Ford Courier'in performansı bir anda çok düşüyor

eness24

Hectopat
Yer
Erzincan Refahiye <3
Daha fazla  
Başlıkta gördüğünüz gibi bizde Ford Courier 1.5 var. Arabalardan çok anlayan birisi değilim hatta hiç. Araç yokuş yukarı giderken, düz yolda giderken araç birden çekişten düşüyor. 4. vitesteyken 1, 2, 3 vites hızına düşüyor ve mecburen oto yolda sağa çekmek zorunda kalıyoruz ve vites düşürüyoruz. Bunun sebebi ne olabilir? Ve gazı köklememize rağmen hız 30'u geçmiyor. Sonra kendi kendine tekrar düzeliyor, çok kez bunu yaşadık uzun yolda. Model 2021.

Başlıkta gördüğünüz gibi bizde Ford Courier 1.5 var. Arabalardan çok anlayan birisi değilim hatta hiç. Araç yokuş yukarı giderken, düz yolda giderken araç birden çekicten düşüyor. 4. vitesteyken 1, 2, 3 vites hızına düşüyor ve mecburen oto yolda sağa çekmek zorunda kalıyoruz ve vites düşürüyoruz. Bunun sebebi ne olabilir? Ve gazı köklememize rağmen hız 30'u geçmiyor. Sonra kendi kendine tekrar düzeliyor, çok kez bunu yaşadık uzun yolda. Model 2021.
Kaç beygir ki?
Courier genel olarak hantal araba. Biz de zamanına alacaktık, babam Renault Fluence tercih etti. Çok seri gidiyor Icon paket bir de.

Kaç beygir ki?
Courier genel olarak hantal araba. Biz de zamanına alacaktık, babam Renault Fluence tercih etti. Çok seri gidiyor ıcon paket bir de.

Dediğim gibi pek anlamıyorum. Ama bence pek normal değil gibime geldi. Lastik patlamıştı bir oto tamircisine gittik adam bize Turbo mu ne açılmamış o tarz bir şey demişti ama tam duyamadım ben aracta bekliyordum 100km/h ile giderken arac yavaşlıyor gaza basmamıza rağmen ve mecburen vites düşürüyoruz. Yolda 160-180 arası gittiğimizde oluyordu. Bastığı zaman basıyordu.

Beygir ve torku kaç aracın? Ayrıca yakıt tipi nedir?

Dizel yakıt tipi, 100HP, 215nm tork olması lazım.

Başlıkta gördüğünüz gibi bizde Ford Courier 1.5 var. Arabalardan çok anlayan birisi değilim hatta hiç. Araç yokuş yukarı giderken, düz yolda giderken araç birden çekişten düşüyor. 4. vitesteyken 1, 2, 3 vites hızına düşüyor ve mecburen oto yolda sağa çekmek zorunda kalıyoruz ve vites düşürüyoruz. Bunun sebebi ne olabilir? Ve gazı köklememize rağmen hız 30'u geçmiyor. Sonra kendi kendine tekrar düzeliyor, çok kez bunu yaşadık uzun yolda. Model 2021.

Büyük ihtimal tıkandı araç filtrerlerden.

Dediğim gibi pek anlamıyorum. Ama bence pek normal değil gibime geldi. Lastik patlamıştı bir oto tamircisine gittik adam bize Turbo mu ne açılmamış o tarz bir şey demişti ama tam duyamadım ben aracta bekliyordum 100km/h ile giderken arac yavaşlıyor gaza basmamıza rağmen ve mecburen vites düşürüyoruz. Yolda 160-180 arası gittiğimizde oluyordu. Bastığı zaman basıyordu.
Turbosunda sıkıntı varsa olabilir. Turbo zaten aracı hızlandırır.

Güç düşmesi esnasında araç herhangi bir arıza gösteriyor mu? Muhtemelen motorla ilgili bir sorun var ve motor kendisini koruma moduna alıyor. Belki hava akışmetre sensörü bozulmuştur. Başka bir arabada başımıza gelmişti. Bilgisayara sokmakta fayda var.

Turbosunda sıkıntı varsa olabilir. Turbo zaten aracı hızlandırır.
Turboda sorun olsa egzozdan mavi duman çıkar ve araç yağ eksiltirdi.

Güç düşmesi esnasında araç herhangi bir arıza gösteriyor mu? Muhtemelen motorla ilgili bir sorun var ve motor kendisini koruma moduna alıyor. Belki hava akışmetre sensörü bozulmuştur. Başka bir arabada başımıza gelmişti. Bilgisayara sokmakta fayda var.

Araçta arıza ışığı hiç yok yanmıyordu. Araç dedemden bize gecti kendisi sürekli araçta bir şey yok deyip duruyor. Muhtemelen araca bir baktıracağız.

Dizel yakıt tipi, 100HP, 215nm tork olması lazım.
100 beygir de, 215 tork da normalde sizi gayet yerinde götürmesi gerekiyor. Çünkü biz trabzon, ordu gibi şehirlere gittiğimizde 240 torkla çok rahat 5. vitesten 105 beygirlik arabayla çıkabiliyoruz.

Dizel ise turbo olma ihtimali var. Turbo devreye girmiyor olabilir ya da filtreler sıkıntı çıkarıyor olabilir. Benim tahminim filtrelerden yana. Araç düzenli bakıma giriyor mu? Eğer 4 senedir çok düzenli bakıma girmeyip üstüne bir de fazla kullanılıyorsa filtreler sorun çıkarıyordur muhtemelen tıkanmıştır ve performansını yerine getiremiyordur.

Hava filtresini ilk olarak kontrol edin. İkinci olarak enjektörlerin kontrolü gerekiyor. Tıkanan enjektörlerin temizlenmesi ya da tamamen değiştirilmesi gerekir. Üçüncü olarak ise kullandığınız yakıt kalitesiz bir yakıtsa yakıt filtresinde tıkanıklıktan kaynaklı çekiş düşmesi yaşarsınız. Son olarak ise dizel partikül filtresi tıkanmak üzere ya da tıkalıysa da çekiş düşüklüğü yaşarsınız.

Sırasıyla kontrol edin/ettirin. Sorun düzelecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı