Ford Ranger 2.0 EcoBlue 4x4 wildtrack şehir içi ve arazide kullanılır mı?

• Konuyu başlatan Hasoor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.173

Hasoor

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Ford Ranger 2.0 EcoBlue 4x4 wildtrack almak üzereyim. Hem şehir içi hem de arazide kullanacağım için bu aracı istiyorum. Bu araç hakkında bilgili arkadaşlardan, bakım masrafları, genel masrafları hakkında cepten ne çıkar ortalama? Aracı daha önce kullanmış ve hala kullanan arkadaşlar bir bilgilendirme yaparsa memnun olurum.

İlla bir pickup ihtiyacınız varsa onu karşılar. Bakımları sıradan bir otomobilden %30-40 daha pahalı olacaktır. 8 litre motor yağı koymak gerekiyor. Daha önce ne kullandığınıza göre sehir içi performansı görece farklılaşıyor. Bence şehir içinde gezecek araba değil. Arazi performansı ise girdiğiniz arazinin zorluğuna göre değişir. Eğer gerçek bir offroad arıyorsanız yalnış pickup. Köy yollarında, dağ yollarında zemini stabilize olan yerlerde gidecekseniz sorun yaşamazsınız. Şase uzun ve belli yükseltilerden geçerken altını korumanız çok güçleşiyor. Modifiyeye açık, etrafta yükseltilmiş versiyonlarını da gördüm. Akslar olmaması gereken açılarda çalışıyorlar. Bu hafif yükler ve hafif arazi için tasarlanmış bir iş aracı. Onun bilincinde olarak alınması gerek.

Offroad yapmak gibi bir niyetim yok, arazide kullanacağım derken kamp amacıyla araziye çıkacak araç en fazla yayla yolları fln, onun dışında şehir içi ihtiyacım olduğunda da kullanacağım tabi ki.

Offroad yapmak gibi bir niyetim yok, arazide kullanacağım derken kamp amacıyla araziye çıkacak araç en fazla yayla yolları fln, onun dışında şehir içi ihtiyacım olduğunda da kullanacağım tabi ki.
Bence kullanım amacınıza hitap eder. Şehir içinde 2500 kg 2.0 dizel Euro 6 herhalde 11-15l/100 km arası (sezona bağlı olarak) yakıt harcar. 80 lt dizel 20 litre de adblue deposu var. Ben Euro 6 dizelleri sevmiyorum çok hızlı DPF tıkanıyor. Emisyon düşürmek için kullandıkları yazılım ve diğer sistemler motoru çok yoruyor. En sağlam dizeller Euro 4 olanlardı. Ama ne yazık ki ikinci el dışında bulmak artık mümkün değil. Güle güle kullanın.

Teşekkür ediyorum, aracı alırken ödeyeceğim kredi taksitinin üstüne cebime kalan aracın giderleri için yeterli olur mu onu düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum, aracı alırken ödeyeceğim kredi taksitinin üstüne cebime kalan aracın giderleri için yeterli olur mu onu düşünüyorum.
Orası sizin bütçenize ve ayda kaç km yol yaptığınıza göre değişir. Kovid krizi zamanında işim gereği ayda 5 bin km yol yapıyordum. Şimdi uçak veya tren kullanıyorum. Otomobil ile yılda 10 bini zor görünüyorum. Vergisi, bakımı, sigortası, yakıtı vs. yılda bana masrafı 2 bin avro civarında. Eğer pick-up kullansaydım 3-4 bin civarında masrafım olurdu. Normal bir otomobilden iki katı fazla yakıt gideri oluyor. Daha önce safkan off-roadlar ile tecrübelerim oldu. Orada masraf normal bir kullanıcının göze alabileceği miktarların üzerinde. Eger açık kasa bir araca ihtiyaç yoksa Suziki Vitara, Dacia Duster (hala 4x4 üretiyorlar mı emin değilim) sizin bahsettiğiniz arazi şartlarında saha başarılı olurlar ve masrafları çok daha az olur.

Yani şöyle özetliyim durumumu, ayda ortalama 65-70k arası geliri olup 55'ini krediye verip kalanıyla idare etmem gerekiyor bu durumda bu aracın masraflarının altından kalkabilir miyim sizce? Yıl başında maaşıma zam aldığımda muhtemelen daha rahat ederim beni zorlamaz diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir bu durumda?

Sabit ödemenin ne kadar uzun süreceği de önemli. Bir de insan sadece kredi ödeyip yaşayamaz. Diğer giderleri de hesap etmek lazım. Gelirin üçte birinden fazla sabit borçlanmak mantıklı değil. Tabi burada yaşam maliyetleri (varsa ev kirası, faturalar, aylık sabit giderler) devreye giriyor. Sadece bu araca sahip olmak için yaşamayı göze alıyorsanız neden olmasın.

Saydığınız yaşam maliyetlerinin hiç biri bende yok aile evinde yaşıyorum, kazancım tamamen bana kalıyor. Kredi borcu bitene kadar keyfi harcamalar yapmayarak zorlanmadan idare edebilirim sanırım, 1 yıla kadar alacağım zamlarla birlikte borçlar baya bir hafifler ve yorucu olmaktan çıkar diye düşünüyorum bu durumda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı