Çözüldü Focusrite Scarlett Solo 3rd gen output cızırtı sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lengthow

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Arkadaşlar selam, geçtiğimiz eylül ayından beri Focusrite Scarlett Solo 3rd gen. Kullanıcısıyım. Son 2-3 aydır arada bir örneğin Discord'ta arkadaşlarımla konuşurken kulaklığa/hoparlöre gelen ses bozuluyor, yani cızırtılı gibi geliyor. Ses kartının arkasından USB'yi çıkartıp taktığım zaman düzeliyor ancak o da tabii bir süre sonra bayıyor insanı. Ve bugün 2 kere oldu çıkartıp taktığım zaman bilgisayarım mavi ekran verdi (Windows 10). Garantisi devam ediyor ancak malum salgın yüzünden pek göndermek istemiyorum şu an garantiye. Ne yapabilirim bir çözüm önerisi olan var mı? Veya İzmir içinde bu sorunu çözebilecek bir yer bilen?

Çözüm
Bendeki sorun SSD'deydi sanırım, çok süre geçti üzerinden ancak SSD değiştirince sorun düzelmişti diye hatırlıyorum. Geçen sene Audient iD4 MKII ses kartına geçtim zaten. Gayet memnunum tavsiye ederim. :D
Dostum aynı ürün bende de var. MXL440 mikrofon ile kullanıyorum ve aynı sorun Discord'da yapıyor çıkarıp takınca düzeliyor. Çözüm bulabildin mi?

Öncelikle Scarlett piyasadaki en gürültülü karttır.
İkincisi Discord Gecikmeyi engellemek, hızlı iletişim sağlamak için seste bazı sıkıştırma ve format değişiklikleri yapar ki, bu da Profesyonel müzik donanımının kullanım amacı dışında bir şey. Çünkü bu sistemler en iyi ve kayıpsız ses vermek üzere tasarlanmıştır.
Daha düşük bir performansa zorlamak, dolayısıyla kullanım amacının çok altında bir performansta kararsızlaşması normaldir.

Traktör yerine Ferrari ile tarla sürmeye kalkarsanız sonuç ne olur?

Son düzenleme:
Öncelikle Scarlett piyasadaki en gürültülü karttır.
İkincisi Discord Gecikmeyi engellemek, hızlı iletişim sağlamak için seste bazı sıkıştırma ve format değişiklikleri yapar ki, bu da Profesyonel müzik donanımının kullanım amacı dışında bir şey. Çünkü bu sistemler en iyi ve kayıpsız ses vermek üzere tasarlanmıştır.
Daha düşük bir performansa zorlamak, dolayısıyla kullanım amacının çok altında bir performansta kararsızlaşması normaldir.

Traktör yerine Ferrari ile tarla sürmeye kalkarsanız sonuç ne olur?
Merhaba yaptığınız açıklama için gerçekten çok müteşekkürüm. Peki yapmamız gereken nedir burda discord ses ayarlarını nasıl ayarlamalıyız ?

Sorun çözüldü. k-lite codec pack yükledikten sonra no cızırtı. aslında distortion desek daha iyi cızırtı yerine :) Bir arkadaşım çözdü.

Teşhis aşamalarında sorunun kartta olmadığını anladım.

Şöyle ki: sorunun gerçekten ses kartında mı olduğunu anlamak için ses kartını laptop'ıma kurdum ve sıfır sorun.

O zaman sorunun Windows 10 ile ilgili bir çakışma olduğunu düşünmeye başladım.

Çünkü; cubase 12 kullanıyorum ve müzik yaparken sorun olacağını düşündüm. fakat ilginçtir ki müzik dinlerken (spotify veya media player) veya bir şey izlerken yaşadığım sorun, cubase'de çalışırken yok. hatta 0 latency ile kristal gibi ses alıyorum.

Yani kartı hemen atmayın, başka bilgisayarlarda deneyin.

Benim hikaye: Windows 10 yükledikten bir kaç hafta sonra tuhaf bir şekilde arada bir cızırtı sesi bende de gelmeye başladı. müzik dinlerken her iki üç dakikada bir bu cızırtı sesi hafif bir latency de yapıyor yani müzik o an yavaşlıyor gibi oluyor.

Önce farklı bir USB kablosu denedim, sıkıntı devam. Güncelledim yine aynı. Arkadaki USB slotu değiştirdim, aynı.

Sorunu çözmek için siteden live chat ile biriyle görüştüğümde bana şu youtube linkinde anlatılanları denememi söyledi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denedim, sorun çözülmedi.

Scarlett tam bir fiyat performans ürünü, "gürültülü" diyen olmuş. ben 10 senedir tannoy referans monitörleriyle yağ gibi akan ses dinledim. Yine alsam focusrite alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Scarlett tam bir fiyat performans ürünü, "gürültülü" diyen olmuş. ben 10 senedir tannoy referans monitörleriyle yağ gibi akan ses dinledim. Yine alsam focusrite alırım.

Kusur seviyorsanız ve bu sizin için sorun değilse kararınıza saygı duyarım.

Duygular ile değil; Spectler ile yorum yapıyoruz. Piyasanın en gürültülü ve kayıplı, işleme kalitesi en kötü kartıdır. Fiyat performans ürünü falan da değildir. Mesela; aynı fiyata alacağınız Steinberg UR22 iki kat üstün performans sunar ve daha sorunsuzdur. Ayrıca aynı firma üretimi olduğundan Cubase ile mükemmel uyumda çalışır.

1696146123722.png

Bendeki sorun SSD'deydi sanırım, çok süre geçti üzerinden ancak SSD değiştirince sorun düzelmişti diye hatırlıyorum. Geçen sene Audient iD4 MKII ses kartına geçtim zaten. Gayet memnunum tavsiye ederim. :D

Çözüm
Kusur seviyorsanız ve bu sizin için sorun değilse kararınıza saygı duyarım.

Duygular ile değil; Spectler ile yorum yapıyoruz. Piyasanın en gürültülü ve kayıplı, işleme kalitesi en kötü kartıdır. Fiyat performans ürünü falan da değildir. Mesela; aynı fiyata alacağınız Steinberg UR22 iki kat üstün performans sunar ve daha sorunsuzdur. Ayrıca aynı firma üretimi olduğundan Cubase ile mükemmel uyumda çalışır.

Eki Görüntüle 1963498
"Kusur seviyorum", demedim. 10 sene gayet güzel kullandım bu ses kartını, ve sorunsuz dedim. Ufak sorunlar olmuş olabilir, ama hangisinde yok ki? Sorun olmayan kartların hepsi çok pahalı kartlar. Focusrite'ı karşılaştırıken fiyatına göre karşılaştırıyoruz ve sadece bizde değil dünyada da bir çok kullanıcı F/P ürünü olduğunun altını çiziyor. Bir çok ses kartı deneyimlememiş olabilirim ama müzisyen arkadaşlarımın ses kartlarını biliyorum, ayrıca bu konuda çok fazla yorum yerli yabancı değerlendirme okuyorum. Yine de iyi ses kartı tavsiyelerinize açığım. Fiyat makul ise neden olmasın. Yoksa ben de bilirim 20.000 lirayı ses kartına vermeyi. :)

"Kusur seviyorum", demedim. 10 sene gayet güzel kullandım bu ses kartını, ve sorunsuz dedim. Ufak sorunlar olmuş olabilir, ama hangisinde yok ki? Sorun olmayan kartların hepsi çok pahalı kartlar. Focusrite'ı karşılaştırıken fiyatına göre karşılaştırıyoruz ve sadece bizde değil dünyada da birçok kullanıcı F/P ürünü olduğunun altını çiziyor. Birçok ses kartı deneyimlememiş olabilirim ama müzisyen arkadaşlarımın ses kartlarını biliyorum, ayrıca bu konuda çok fazla yorum yerli yabancı değerlendirme okuyorum. Yine de iyi ses kartı tavsiyelerinize açığım. Fiyat makul ise neden olmasın. Yoksa ben debilirim 20.000 lirayı ses kartına vermeyi. :)

Specification tablosunu paylaşmışız, hâlâ; F/P ürünü diyorsunuz.

F/P ürünü olması için aynı fiyattaki kartlardan daha üstün olması gerekli. Size kimse 20.000 TL'lik kart önermiyor.

Aynı fiyattaki kartlar içinde
performansı, her kategoride en az bir kat zayıf bir kartı, hatta kendi segmentinin en kötü kartını hâlâ nasıl F/P olarak nitelendirebiliyorsunuz?

Focusrite'ı karşılaştırıken fiyatına göre karşılaştırıyoruz ve sadece bizde değil dünyada da birçok kullanıcı F/P ürünü olduğunun altını çiziyor.

Listede aynı fiyatlı Roland Duo ex ve AVID Fast Track Duo gibi kartlar da var ancak Focusrtie hazretlerinizin eskiyen teknolojisine rağmen büyüsüne sahip olmadıkları için artık piyasada değiller.

Steinberg UR22: 4.500 TL
Focusrite Scarlett gen3:6.800 TL

Daha fazla para ödeyerek daha kötü bir kart alacaksınız yani. F/P imiş.

1698498303278.png

Tavsiyeler için teşekkür ederim. O kartları da biliyorum. Yalnız keşke tavsiyenizi böyle itici bir dille vermeseydiniz. Nedense bu karşısındakini hemen tek bir kefeye koyarak veya genelleyerek cevap verme durumu bizim ülkemizin insanına mahsus. Başından beri F/P dedim, kristal gibi müzik dinlediğimi hatta kayıt aldığımı söyledim. Kayıt veya dinleme sadece ses kartı ile ilgili değildir, bu bir bütün ve kişinin de incelikleri bilmesi gerekiyor.

Zır cahil rapçileri takip etmiyorum. 20 sene önce elektronik müziğe başladım ve iki albümümü gayet pro isimlerle çalışarak yaptım. Doruk Somunkıran gibi hocalarımı takip ediyorum daha çok. Yine de teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı