40 lira bütçem var kılıçlı bir oyun istiyorum ikisinin arasında kaldım. Bir türlü karar veremiyorum sizce hangisi?
Kesinlikle For Honor hocam, aralarında dağlar kadar fark var grafikler, atmosfer ve oyun mekaniği olarak, ayrıca hem birçok karakter hem de o karakterler için birçok özelleştirme seçeneği var For Honor'da. Karakterin zırhını değiştirebiliyorsunuz, özel efektler ekleyebiliyorsunuz ve her karakter için ayrı ayrı seçenekler var zırh olarak. Bu arada biraz sinir bozucu bir oyun, oyunu bir süre oynamanız gerekiyor en azından düzgün oynayabilmek için.
Oyunda 1vs1, 2vs2 ve 4vs4 seçenekleri var, 4vs4 olarak 4 seçenek var diye hatırlıyorum. Yani toplamda 6 mod seçeneği var ancak en çok oynananlar Duel (1vs1), Brawl (2vs2), Dominion (4vs4) ve Breach (4vs4 ancak saldıranlar ve koruyucular diye ikiye ayrılıyor, koruyucular kaleyi korurken saldıranlar ise 3 duvarlı bir kalenin girişlerini yıkmaya çalışıp generali etkisiz hâle getirmeye çalışıyor, normal şartlarda 30-40 dakika süren bir oyun modu). Arada sırada etkinlik yapıyorlar bazen yeni oyun modu ekleyebiliyorlar, mesela Assassin's Creed ile ilgili bir mod yapmışlardı. Bu arada oyunda her şeyi anlayıp direkt bitirmeye çalışırsan 4-5 saat ama öğrenerek oynamaya çalışırsan büyük ihtimalle 6-7 saat sürecek bir hikâye modu da var. Vikinglerin, Samurayların ve Şövalyelerin gözünden anlatan 3 kısımlı ve 18 bölümlü bir hikâye modu. Çok hoş bir hikâye modu, oyunu alırsanız mutlaka oynamanızı öneririm.
Ayrıca bir nevi klan savaşı da var oyunda. Şövalye, Samuray ve Viking klanlarından birini seçip 10 haftalık sezon boyunca oyunu oynarken klanına da puan kazandırıyorsun. 10 haftanın sonunda ödüller veriliyor. Oyunda baya bir karakter var ve gerçekten hepsi birbirinden havalı ve oynaması eğlenceli karakterler. Unutmadan söyleyeyim, birçok karakter olduğu için belli aralıklarla karakterlerin güçlerini dengeliyorlar ve karakterler hep aynı kalmıyor, bazen mekanikleri bile değişebiliyor (yani reworkleniyor).
Ben yaklaşık 2 yıldır oyunu oynamıyorum ancak oyunu oynayan içerik üreticilerini sürekli takip ediyorum. Yakında yeni bir bilgisayar alacağım, ilk alacağım oyun bu olacak.