Çözüldü Ford Courier 1.6 ttp 2015 silecekleri takılı kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SarıbeyyD

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Ford Courier 1.6 ttp 2015 model bir araca sahibim. Bugün yağmurlu bir havada giderken sileceğimi açtım, sileceğim siliyor, tam camın ortasında takılı kalıyor ve kör oluyorum, yolu göremiyorum. Kapatıp açıyorum, yine aynı yerde kalıyor. Silecek çalışıyor fakat sürekli aynı yerde takılı kalıyor. Sağ çekip güç bela normal yerine getirdim. Silecek 2-3 elektrikçiye gittim. Biri silecek rölesi dedi (500 TL), biri silecek motoru dedi (2000 TL), birisi mekanizması pislenmiş donmuş gibisinden (1500 TL) temizleriz dedi. Birisi de silecek kolu arızalanmış (4000 TL) dedi.

Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Olabilir amacım en az masrafla sorundan kurtulmak istemem (yazdığım fiyatlara parça ve işçilik dahildir). Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam silecek lastikleri yırtılmış veya yıpranmış olabilir silecek takılımı kalıyor yoksa ortasında gücü kesiyor mu?

Yok, araç çalışırken takılıyordu; sadece kontak açıken takılmıyordu. Facebook gruplarından da destek aldım. Sorun xenon farlardan çıktı, ne kadar alakası varsa bilmiyorum artık ama xenon farları değiştirdim, Ford servisinden far temin ettim, sorun düzeldi.
Hocam silecek lastikleri yırtılmış veya yıpranmış olabilir silecek takılımı kalıyor yoksa ortasında gücü kesiyor mu?

Yok, araç çalışırken takılıyordu; sadece kontak açıken takılmıyordu. Facebook gruplarından da destek aldım. Sorun xenon farlardan çıktı, ne kadar alakası varsa bilmiyorum artık ama xenon farları değiştirdim, Ford servisinden far temin ettim, sorun düzeldi.

Çözüm
Allah Allah, ben de şaşırdım. 🫨

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı