlarda deneyin.
Benim hikaye: Windows 10 yükledikten bir kaç hafta sonra tuhaf bir şekilde arada bir cızırtı sesi bende de gelmeye başladı. müzik dinlerken her iki üç dakikada bir bu cızırtı sesi hafif bir latency de yapıyor yani müzik o an yavaşlıyor gibi oluyor.
Önce farklı bir USB kablosu denedim, sıkıntı devam. Güncelledim yine aynı. Arkadaki USB slotu değiştirdim, aynı.
Sorunu çözmek için siteden live chat ile biriyle görüştüğümde bana şu youtube linkinde anlatılanları denememi söyledi.
Denedim, sorun çözülmedi.
Scarlett tam bir fiyat performans ürünü, "gürültülü" diyen olmuş. ben 10 senedir tannoy referans monitörleriyle yağ gibi akan ses dinledim. Yine alsam focusrite alırım.