Ford Focus 2011 1.6 TDCI ile nelere dikkat edilmeli?

Mesajını biraz geç gördüm kusura bakmayın. Benim bildiğim kadarıyla 90 lıkta da 110lukta da garett marka turbo var ama modelleri farklı. Ve gene yanılmıyorsam 110luklarda değişken geometrili turbo mevcut. Çünkü benim aracın boş paketleri 95 beygir geliyor onlar sabit geometrili turbo. Sizin aracınızda da yüksek ihtimalle değişken geometrili turbo var. Motor takozunu ben orjinal tercih etmiştim geçen sene 4bin gibi bir fiyatı vardı. Bu sene 6 olmuş. Bilstain marka da 2bin lira onun da iyi olduğunu duydum. Enjektörler 230binden genelde daha çok gider ford iyidir bu konuda. Fakat sıfırı pahalı ne yazık ki. Uygun fiyata yapıyorlar enjektör kontrolünü bence de doğru bir yol izlersiniz kontrol ederek. Fakat turboyu iyi bir yere yaptırın mutlaka. Ben kendi aracımda aldığımda turbo ses yapıyor denilmişti eksperde. Bir yere sordum direk değişecek veya revizesi için çok uçuk bir rakam söylediler. Sonra şimdiki servisteki arkadaşlarla görüştüm turbonun valflerinin yıprandığını, türbin veya millerle bir sorun olmadigini anladik ve tabi açılmışken onların da bakımını yaptık. Yarı fiyatina turbonun soru işaretini halletmiştik. Attığınız listeye baktığımda şanzıman yağı göremedim bence önemli. Yakıt filtresini de göremedim. Kullandığınız motor yağının fordun belirlediği standartları karşadığından emin olmanızı tavsiye ederim. Ekstra tavsiyelerim de şu şekilde: 1. 2. Viteste dip gaz çok sert hızlanma yapmayın motor torklu olduğu için yürür aksamı yıpratıyor. Gazı yedirerek ilerleyin düşük devirden hızlanırken çünkü motor devirlenene kadar ciddi duman üretiyor ve bu da zarar verebiliyor motora. Direksiyon sağa ve sola çok dönükken sert kalkış yapmayın akslar zarar görebilir. Genel olarak tavsiye edilen bir şey olan aracı ilk çalıştırmada direk hareket etmeyin bekleyin turbo yağlansın 2 dakika kadar. Motor ısınmadan da ani hizlanmayin ve üst devirlerde kullanmayın. Stop etmeden önce de 30 saniye 1 dakika bekleyin turbodaki sıcak yağ tahliye edilsin. Ve virajların tadını çıkarın.
Çok incik boncuk detaylı gelebilir belki okuyan birçok insana bu konuştuklarımız fakat bunlara şahsen dikkat etmemin sebebi uzun yıllar aracımı yıpratmadan binmek ve gazlamak istediğimde de kafamın rahat olması. Yoksa çok fazla takılmak da şart değil. Bu tarz sorunlardan yolda kalan ford görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı